Vidinių vaizdinių tyrinėjimas meno terapijos ir OH-cards pagalba
0 (0)

Kviečiame į mokomąjį – patyrimį seminarą „Vidinių vaizdinių tyrinėjimas meno terapijos metodų ir metaforinių asociatyvinių OH-cards kortų pagalba“, kuris vyks 2017 m. sausio 7 d. (šeštadienį, 10.00 – 18.30 val.).

Šie du metodai (dailės terapija ir asociacijų kortos) – puikiai papildo vienas kitą, praplečia galimybes savityrai ir vidinių vaizdinių stebėjimui, dabarties temų aktualizavimui bei vidinių resursų paieškai.

Seminaras skirtas dideliam specialistų ratui – visiems, besidomintiems meno terapija ir meno terapijos metodų taikymu: psichologams, socialiniams pedagogams, įvairių švietimo sričių specialistams bei visų šių sričių studentams. Taip pat seminare laukiami visi norintys geriau pažinti save, atskleisti bei vystyti savo asmeninius resursus.

Informaciją apie išorinį pasaulį mes priimame savo penkiais kanalais: vizualiniu, audialiniu, kinestetiniu, skonio ir kvapo . Šiais pojūčiais gautus signalus nervų sistema ir smegenys apdoroja tam tikru būdu paversdami juos vidiniais vaizdiniais, garsais, pojūčiais… Susidaro vidinis mus supančio pasaulio vaizdas – mūsų vidinis pasaulis. Ir šis vidinis pasaulio vaizdas ne visada atitinka, o kartais ir visai neatitinka mus supančios tikrovės.

Ypatingai puikiai vidinius vaizdinius galime tyrinėti ne tik dailės terapijos metodų, bet ir metaforinių asociatyvinių kortų pagalba. Turime įvairių įsitikinimų, įsivaizdavimų, jaučiame skirtingus jausmus, emocijas, mus lydi įvairios nuostatos ir mintys… Visa tai, išreiškiant kūrybiškai – galime suprojektuoti išorėje: vaizdinių, objektų, linijų, simbolių, spalvų ar net žaidimo pagalba. Ir tarsi veidrodyje – stebėti, tyrinėte, ir esant poreikiui – visa tai netgi keisti. Keičiantis mūsų vidiniams vaizdiniams, keičiasi ir mūsų požiūris į skirtingus reiškinius ir tokiu būdu mes galime išlaisvinti daugybę vidinių resursų.

• Dailės terapinis procesas pagrįstas tuo, kad reikšmingiausios žmogaus mintys ir pergyvenimai būdami pasąmoningos kilmės, gali būti greičiau išreikšti vaizdiniais, nei žodžiais. Dalyvaujant kūrybiniame procese nereikia turėti jokių specialių meninių sugebėjimų, svarbus pats kūrybinis procesas: spontaniška kūryba suteikia plačių galimybių tyrinėti, išreikšti save, savo jausmus, pasaulėjautą ir mintis.

• Psichologinės metaforinės asociatyvinės kortos – tai žaidimų kortų ar atvirukų dydžio paveikslėlių rinkinys, vaizduojantis žmones, jų sąveiką vienas su kitu, gyvenimiškas situacijas, peizažus, gyvūnus, abstrakčius piešinius arba užrašytus žodžius. Kortos labai greitai padeda išsiaiškinti ir įsisąmoninti dabartinius pergyvenimus ir poreikius, pamatyti nepabaigtus vidinius procesus.

Seminaro metu:
• Susipažinsite su skirtingais dailės terapijos metodais;
• Susipažinsite su psichologinėmis metaforinėmis asociacijų OH-cards kortomis;
• Derinant dailės terapijos metodus ir psichologines metaforines asociacijų OH-cards kortas, turėsite galimybę aktualizuoti ir tyrinėti vidines temas ar spręsti vidinius konfliktus.
• Pamatysite tarsi iš šono Jums svarbius dalykus.
• Įgysite vertingos pozityvios pokyčių patirties.
• Išreikšite save kūrybiškai.
• Lavinsite vaizduotę, ugdysite estetinę patirtį, vaizduojamosios veiklos įgūdžius bei meninius gebėjimus apskritai.
• Geriau suprasite save, kitus ir aplinką.
• Turėsite galimybę keisti savo elgesį bei mąstymą.

Registracija jau vyksta!
Dalyvių skaičius ribotas, todėl reikalinga registracija iš anksto el.p.: pazinimas.saviraiska@gmail.com

Seminaro kaina: 65 Eur (10 akad.val.) – įskaičiuota visa seminaro programa bei visos reikiamos priemonės, kavos/arbatos/užkandžių pertraukėlės. Yra numatyta pietų pertrauka (pietausime individualiai). Pageidaujantiems bus išduodami dalyvių pažymėjimai.

REGISTRACIJOS PATVIRTINIMUI REIKALINGAS 15 Eur avansinis mokėjimas.

Mūsų rekvizitai:
VšĮ SAVĘS PAŽINIMO IR SAVIRAIŠKOS STUDIJA
Įmonės kodas: 303011485
a.s LT957044060007887398

Seminaro vadovė: Dainora Skrabulienė – edukologė, dailės didaktikos specialistė, pedagogė, baigusi specialiuosius dailės terapijos metodų taikymo kursus. Dainora jau 13 metų dirba pedagoginį darbą, veda dailės saviraiškos ir dailės terapijos užsiėmimus vaikams bei suaugusiems. Taip pat – viena iš VšĮ „Savęs pažinimo ir saviraiškos studijos” įkūrėjų, nuolat besidominti savęs pažinimu bei asmeniniu augimu, visas įgytas žinias praktiškai taikanti savo darbe ir asmeniniame gyvenime. Dainora – sertifikuota „Eneagramos” (unikalaus savęs ir kitų pažinimo metodo) meistrė, sertifikuota psichologinių kortų žaidimų vedėja, savo darbe taikanti projektyvią psichologinę metodiką – metaforines asociatyvines kortas (šios metodikos mokėsi pas pirmtaką, OH kortų serijos leidėją, psichoterapeutą Moritz Egetmeyer (Vokietija)). Dainora – taip pat Lietuvos Meno terapijos asociacijos narė, Vilniaus Geštalt terapijos instituto studentė.

Adresas: Vytenio g. 10, Vilnius (atskiras įėjimas iš kiemo pusės)
Daugiau informacijos rasite čia: pazinimassaviraiska.com

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.