Pozityvios tėvystės užsiėmimų ciklas tėvams
0 (0)

Kviečiame 7-12 m. vaikų tėvus, globėjus, senelius ir kitus vaiką prižiūrinčius asmenis į užsiėmimus, skirtus norintiems geriau pažinti ir suprasti vaikus, sustiprinti pozityvų ryšį su savo atžalomis, ugdyti savo tėvystės įgūdžius. Kiekvieno užsiėmimo metu gvildensime vis kitą su tėvyste susijusią temą ir ieškosime atsakymų į klausimus, kodėl vaikai elgiasi vienaip arba kitaip? Kaip stiprinti vaiko savarankiškumą? Kaip padėti vaikams valdyti savo jausmus ir įveikti baimes? Kaip kurti empatija grįstą ryšį su vaiku ir kaip „palengvinti“ situaciją namuose, kuriuose vyksta karas tarp brolių ir seserų?

Užsiėmimai atviri, tai reiškia, kad galima registruotis į vieną, kelis ar visus užsiėmimus ir dalyviai gali keistis. Vietų skaičius seminaruose ribotas (iki 8 žmonių kiekviename užsiėmime). Užsiėmimai bus daugiau praktiniai nei teoriniai, kviečiame į juos ateiti nusiteikus pozityviai ir nusiteikus aktyviai dalyvauti.

UŽSIĖMIMŲ LAIKAS IR TEMOS:
Kodėl mano vaikas elgiasi netinkamai? (balandžio 24 d. 17.30 – 19.00)
Visi vaikai kartkartėmis elgiasi netinkamai ir nors nevilties apimtiems tėvams gali atrodyti, kad vaikas juos „kankina“ sąmoningai, dažniausiai netinkamam elgesiui galima atrasti galybę priežasčių. Seminare pamėginsime aptarti bent keletą jų bei kartu diskutuosime, ko gali imtis tėvai, kai vaikai elgiasi netinkamai dėl vienos ar kitos priežasties.

Vaiko savarankiškumo skatinimas (gegužės 1 d. 17.30 – 19.00)
Vaikų savarankiškumas nėra įgimta savybė – ją reikia auginti kartu su vaiku. Tėvai, mokydami vaiką pamatyti įvairias pasirinkimo perspektyvas bei įvertinti apsisprendimo pasekmes, ugdo ne tik savarankišką, bet ir stiprią asmenybę. Susitikime aptarsime, kokiais būdais vaikai gali pastiprinti vaiko savarankiškumą.

Kaip stiprinti ryšį su vaiku? (gegužės 8 d. 17.30 – 19.00)
Kiekvienam vaikui reikia meilės, pagarbos ir šilumos. Gerbdami vaiką ir juo tikėdami tėvai gali padėti jam augti pasitikinčiu, atsakingu, savarankišku. Užsiėmimo tikslas – pastiprinti įgūdžius kurti šiltą ryšį su vaiku, empatiškai bendrauti ir atliepti vaiko emocinius poreikius.

Kaip padėti vaikui susidraugauti su savo jausmais? (gegužės 15 d. 17.30 – 19.00)
Vaikai pyksta, verkia, trypia kojomis, o būna – tiesiog nekalba ir neaišku, kas vyksta jų galvelėse. Susitikę mokysimės atpažinti, įvardinti ir konstruktyviai išreikšti jausmus.

Vaiko baimės: kuo gali padėti tėvai? (gegužės 22 d. 17.30 – 19.00)
Neretas vaikas susiduria su baimę, nerimą, stresą keliančiomis situacijomis. Visi šie jausmai yra natūrali raidos dalis. Tačiau kartais baimės tampa rimtu rūpesčiu tiek vaikui, tiek tėvams. Seminare kalbėsime, kokios vaikų baimės yra sveikos, ir kuo tėvai gali padėti vaikui, kai baimė tampa per stipri.

Sesės ir broliai: misija – susitarti (gegužės 29 d. 17.30 – 19.00)
Tie, kas augo kartu su broliais ar sesėm, žino, koks didžiulis iššūkis yra susikalbėti. Brolis neretai neklauso, sesė – nesidalina, o tėvams belieka galvos skausmas, kaip paskatinti vaikus sutarti. Susitikimo metu kartu narpliosime vaikų susibendravimo ypatybes ir kartu ieškosime būdų broliams ir sesėms susitarti be riksmų!

VIETA: VšĮ Psichoterapijos ir mokymų centras, Kęstučio 41a, Vilnius.

UŽSIĖMIMUS VES: Psichologė – psichoterapeutė Kristina Paradnikė ir psichologė, dėmesingu įsisąmoninimu (mindfulness) grįstos psichoterapijos praktikė Elnora Jachjajeva. Daugiau informacijos apie lektores: http://www.psicentras.lt/specialistai/

REGISTRACIJA IR APMOKĖJIMAS: Registracija bus patvirtinta tik gavus jūsų mokėjimą. Vieno užsiėmimo kaina vienam žmogui – 7,5 eur. Jei nori dalyvauti ir mama, ir tėtis (ar abu globėjai), pirkti reikėtų du bilietus.
Dalyvauti galima viename, keliuose ar visuose užsiėmimuose.
Mokėjimą galite atlikti čia: http://bit.ly/tevystes-seminarai

KONTAKTAI: VšĮ Psichoterapijos ir mokymų centras, svetainė www.psicentras.lt, 863000149, el. p. info@psicentras.lt
Iliustracija: rawpixel.com

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.