Menas ne tik džiugina, bet ir gydo
0 (0)

Gruodžio 18 d. onkologinėmis ligomis sergančius vaikus į Kauno Pažaislio vienuolyną kvies „Keistuolių teatras“ ir jau tradicija tapęs renginys „Menas gydo“. Vienos iš renginio organizatorių, Vytauto Kernagio labdaros ir paramos fondo vykdomos iniciatyvos „Gėrio menas“ projektų vadovės Daivos Kavaliauskienės teigimu, menas geba ne tik pradžiuginti vaikus, bet ir padėti jiems sveikti.

„Vaikai, besigydantys onkologinius susirgimus, daug laiko praleidžia ligoninėse, kur jiems neišvengiamai trūksta bendravimo. Maža to, jų tėvai turimas lėšas paprastai skiria gydymui, o pramogoms pinigų labai dažnai pritrūksta. Mums dėl to ir kilo idėja padovanoti šioms šeimoms smagų, nemokamą renginį išskirtinėje aplinkoje.“ – teigia D. Kavaliauskienė.

Organizatoriai tikisi, kad Pažaislyje vyksiantis renginys pritrauks ne tik žmones, kurie savo gyvenimuose tiesiogiai susidūrė su šiomis ligomis, bet ir visus geros valios kauniečius bei kitus svečius, neabejingus jomis sergantiems vaikams.

Šiemet „Menas gydo“ kartu su „Keistuolių teatru“ kviečia pasaulį apversti aukštyn kojomis. Išskirtinėje Pažaislio vienuolyno aplinkoje aktoriai atliks pagal rašytojo D. Bisseto  pjesę pastatytą muzikinį spektaklį vaikams „Pyp pyp“, kuris padeda į pasaulį pažvelgti kūrybiškiau, suderinti iš pažiūros nesuderinamus dalykus ir naujai atrasti tai, kas buvo pamiršta.

Kaip sako spektaklyje vaidinanti „Keistuolių teatro“ aktorė Judita Urnikytė, „Pyp pyp“ išsiskiria savo žaismingumu bei gyva muzika. Jame nebus nuobodu nei vaikams, suaugusiems, o Pažaislio vienuolyno atmosfera spektakliui suteiks dar daugiau šarmo.

„Spektaklio stebuklą paprastai kuria dialogas tarp vaikų ir aktorių. Būtent nuo to priklauso ar jo metu pavyks sukurti nepakartojamą atmosferą. Be abejo, Pažaislio vienuolynas yra iš tiesų ypatinga vieta, turinti išskirtinę aurą ir padėsianti kurti nepamirštamą vakarą“. – teigia ji.

„Menas gydo“ vyks Pažaislio vienuolyne įsikūrusiame svetingumo komplekse „Monte Pacis“. Šioje vietoje nemokami renginiai onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams organizuojami jau antrus metus iš eilės. Kaip sako  svetingumo komplekso  direktorė Indra Ramanauskienė, tokie vakarai vaikams ir jų tėvams yra puiki proga bent trumpam atitrūkti nuo žemiškųjų rūpesčių.

„Pažaislio vienuolynas yra unikalioje ir labai gražioje vietoje, tad norisi dalintis ja su tais, kuriems poilsis itin svarbus. Vasarą mažieji ligoniukai gali pasidžiaugti gamta, o žiemą čia tvyro ypatinga ramybės ir jaukumo atmosfera. Mūsų svečiai gali ne tik apsilankyti renginyje, bet ir  bažnyčioje, pasivaikščioti po vienuolyno ansamblį“. – teigia ji.

„Gėrio menas“ – tai nuo 2011 m. veikiančios nuolatinės kūrybinės dirbtuvės onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams. Šeštus metus skaičiuojančio projekto „Gėrio menas“ rengia edukacinius užsiėmimus vaikams kartu su įvairių sričių menininkais, kultūros bei meno organizacijomis, kurių metu ugdomi onkologinėmis ligomis sergančių vaikų ir jaunimo kūrybiškumas, meniniai ir bendrieji įgūdžiai. Projektą organizuoja Vytauto Kernagio labdaros ir paramos fondas.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.