Mandalų kūrybos terapija ir asmeninis augimas (nuo sausio mėn.)
0 (0)

Renkama MANDALŲ TAPYBOS GRUPĖ – 8 užsiėmimų ciklas „Mandalų kūrybos terapija ir asmeninis augimas“. Užsiėmimų ciklo pradžia: 2018 m. sausio 8 d. Užsiėmimai vyks kas antrą pirmadienio vakarą (18.00 – 21.00 val.).

Jei Jums patinka kurti, jei norite giliau pažvelgti į save, jei norite keistis, jei trokštate pailsėti po darbo ir skirti laiko sau – šis Mandalų tapybos ciklas – Jums!

Ko mus gali išmokyti mandalų kūryba? Pirmiausiai, pradėti nuo centro, t.y. pažvelgti į savo vidų, atrasti savo tiesą, esančią širdyje, įsiklausyti į save, išgirsti savo mintis ir troškimus…

Mandala (sanskrito kalba मण्डल, maṇḍala reiškia ratas, diskas, sfera) yra apskritimo arba kvadrato formos geometrinė kompozicija, simboliškai vaizduojanti tam tikrą dvasinę, kosminę arba psichologinę tvarką.

Psichoanalitikas Karlas Gustavas Jungas laikė mandalą „pasąmoninio “aš„ atspindžiu“ ir manė, kad mandalų piešimas jam leidžia išsiaiškinti emocines problemas bei siekti asmenybės pilnatvės. Jis kasdien savo bloknote nupiešdavo po mandalą, nes pamatė, kad kiekvienas piešinys atspindi jo vidinį gyvenimą tuo momentu.
Dailės terapeuras J.K. Dubrowskis taip pat siūlo piešti mandalas. Mandala kuriama remiantis geometrine figūra – apskritimu. Surandamas centras ir kuriami asmeniniai raštai ar ornamentai. Dažnai dailės terapiniame procese mandalos būna ne tik labai taisyklingos, bet ir spontaniškos, žaismingos. Kuriamos ne galvojant, o labiau jaučiant.
Mandalos padeda žmogui pajausti save kaip visumą, pamatyti, priimti ir spręsti vidinius konfliktus, o kartu ir vystytis, tobulėti kaip asmenybei. Tai yra meninės saviraiškos priemonė – gyvas, džiaugsmingas ir gydantis kūrybos procesas, padedantis formomis bei spalvomis išreikšti sunkiai apčiuopiamas emocijas, jausmus, vidinius pergyvenimus. Tai maloni aktyvios meditacijos forma, kurios tikslas – prislopinti loginio mąstymo procesus, suaktyvinti intuiciją bei unikalią sielos raišką.

Mandalą gali piešti kiekvienas, norintis susigrąžinti savo gyvybinę energiją bei atgauti dvasinę pusiausvyrą. Nesvarbu, kokią patirtį ar žinias turi piešėjas, svarbiausia yra pats kūrybos procesas, kuriame jis dalyvauja: spontaniška kūryba suteikia plačių galimybių tyrinėti, išreikšti save, savo jausmus, pasaulėjautą ir mintis.

Šis ciklas – tai vientisas 8 užsiėmimų seminaras, renkama uždara – iki 12 dalyvių grupė.

Viso ciklo kaina (8 užsiėmimai): 165 Eur (įskaičiuotos visos reikiamos priemonės).

UŽSIĖMIMŲ VADOVĖ: Dainora Skrabulienė – edukologė, dailės didaktikos specialistė, dailės pedagogė, baigusi specialiuosius kursus „Dailės terapijos metodų taikymo galimybės“, studijuojanti Maskvos institute specialioje programoje „Meno terapijos metodai psichologinio konsultavimo, socialinio darbo ir sveikatos priežiūros srityse“ ir šios kvalifikacijos programos organizatorė Lietuvoje. Dainora jau 13 metų dirba pedagoginį darbą, veda dailės saviraiškos ir dailės terapijos užsiėmimus vaikams bei suaugusiems. Taip pat – viena iš VšĮ „Savęs pažinimo ir saviraiškos studijos” įkūrėjų, nuolat besidominti savęs pažinimu bei asmeniniu augimu, visas įgytas žinias praktiškai taikanti savo darbe ir asmeniniame gyvenime. Dainora – sertifikuota „Eneagramos” (unikalaus savęs ir kitų pažinimo metodo) meistrė, savo darbe naudojanti projektyvią psichologinę metodiką – metaforines asociatyvines kortas (šios metodikos mokėsi pas pirmtaką, OH kortų serijos leidėją, psichoterapeutą Moritz Egetmeyer (Vokietija)). Dainora – taip pat Lietuvos Meno terapijos asociacijos narė, Vilniaus Geštalt terapijos instituto studentė.

Susitikimų metu vyks skirtingų Mandalų tapyba ant drobės.

UŽSIĖMIMŲ PLANAS:

Sausio 8 d. – „Kas tai yra Mandala ir kaip ji pasireiškia mūsų gyvenime“ – įvadas į Mandalų kūrybos terapiją ir intuityvios Mandalos tapyba ant drobės.
Sausio 22 d. – „Mano emocijos ir jausmai“: emocijų ir jausmų apjungimo Mandalos tapyba ant drobės.
Vasario 5 d. – „Kontakto kūrimas – santykiai“: santykių gerinimo Mandalos tapyba ant drobės.
Vasario 19 d. – „Mano silpnosios ir stipriosios pusės“: priešybių apjungimo Mandalos tapyba ant drobės.
Kovo 5 d. – “Mano norai ir tikslai“: norų ir pageidaujamų siekių Mandalos tapyba ant drobės.
Kovo 19 d. – „Mano Esybė ir gilesnis savęs pajautimas”: savasties ir vidinių resursų Mandalos tapyba ant drobės.
Balandžio 9 d. – „Vienybė su savimi ir aplinkiniu Pasauliu“: Darnos Mandalos tapyba ant drobės.
Balandžio 23 d. – “Kaip pradžioje, taip ir pabaigoje…“: intuityvios Mandalos tapyba ant drobės.

REGISTRACIJOS PATVIRTINIMUI REIKALINGAS 65 Eur avansinis mokėjimas. Likusi 100 Eur suma mokama pirmojo užsiėmimo metu.

Mūsų studijos rekvizitai mokėjimu:
VšĮ SAVĘS PAŽINIMO IR SAVIRAIŠKOS STUDIJA
Įmonės kodas: 303011485; a.s LT957044060007887398

Būtina registracija iš anksto el.p.: pazinimas.saviraiska@gmail.com
Tel. pasiteirauti: 868444109

Seminaro vieta: Vytenio g. 10, Vilnius (atskiras įėjimas iš kiemo pusės).

Daugiau informacijos apie studiją: pazinimassaviraiska.lt, renginys facebook’e.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.