Nemokamas išsilavinimas Europoje
0 (0)

Anglijoje studentai iš Europos Sąjungos gali mokytis valstybinėse mokyklose ir koledžuose nemokamai. Parodoje „Tarptautinių studijų dienos 2017“ kovo 16 d. Vilniuje sudaroma puiki galimybė susitikti su šiomis švietimo įstaigomis ir sužinoti visą informaciją tiesiogiai. Anglijoje tūkstančiai valstybinių mokyklų, ir tik 38 iš yra pensionai. Svarbu tai, kad mūsų mokiniai, kurie išvažiuoja mokintis savarankiškai, be tėvų, gali mokintis tik  mokyklose-pensionuose.

Visos mokyklos, dalyvaujančios parodoje –  Baltic Council for International Education partnerės Baltijos šalyse, padeda mokiniams pateikti stojimo dokumentus, organizuoja testo atlikimą ir pokalbį per skype.

Parodoje bus galima susitikti su valstybinės  karališkosios karinės mokyklos The Duke of York’s Royal Military School atstovais. Mokykla savo istoriją skaičiuoja nuo 1803 metų ir šiandien mokyklą globoja Didžiosios Britanijos apsaugos ministerija. Mokyklai pradėjus savo veiklą joje mokėsi tik karininkų vaikai, šiandien mokykla priima 11-18 metų mokinius nepriklausomai nuo šeimos statuso. Mokykla turinti karinę profesinę kryptį, nuo pat vaikystės mokiniuose ugdo tokius įgūdžius kaip savarankiškumas, atsakingumas, komandinė dvasia, gebėjimas atsakyti už savo poelgius, gebėjimas priimti sprendimus, lyderystė. Mokykloje yra kadetų korpusas, kur mokiniai įgyja šaudymo, skraidymo ir aviacijos įgūdžius. Daugelis dalyvauja karinėje sporto programoje Duke of Edinburgh Awards.

Europos sąjungos piliečiams mokslas šioje mokykloje yra nemokamas, apgyvendinimas mokyklos bendrabutyje su maitinimu kainuoja – 12 495  GBP už mokslo metus.

Į parodą Vilniuje atvyksta Liverpool College – žinoma mokykla – pensionas, kuri  jau amžius mokė Anglijos aristokratijos vaikus stojimui į geriausius universitetus. Ši mokykla visuomet buvo privati, tačiau, nuo 2013 metų rugsėjo pakeitė mokestį už mokslą moksleiviams iš Didžiosios Britanijos ir Europos Sąjungos. Už apgyvendinimą mokyklos bendrabutyje (su maitinimu) mokestis – 14 200 svarų už mokslo metus.

Parodoje, taip pat dalyvaus profesinis koledžas Chichester  College  – turintis profesinio mokymo ir vidurinio išsilavinimo A-Level programas.

Chichester  College yra nedideliame Chichester miestelyje pietinėje Anglijos dalyje, netoli Portsmouth miesto. Mūsų studentams čia patinka mokytis, nes tai saugus, netoli Londono esantis miestelis, kuriame yra graži architektūra ir jaučiama draugiška atmosfera. Koledže galima naudotis puikia biblioteka, kompiuterių centru, yra interneto kavinė, neseniai atnaujintas fitneso centras su treniruoklių sale. Sporto centre galima užsiimti įvairiomis individualiomis ar komandinėmis sporto šakomis. Populiariausiais – futbolas, žolės riedulys, regbis, tenisas, golfas, aerobika, joga.

Koledžas siūlo vidurinio išsilavinimo A-Level programą, kuri reikalinga stojant į Anglijos universitetus bei didelį profesinio mokymo programų pasirinkimą.

Profesinio mokymo programų pasirinkimas labai platus, galima rinktis tokias specialybes kaip menas ir dizainas, statyba, kompiuteriai, turizmas, aptarnavimas viešbučiuose, 3D dizainas, baldų gamyba, floristika, kirpėjų kursai, pop muzika, muzikos technologijos, džiazas, šokiai, sportas, futbolo komandos treneris, kosmetologija ir kt. Metinis mokestis už mokslą Chichester college yra 3 800 GBP už metus (specialus pasiūlymas studentams, kurie teikia stojimo dokumentus per Baltic Council for International Education – 3 000 GBP).

Danija

Aukštasis išsilavinimas Danijoje – nemokamas Europos Sąjungos piliečiams. Nebūtina minėti, kad mūsų studentus domina studijų programos anglų kalba. Parodoje bus galimybė susitikti su University of Southern Denmark atstovais.

Škotija

Visuose Škotijos universitetuose, bakalauro studijos studentams iš Europos Sąjungos – nemokamos. Į parodą atvažiuoja Glasgow universitetas, vienas  žinomiausių Didžiosios Britanijos universitetų. Pagal 2016 metų The Times reitingus Glasgow universitetas  užima 26 vietą tarp 127 šalies universitetų, įeina į geriausių universitetų pasaulyje šimtuką (76-oji vieta The World Ranking 2016 ir 61-oji vieta QS World Ranking 2016). Tarp Glasgow universiteto absolventų  ekonomistas ir filosofas Adam Smith, fizikas lordas Kelvinas, inžinierius James Watt, 7 Nobelio premijų laureatas ir antras ministras pirmininkas Didžiojoje Britanijoje. Šiandien universitetas skaičiuoja daugiau kaip 25 000 studentų, kurie atstovauja 140 šalių iš viso pasaulio.

Vokietija

Parodoje Vilniuje dalyvauja Baden-Württemberg žemių švietimo įstaigų atstovai, kurie papasakos apie universitetus, studijų programas, stojimo reikalavimus ir dokumentų pateikimo procesą. Čia įsikūręs seniausias ir prestižinis Heidelberg Universitetas Vokietijoje. Tübingen, Freiburg universitetai, taip pat skaičiuoja savo istoriją nuo XV amžiaus, gerai žinomi pasaulyje kaip moksliniai tiriamieji centrai. Kiti klasikiniai Baden-Württemberg žemių universitetai – Karlsruhe, Stuttgart, Hohenheim, Mannheim, Konstanz. Čia, taip pat įsikūrę daugiau kaip 20 šiuolaikinių taikomojo mokslo universitetų, medicinos mokyklos, meno ir kultūros akademijos.

Atskirai bus pristatyta valstybinė verslo mokykla priklausanti Roitlingeno universitetui – ESB Business School of Reutlingen, kuri siūlo studijų programas anglų kalba.

Pasinaudokite unikalia galimybe susitikti su švietimo įstaigų atstovais Vilniuje ir sužinoti visą informaciją iš pirmų lūpų.

Paroda „Tarptautinių studijų dienos 2017”

Kovo 16 d. Vilniuje

Parodos vieta:  Radisson Blu Hotel Lietuva, Konferencijų centras,  Konstitucijos pr. 20

Darbo laikas: 10.00 – 18.00

Įėjimas nemokamas

Papildomą informaciją, dalyvių ir seminarų sąrašą rasite:

http://www.balticcouncil.lt/lt/parodos-ir-seminarai/didziausia-specializuota-parod

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.