Norite tapti genijumi? Tapkite!
0 (0)

genijus

Klaidinga manyti, kad genijumi tik gimstama, o ne tampama. Patyrinėjus garsiausių pasaulio genijų, tokių kaip T.Edisonas, Sokratas, L.da Vinčis, Šekspyras, A.Einšteinas biografijas, galima pastebėti, kad jie visi pasižymėjo tam tikrais asmenybės bruožais. O juos gali išsiugdyti kiekvienas. Neturi reikšmės, kokio jūs amžiaus, koks jūsų išsilavinimas ar ką iki šiol esate pasiekę. Perėmę šias asmenybės charakteristikas, galėsite lygiuotis į genijus ir kurti naujas ir vaisingas idėjas.

1. Atkaklumas. Genijams būdingas stiprus noras uoliai ir daug dirbti. Jie yra pasirengę darbui atiduoti visą save. Ugdykite atkaklumą galvodami apie būsimą sėkmę ir judėkite pirmyn.

2. Drąsa. Reikia tam tikros drąsos daryti ką nors, kas kitiems atrodo neįmanoma. Nustokite jaudintis dėl to, ką apie jus pamanys žmonės, jei nuo jų skirsitės.

3. Siekti tikslų. Genijai žino, ko nori, ir to siekia. Kontroliuokite savo gyvenimą ir dienotvarkę. Kasdien numatykite nuveikti ką nors konkretaus, ką pajėgsite įvykdyti.

4. Žinios. Genijai nuolatos renka informaciją. Niekada neikite gulti tą dieną nesužinoję ko nors naujo. Skaitykite ir klausinėkite tų, kas turi žinių.

5. Smalsumas. Smalsumas ir žinių troškimas genijams padeda gauti naujos informacijos.

6. Sąžiningumas. Genijai būna atviri, tiesūs ir sąžiningi. Prisiimkite atsakomybę, jei kas nors vyksta ne taip, kaip turėtų. Nebijokite prisipažinti apsirikę ir mokykitės iš savo klaidų.

7. Optimizmas. Genijai niekada neabejoja, kad pasieks savo. Tikslingai kreipkite dėmesį į tą gera, kas jūsų laukia.

8. Gebėjimas analizuoti ir priimti sprendimus. Prieš priimdami sprendimą pasistenkite suprasti faktus. Padėtį vertinkite nešališkai, be išankstinio nusiteikimo ir būkite pasirengę keisti nuomonę.

9. Entuziazmas. Genijai visada žavisi tuo, ką daro. Tai kitus įkvepia su jais bendradarbiauti. Jie iš tiesų tiki, kad viskas išeis gerai. Genijai nesitraukia.

10. Genijai įveikia nesėkmės baimę. Jie nebijo rizikuoti, nes supranta, kad iš klaidų mokosi.

11. Dinamiška energija. Nesėdėkite sudėję rankų laukdami, kad įvyks kas nors gero. Tikslingai to siekite.

12. Idealizmas. Nepraraskite žemės po kojomis, minčių nekreipkite per toli.

13. Talentas įtikinėti. Genijai žino, kaip motyvuoti žmones, kad šie jiems padėtų.

14. Pakantumas. Būkite pakantūs kitiems, bet visada nepakantūs sau. Iš savęs reikalaukite daugiau negu iš kitų.

15. Sugyvenamumas. Genijai lengvai randa daug draugų, o patys yra geri draugai. Jie kitiems pakelia ūpą, o ne gadina nuotaiką.

16. Gebėjimas bendrauti. Genijai sugeba labai veiksmingai perteikti savo mintis kitiems. Jie naudojasi bet kokia galimybe išaiškinti kitiems savo idėjas.

17. Įžvalgumas. Genijai nuolatos stebi. Apie kitų poreikius jie galvoja daugiau negu apie savuosius.

18. Reiklumas. Genijai nepakenčia pusėtinumo, ypač savyje. Jie visada bando tapti geresni.

19. Humoro jausmas. Jie visada yra pasirengę pasijuokti iš savęs ir neįsižeidžia, kai tai daro kiti.

20. Daugiaplaniškumas. Kuo daugiau dalykų išmoksite, tuo labiau pasitikėsite savimi.

21. Adaptacija. Gebėjimas būti lankstiems genijams suteikia galimybę lengvai prisitaikyti prie besikeičiančių aplinkybių. Genijai visada ieško naujų galimybių.

22. Individualizmas. Visada klauskite to, ko nesuprantate. Veikite taip, kaip jums atrodo reikalinga, nebijodami, kad kas nors tam nepritars.

23. Vaizduotė. Genijai turi savo požiūrį į viską, jie mąsto ne taip, kaip kiti žmonės.

24. Veiklumas. Genijai ieško galimybių. Imkitės darbo, kurio kiti nesiima. Niekada nebijokite išbandyti ko nors nežinomo.

Milda KUNSKAITĖ, pagal dienraštį „Vakaro žinios“ | ve.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.