Poligamija gali neigiamai atsiliepti vyrų sveikatai
0 (0)

08 Mar 1996, Chad --- Ibrahim, an old camelteer from Zouar, with the women of his household at his enclosure in the Ollay Valley. | Location: Borkou-Ennedi-Tibesti Prefecture, Chad. --- Image by © Atlantide Phototravel/Corbis

Vyrai gyvenantys poligamiškoje santuokoje pasižymi keturis kartus didesne rizika susirgti širdies kraujagyslių ligomis nei vyrai turintys vieną žmoną, praneša livescience.com. Tokias išvadas pateikė arabų mokslininkas Dr. Aminas Daoulahas. Pagrindiniai rizikos veiksniai, tyrėjo nuomone, yra psichologinis ir finansinis krūvis, susijęs su kelių namų šeimininkių išlaikymu.

A. Daoulahas su kolegomis ištyrė 687 Saudo Arabijos vyrus, tiriamųjų amžius vidurkis 59 metai, 68% iš jų turėjo vieną žmoną. Tyrimo eigoje paaiškėjo, kad vyrai turėję kelias žmonas pasižymėjo 4,6 karto didesne širdies arterijų susiaurėjimo rizika.

Gali būti, kad priežastis tame, spėlioja mokslininkai, jog remiantis Koranu, vyrai poligaminėse santuokose privalo visoms žmonoms (ir jų vaikams) skirti vienodai dėmesio, o tai išties nelengva užduotis.

Kita vertus, negalima taip tiesmukai teigti, kad padidėjusios širdies susirgimų rizikos priežastis yra vien tik dėl didesnio moterų skaičius, čia gali būti ir kitų tyrime nepastebėtų faktorių, tokių kaip paveldimumas, valgymo įpročiai, pasitikėjimo tarp sutuoktinių laipsnis ir t.t.

Foto © Atlantide Phototravel/Corbis

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.