Seminaras „Piešinys – vaiko vidinio pasaulio atspindys”
0 (0)

Būna akimirkų, kai susimąstome, kad puikiai žinome, ką mūsų penkiametis ar mūsų pažįstamas vaikas valgo, kiek laiko trunka jo pietų miegas, kada eina miegoti vakare, kokius žaislus mėgsta, bet… tektų gerokai pasukti galvą, kad atsakytume į klausimą – o ką jis (jie) galvoja apie savo šeimą, apie kiekvieną iš mūsų? Kaip jis (jie) jaučiasi gyvendamas tarp mūsų?

Vaikai mėgsta piešti. Piešdami jie lavinasi, mokosi ir netgi gydosi. Vaiko meninė kūryba yra labai individuali. Mums ji gali liudyti apie “sutvarkytą” vaiko pasaulį. „Piešinys – tai langas į vaiko sielą“, ─ rašo prancūzų psichologė Nicole Bedar. Simbolių ir vaizdinių kalba, esanti vaikų piešiniuose, mums gali suteikti nepaprastai daug informacijos apie mažojo jausmus, džiaugsmus ir išgyvenimus, esamas ar iškilsiančias psichologines problemas. Mažųjų piešiniai atspindi ne tik jų patirtį, bet ir jausmus, netgi tuos, kurių jie patys negali įvardinti, nepažįsta, nepripažįsta ar slepia.

Kviečiame Jus į praktinį – mokomąjį seminarą „PIEŠINYS – VAIKO VIDINIO PASAULIO ATSPINDYS. KŪRYBINĖ RAIŠKA IR DAILĖS TERAPINIS PROCESAS“, kuris vyks 2017 m. kovo 18 d. (šeštadienį, 10.00 – 18.00 val.)

Seminaro objektas: vaikų (iki 10 metų amžiaus) vaizduojamoji kūryba ir vaizduose esanti simbolių kalba. Galite su savimi atsinešti vaikų piešinius, seminaro metu turėsite puikią galimybę stebėti ir analizuoti juose esančių vaizdinių kalbą.

Seminaro metu Jūs:
• susipažinsite su vaikų kūrybine raiška, vaikų piešimo ypatumais ir paslaptinga piešinių kalba,
• tyrinėsite vaizduojamąją vaikų kūrybą ir jos simbolinę reikšmę,
• pajusite dailės terapijos metodų galimybes,
• praktinių užsiėmimų metu turėsite galimybę stebėti savo vidinius vaizdinius ir praktiškai susipažinti su dailės terapijos metodais,
• susipažinsite su dailės priemonėmis, kūrybiniais būdais ir dailės terapijos metodais, kurių pagalba galime ne tik kartu smagiai leisti laiką su savo vaikais, bet tuo pačiu geriau juos pažinti, padėti jiems intelektualiai augti, saugiai išlieti negatyvius jausmus ir emocijas.

Seminaro vadovė Dainora Skrabulienė – edukologė, dailės didaktikos specialistė, pedagogė, baigusi specialiuosius dailės terapijos metodų taikymo kursus. Dainora jau 13 metų dirba pedagoginį darbą, veda dailės saviraiškos ir dailės terapijos užsiėmimus vaikams bei suaugusiems. Taip pat – viena iš VšĮ „Savęs pažinimo ir saviraiškos studijos” įkūrėjų, nuolat besidominti savęs pažinimu bei asmeniniu augimu, visas įgytas žinias praktiškai taikanti savo darbe ir asmeniniame gyvenime. Dainora – sertifikuota „Eneagramos” (unikalaus savęs ir kitų pažinimo metodo) meistrė, sertifikuota psichologinių kortų žaidimų vedėja, savo darbe taikanti projektyvią psichologinę metodiką – metaforines asociatyvines kortas (šios metodikos mokėsi pas pirmtaką, OH kortų serijos leidėją, psichoterapeutą Moritz Egetmeyer (Vokietija)). Dainora – taip pat Lietuvos Meno terapijos asociacijos narė, Vilniaus Geštalt terapijos instituto studentė.

SEMINARO PLANAS:

10.00 – 11.30 val. – Įvadinė paskaita ir praktiniai pratimai „PIEŠIMAS IR KŪRYBA“:
• Piešimas ir kūryba – kaip savęs ir aplinkinio pasaulio suvokimo ir išreiškimo būdas;
• Dailės terapijos sąvoka. Dailės saviraiškos ir dailės terapijos metodų įtaka fizinei, psichinei ir dvasinei sveikatai”.

11.30 – 12.00 val. – Užkandžių/arbatos/kavos pertrauka

12.00 – 14.00 val. – Paskaita ir praktiniai pratimai „PIEŠINYS – VIDINIO PASAULIO ATSPINDYS”:
• Vaikų piešimo ypatumai. Apie ką ir kaip mąsto mažieji – paslaptinga piešinių kalba;
• Vaikų vaizduojamoji kūryba bei dažniausiai naudojamų simbolių kalba (piešiu žmogų, šeimą, namą…). Dažniausiai naudojamų simbolių šifravimas ir „gerų/blogų“ spalvų sąvokos;
• Emociniai vaikų ypatumai. Kokias emocines problemas atskleidžia ir ką mums parodo formalieji piešimo būdai (ką išduoda linija ir spaudimo jėga, piešinių dydis, jų išdėstymas lape, piešinio detalizavimo ir kruopštumo lygis, brūkšniavimas ir kt.).

14.00 – 15.30 val. – Pietų pertrauka (pietausime individualiai)

15.30 – 17.30 val. – Paskaita/diskusija/praktiniai patarimai ir praktiniai pratimai „KŪRYBINĖ

RAIŠKA IR DAILĖS TERAPNIS PROCESAS“

• Kūrybinė aplinka ir dailės terapijos procesas namuose, darželyje… Kaip tai įmanoma?
• Agresyvių, liūdnų, nerimaujančių, nedrąsių vaikų piešinių ypatumai bei galima elgesio korekcija dailės terapijos metodų pagalba;
• Socialinė ir emocinė parama vaikui naudojant kūrybinę raišką ir dailės terapijos metodus.

17.30 – 18.00 val. – Klausimai/atsakymai, seminaro apibendrinimas, refleksija.

Seminaro kaina: 65 Eur (10 akad.val.) – įskaičiuota visa seminaro programa bei visos reikiamos priemonės, kavos/arbatos/užkandžių pertraukėlės. Yra numatyta pietų pertrauka (pietausime individualiai). Pageidaujantiems bus išduodami dalyvių pažymėjimai.

REGISTRACIJOS PATVIRTINIMUI REIKALINGAS 15 Eur avansinis mokėjimas.
Mūsų rekvizitai:
VšĮ SAVĘS PAŽINIMO IR SAVIRAIŠKOS STUDIJA
Įmonės kodas: 303011485
a.s LT957044060007887398

Registracija vyksta el.p.: pazinimas.saviraiska@gmail.com
Tel. pasiteirauti: 868444109
Adresas: Vytenio g. 10, Vilnius (atskiras įėjimas iš kiemo pusės)
www.pazinimassaviraiska.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.