Norite turėti laimingus darbuotojus? Tegu jiems vadovauja robotas
0 (0)

robot-boss-680

Darbininkai linkę gauti nurodymus iš viršininko – roboto, nei iš žmogaus, tvirtina mokslininkai iš Masačiusetso technologinio instituto (MIT). Galimybė vykdyti roboto instrukcijas ne tik padidina darbo našumą, tačiau ir patį darbinį procesą daro patogiu žmogui. Apie tai praneša puslapis Engadget.

MIT organizuoto tyrimo metu grupė, sudaryta iš trijų žmonių ir roboto, dirbo trijuose režimuose: rankinis (visas užduotis skirstė žmogus), autonominis (tai darė tik robotas) ir pusiau autonominis (vienas žmogus pats sau kėlė užduotis, o kitam įsakinėjo robotas).

Pusiau autonominis režimas buvo ne tik efektyviausias, kalbant apie gamybines užduotis, tačiau ir maksimaliai teigiamai įvertintas pačių darbuotojų. Žmonės pažymėjo, kad robotai „geriau juos supranta“ ir „padidina komandos darbo kokybę“.

Vis tik dalinis darbo perdavimas į robotų rankas nereiškia, kad kiborgų grupė įgauna visišką valdžią: tiesiog paprastos užduotys bus teikiamos, kontroliuojamos ir koordinuojamos, pasitelkiant kompiuterines programas, kurias sugalvojo pats žmogus, pažymėjo tyrimo grupės vadovas Matthew Gombolayas.

Mokslininkų sukurtas algoritmas skirtas darbo plano koregavimui proceso eigoje: pavyzdžiui, kai netikėtai atvyksta nauja detalė arba lūžta staklės. Daug paprasčiau ir pigiau priversti „persiorientuoti“ robotą, nei tokiais atvejais techninę pagalbą atliekančius žmones.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.