10 dalykų, kurių išmoko laimingi santykiai
0 (0)

laiminga-pora

„Iki sutikdama savo sužadėtinį, buvau užmezgusi keletą rimtų santykių, kai kurie jų truko ne vienerius metus“, – rašo Allison Renner portale Lifehack.org.

Ji prisipažįsta galvojusi, kad yra suaugusi, maniusi, kad moka būti puikia partnere, bet po to suprato, kad viskas buvo ne taip. Tikra meilė skiriasi nuo paprastų santykių – net jei tokie santykiai tęsiasi kelerius metus (dažnai net pasibaigus jų galiojimui!). Laimingi santykiai daug ko išmoko. Mes elgiamės kitaip, veikiame kaip komandos dalis, o ne kaip vienišiai, mėginantys rasti savo vietą po saule. A. Renner išvardija 10 dalykų, kuriuos ji suprato būdama laiminga.

Nesutarimai neišvengiami

Jei partnerio žodžius suprantate savaip, o po to suvokiate, kad jis turėjo omenyje visai ką kita, nereikia jo dėl to bausti. Nuolatiniai aiškinimaisi ardo santykius. Kartais partneris neteisingai supras tai, ką jūs sakote, ir jūs nusivilsite. Tokią akimirką tiesiog atsitraukite ir supraskite, kad tai nėra labai svarbu. Nesusipratimai virsta problema tik tuo atveju, jei jūs leidžiate jiems augti. Nusiraminkite ir paleiskite nesusipratimus.

Pasitikėjimas

Kaip galite gyvenimą dalytis su žmogumi, jei galvojate, kad vos jūs nusisuksite, jis padarys kažką ne taip? Jei nepasitikite savo partnerio ištikimybe, sąžiningumu ir jausmais, reiškia, jūsų santykiai nėra geri. Geriausi santykiai prasideda nuo gilaus pasitikėjimo, ir net jei iškyla problemų (o jų visada iškyla), pasitikėjimas turi būti toks tvirtas, kad išlaikytų jus kartu.

Pasiilkite vienas kito

Žinoma, įsimylėjėliams norisi visada būti kartu. Nuostabu visą naktį miegoti apsikabinus ir būti kartu visą dieną, bet kada daryti kitus darbus? Jei dirbate skirtingose darbovietėse, vakarais turite apie ką pasikalbėti. Kai leidžiate laiką su savo draugėmis, o partneris – su savo draugais, atsiranda laiko ir erdvės sau, o tuo pačiu ir galimybė grįžti vienas pas kitą atsinaujinusiems. Atsiranda galimybė pasiilgti vienas kito ir suprasti tikrąją santykių vertę.

Skatinti augimą ir pokyčius

Tinkamuose santykiuose abu partneriai turi augti ir keistis. Gyvenimas vienas, ir reikia jį nugyventi visapusiškai! Jei norite išeiti iš darbo, kad galėtumėte toliau mokytis ar pakeisti kvalifikaciją, partneris turėtų jus palaikyti. Jei norite išmėginti kažką naujo arba grįžti prie seno, ir vėl turite ieškoti palaikymo santykiuose. Mainais taip pat turite teikti tokį palaikymą. Skatinkite partnerį ieškoti naujų pomėgių ir pažinčių su įdomiais žmonėmis. Jei norite, kad partneris niekada nesikeistų, pasmerkiate save labai nuobodžiam bendram gyvenimui.

Kompromisas nereiškia pralaimėjimo

Priimti kompromisą nereiškia pasiduoti, nereiškia pralaimėti – viskas kaip tik atvirkščiai. Juk jūs žinote, kaip sunku kartais būna priimti kompromisą? Jūs norite daryti kažką vienaip, nes tik savo sprendimą laikote vieninteliu teisingu, tačiau jūsų partneris taip pat mano apie savo pasiūlymą. Pamėginkite pažvelgti į argumentus diplomatiškai. Kas logiškiau? Jei jūsų partneris teisus, nebijokite jam to pasakyti. Priimkite jo pasiūlymą arba pakeiskite jūsų abiejų sprendimus. Svarbiau ne apginti savo požiūrį, bet išsaugoti santykius ir padėti jiems vystytis.

Pripažinti savo silpnybes

Jūsų partneris nelaiko jūsų supermoterimi, ir, tikiuosi, jūs jo nelaikote superdidvyriu. Visi mes žmonės, visi turime kažkokių trūkumų, ir juos rodyti yra visiškai normalu. Be to, būtina stabilių santykių sąlyga – jūs turite žinoti vienas kito silpnąsias puses. Partneris subtiliau reaguos į dalykus, kurie kelia jums nerimą, ir palaikys jus ten, kur jums reikia pagalbos.

Kai kuriuos dalykus reikia tiesiog priimti netaisant

Kiekvienas žmogus turi savo bagažą – ir jūs, ir jūsų partneris. Ar galite grįžti į praeitį ir viską ištrinti? Kol kas dar niekam nepavyko to padaryti. Jums tiesiog reikia su tuo susitaikyti ir išmokti su tuo gyventi. Vienus dalykus priimti sunkiau, kitus lengviau, bet realybė tokia, kad mes ne visada galime ištaisyti padėtį. Svarbiausia tiesiog judėti į priekį, kitaip jūsų santykiai ims griūti.

Konfliktai kaip pamokos

Kaskart, kilus konfliktui, negalvokite apie tai, kuris iš jūsų laimėjo, o kuris pralaimėjo. Konfliktą vertinkite kaip pamoką – nuo ko jis prasidėjo, kaip buvo išspręstas. Išmokę vieną pamoką, išvengsite tokių problemų ateityje. O dar svarbiau tiesiog atleisti partneriui. Atleisti sau. Mūšis baigtas – lai jis lieka praeityje. Niekada nelaikykite pykčio savo partneriui, nes apmaudas mažins jūsų norą būti su tuo žmogumi.

Neturėkite lūkesčių

Nelaukite, kad partneris perskaitys jūsų mintis, ir atneš pusryčius į lovą, arba pasisiūlys išplauti indus. Taip nebus. Kvaila tikėtis kažko iš žmonių, jiems apie tai nė nenutuokiant. Bendraukite. Pasakykite partneriui, ko tikitės iš santykių, ir ką manote apie daugelį dalykų. Tai padės jam būti dėmesingesniu, tačiau bet kokiu atveju – nepuoselėkite jokių lūkesčių.

Rodykite savo jausmus

Blogiausia, ką galima daryti santykiuose – žaisti žaidimus. Nereikia erzinti partnerio, „apdovanoti“ meile už „gerą elgesį“. Stenkitės, kad partneris visada jaustųsi mylimas. Ar jūs jaučiatės laiminga, ar pykstate ant jo – nesvarbu, jis visada turi jausti jūsų meilę. Ne, savo emocijų slėpti nereikia – tiesiog įsitikinkite, kad padarėte viską, kas jūsų jėgoms, kad partneris teisingai jus suprastų. Ir negailėkite meilės. Juk viskas prasidėjo dėl jos, ar ne?
[psichika.eu]
Parengė: delfi.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.