Protingiausių planetos žmonių dešimtukas
0 (0)

Spręsti, kiek yra protingas žmogus – gana keblus ir sudėtingas dalykas. Ar tai lemia IQ koeficientas ar pasiekimai gyvenime, sunku pasakyti.

Apie 50% žmonių IQ yra nuo 90 iki 110; 2,5% yra protiškai atsilikę, IQ žemesnis 70; 2,5% pranoksta daugumą ir turi IQ aukštesnį nei 130, o 0,5% yra laikomi genijais ir pasižymi IQ aukštesniu nei 140.

Nors ginčai apie tai kas protingesnis ir kaip tai nustatyti nežinia ar kada nors nutils, bet vargu ar kas stengsis paneigti, kad šie žmonės yra vieni protingiausių pasaulyje. Štai dabar gyvenančių ir su nepaprastai aukštu IQ žmonių dešimtukas.

1. Stivenas Hokingas (Stephen Hawking)

IQ 160
Tai turbūt vienas žinomiausių žmonių iš šio sąrašo. Stivenas tapo garsus savo tyrinėjimų dėka teorinėje fizikoje bei darbais kitose srityse, tiriančiais Visatos principus. Jis yra 7 bestselerių autorius bei 14 apdovanojimų savininkas.

2. Kim Ung-Yong

IQ 210
Vunderkindas iš Korėjos pateko į Gineso rekordų knygą kaip didžiausio IQ savininkas. Būdamas 2 metukų jau laisvai kalbėjo dvejom kalbom, o būdamas 4 metų jau sprendė sunkius matematinius uždavinius. Sukakus aštuoneriems, NASA iniciatyva, Kimas buvo pakviestas mokytis į JAV.

3. Polas Alenas (Paul Gardner Allen)

IQ 170
Vienas iš „Microsoft” įkūrėjų yra neabejotinai ir vienas iš labiausiai sėkmingų šiandienos žmonių, kurie savo proto dėka tapo pasakiškai turtingi. Jo turtas įvertintas 14,2 milijardų JAV dolerių. Polas užima 48 vietą turtingiausių pasaulio žmonių sąraše, yra daugelio įmonių savininkas.

4. Rikas Rozneris (Rick Rosner)

IQ 192
Vargu ar jums ateis į galvą, kad žmogus su tokiu aukštu IQ dirbo striptizo šokėju, padavėju ant riedučių ar pozuotoju. Dabar Rikas yra TV laidų prodiuseris.

5. Garis Kasparovas (Гарри Кимович Каспаров)

IQ 190
Garis Kasparovas – pats jauniausias pasaulio šachmatų čempionas, ši titulą iškovojo būdamas 22 metų. Šį titulą jis išlaikė ilgiau ne bet kas kitas iki šiol. 2005 Kasparovas paskelbė apie savo šachmatisto karjeros pabaigą ir atsidėjo politikai bei rašymui.

6. Seras Endriu Vailsas (Sir Andrew Wiles)

IQ 170
Garsus britų matematikas Seras Endriu Vailsas 1995 metais įrodė „Didžiąją Ferma teoremą“, kuri buvo laikoma pačia sunkiausia matematine užduotimi pasaulyje. Jis yra 15 apdovanojimų matematikos srityje savininkas.

7. Judita Polgar (Judit Polgar)

IQ 170
Judita Polgar – jauniausia šachmatistė, kuri 15 metų tapo jauniausia pasaulyje didmeistre. Šachmatais žaisti ją mokė jos tėvas, namie, norėdamas įrodyti, kad vaikai gali pasiekti neįtikėtinų aukštumų jei juos mokyti nuo ankstyvos mažumės.

8. Kristoferis Hirata (Christopher Hirata)

 

IQ 225
Būdamas 14 metų amžiaus Kristoferis įstojo į Kalifornijos technikos unversitetą, o 16 jau dirbo NASA projektuose, susijusiuose su Marso kolonizacija. 22 metų gavo astrofizikos mokslų daktaro laipsnį.

9. Terensas Tao (Terence Tao)

IQ 230
Tao buvo gabus vaikas. Būdamas vos 2 metų jau mokėjo pagrindinius aritmetikos veiksmus. Būdamas 9-rių lankė universitetinio lygio matematikos kursus, o 20 gavo daktaro laipsnį Prinstono universitete. Apie 24 savo gyvenimo metus Terensas tapo profesorium, Kalifornijos universitete, Los Andžele. Per visą tą laiką paskelbė apie 250 mokslinių publikacijų.

10. Džeimsas Vudsas (James Woods)

IQ 180
Amerikiečių aktorius Džeimsas Vudsas buvo puikus studentas. Įstojęs į linijinės algebros kursą prestižiniame Kalifornijos universitete, Los Andžele, o vėliau į Masačiusetso technikos institutą kur mokėsi politikos, nusprendė visgi šiuos mokslus palikti ir tapti aktorium. Jo sąskaitoje trys „Emmi“ apdovanojimai, nominuotas 2 „Oskarais“.

Manoma, kad Alberto Einšteino IQ buvo apie 160.

Parengta pagal: superscholar.org


Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.