MINDFULNESS – STRESO VALDYMO PRAKTIKOS NUO RUGPJŪČIO 21 D.
0 (0)

Kviečiame prisijungti prie dėmesingu įsisąmoninimu (Mindfulness) grįstos streso valdymo programos grupės, kuri rinksis kartą per savaitę pirmadienio vakarais Vilniaus senamiestyje. Dalyvių skaičius ribotas, grupėje likusios kelios laisvos vietos.

Mindfulness programa – tai dėmesingu įsisąmoninimu grįstas streso valdymo metodas, 1979 m. pradėtas praktikuoti pirmiausia Amerikos gydymo centruose, o vėliau taikomas daugelyje šalių įvairiausiose srityse, siekiant išmokyti, kaip įveikti nerimą, baimes, depresyvumą, impulsyvumą, priklausomybes, išmokti valdyti skausmą ir kitas neigiamas patirtis. Jo autorius Jon Kabat-Zinn daugelį metų tyrinėjo budistines praktikas ir jų poveikį žmogaus emocinėms būsenoms, ypač stresui, taip pat imuninei sistemai ir ligų eigai. Jo sukurtoje ir moksliniais tyrimais pagrįstoje 8 savaičių „Mindfulness based Stress Reduction“ programoje sėkmingai sujungta Rytų patirtis ir Vakarų medicina bei prischologija, siekiant padėti žmogui greitai ir paprastais būdais išsiugdyti įgūdžius gyventi, valdant savo mintis, emocijas ir veiksmus dar iki impulso veikti, o taip pat – išmokti gyventi, esant fiziniams skausmams ir neigiamoms emocinėms patirtims.

Praėjus mokymų kursą, išmokstama susitvarkyti su streso reakcijomis, nerimu, depresija, priklausomybėmis, skausmu ir kitais ligų simptomais. Taip pat, daugelis pabrėžia, kad po šių mokymų pradėjo lengviau bendrauti su šeimos nariais, pagerėjo jų santykiai su draugais, kolegomis ir aplinkiniais. Šiuo metu Mindfulness praktikos itin populiarios ir tarp siekiančiųjų gilesnio savęs pažinimo. „Mindfulness populiarumas pasaulyje aiškinamas tuo, kad ši programa siūlo itin aiškius, trumpus ir maksimaliai efektyvius būdus, kuriuos iš karto galima taikyti įvairiose kasdieninėse situacijose.

Mindfulness plačiai praktikuojamas ir įvairiose organizacijose, siekiant padidinti darbuotojų atsparumą stresui, išmokstant nebijoti naujovių, iššūkių ar problemų ir kūrybiškai jas spręsti, lavinti atvirumą naujoms patirtims ir gebėjimą matyti „naujoko žvilgsniu“, ugdyti savivertę, pasitikėjimą savimi ir pasitenkinimą gyvenimu, taip pat skatinant darbuotojus išmokti priimti kitus žmones tokiais, kokie jie yra.

Kas gali mokytis? Mokytis gali visi, norintys atsikratyti streso, įtampų, pastovaus nuovargio, nerimo, kasdieninių galvos skausmų, viršsvorio, alkoholio ar nemigos. Pats mokymosi procesas pakankamai lengvas, bet rezultatas priklausys nuo to, kaip dirbsite namuose, nes po kiekvieno susitikimo bus skiriamos užduotys. Kursas susideda iš įvadinės konsultacijos ir 8 grupinių užsiėmimų, kurie trunka po 3 valandas kartą per savaitę pirmadieniais nuo 18 iki 21 val. nedidelėje grupėje, dalyvių amžius – nuo 25 metų. Po pirmojo užsiėmimo nauji nariai į grupę nebepriimami.

Mokymų programą veda: Danguolė Krupovnickienė – Lietuvos įsisąmoninimu grįstos psichologijos asociacijos narė, Mindfulness mokytojų-instruktorių programos dalyvė, Geštalto psichoterapijos konsultantė ir Vytautas Krupovnickas – Lietuvos įsisąmoninimu grįstos psichologijos asociacijos narys, Mindfulness mokytojų-instruktorių programos dalyvis, sveikatos specialistas, Visceralinių terapeutų asociacijos narys.

Visos programos (9 seminarų) kaina – 180 Eur.
Vieta grupėje rezervuojama po apmokėjimo, sąskaita atsiunčiama užsiregistravusiems.
Neturintiems galimybės iš karto sumokėti visą sumą, galima tartis ją sumokėti per du kartus – registruojantis ir iki ketvirtojo užsiėmimo.
Užsiėmimai vyks Vilniaus senamiestyje, Kruopų 7-9.
Įvadinis seminaras rugpjūčio 21 d. 18 – 21 val.
Negalintiems atvykti į įvadinį seminarą, mokymosi programą pristatysiu individualiai.
Rašykite info@esukmc.lt arba skambinkite tel. 8 687 74775.
Užsiėmimų tvarkaraštis: rugpjūčio 21, 28, rugsėjo 4, 11, 18, 25, spalio 2,9,16 dienomis nuo 18 iki 21 val.
Plačiau http://www.esukmc.lt/mokymas/demesingumu-gristas-streso-valdymas-mindfulness/

Iliustracija © Can Stock Photo / pressmaster

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.