fbpx

„Mokslo sriuba“ apie grožio paslaptis
0 (0)

2

Senovės graikų filosofas Platonas sakė, kad grožis yra Dievo įsikūnijimas. „Tam tikra genialumo forma. Spindulys iš dangaus, temdantis mums protą. Grožis – trumpalaikė tironija.“ – sakė kiti susijaudinę išminčiai. Žvelgiame į veidrodį ir klausiame savęs, ar esame gražūs? Ar vidutiniškai gražūs, ar truputį gražesni? Kodėl mums patinka būti šalia gražių žmonių?

„Porą dienų išsamiai nagrinėjau makiažo kremų, pudrų, lūpų dažų sudėtį. Iš tiesų daugybę kartų nustebau. Labiausiai nustebino tai, kad kosmetikoje yra labai daug įvairių aliejų, riebalų, sviestų. Spalvą kosmetikai suteikia pigmentinės medžiagos. Baltą spalvą suteikia titano dioksido milteliai. Jie naudojami ir statybiniuose dažuose, plastikams, popieriui, vaistams, dantų pastose. Geltoną, raudoną, rudą, juodą spalvas suteikia geležies oksidai. Mums žinomos rūdys, rūdijantys automobiliai – tai tas pat geležies oksidas, kuris naudojamas ir kosmetikoje.“ – sudomina „Mokslo sriubos“ vedėjas Ignas Kančys.

TV laida „Mokslo sriuba“ – tai ne pelno siekianti jaunų žmonių iniciatyva populiarinti mokslą visuomenėje. „Mokslo sriubą“ galima ragauti kas antrą trečiadienį 22:00 val. per LRT Kultūros kanalą. „Mokslo sriuba“ kuriama bendradarbiaujant su Baltijos pažangių technologijų institutu. Patronažą šviesiai suteikia Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.