5 požymiai, kad partneris ruošiasi nutraukti santuoką
0 (0)

santykiai

Jeigu su savo partneriu gyvenate pakankamai ilgai, bent vienas iš šių požymių greičiausiai tiks ir jūsų porai. Tačiau tai visiškai nereiškia, kad jūsų santuoka eina į pabaigą. Tai požymis, kad jūs palikote reikalus savieigai, nors santykiams reikalinga periodinė „apžiūra“, rašo psychologies.ru.

Nereikia manyti, kad jeigu jūsų antroji pusė elgiasi taip, lyg ketintų jus mesti, jūs turite atsakyti tuo pačiu. Iš kiekvienos problemos galima rasti išeitį, įsitikinę ekspertai.

1. Jis leidžia laiką kartu, bet ne su jumis. Tai reiškia būti viename kambaryje, tačiau tylėti ir nieko nedaryti kartu. „Toks laikas nesiskaito, – kalba šeimos terapeutas Aaronas Andersonas iš Denverio (Kolorado valstija). – Net jeigu jūs vakare po darbo sėdite šalia ir kiekvienas susirašinėjate su savo draugais socialiniuose tinkluose, padėjus ranką ant širdies pasakykite, nejaugi tam neturėjote laiko per visą dieną?“

2. Jis neįtraukia jūsų į savo vakaro ar savaitgalio planus. Čia visa esmė kiekyje. Susitikinėti su draugais ir užsiimti pomėgiais turime kiekvienas, tačiau tai neturi užimti viso jūsų laisvalaikio. „Pradėkite labai daug laiko leisti atskirai, užsiimdami tuo, kas jums įdomu, ir jūs jau pusiaukelėje į atskirus gyvenimus“, – įspėja šeimos terapeutė Becky Whetstone iš Litl Roko (Arkanzaso valstija). Išeitis: suraskite bendrą pomėgį (pasivaikščiojimai vakarais, sportas ar šokių užsiėmimai parke) ir palikite kiekvienam vakarus „sielai“.

3. Jis niekada neklausia: „Kaip praėjo diena?“. Jeigu jūsų pokalbiai per pusryčius primena logistikos skyriaus pasitarimus, reikia kažko imtis, kitaip virsite dalykiniais partneriais. „Paskambinsi santechnikui? – Taip, brangioji. O tu paimk vaikus ir užsakyk pietus“. Bet juk dar yra jūsų mintys ir išgyvenimai, kiekvienos dienos įspūdžiai. Tai buvo svarbu, kai tik pradėjote susitikinėti, ir tai nei kiek ne mažiau svarbu ir praėjus daug metų. Išeitis: „Galų gale, net jeigu jis baigia pasitraukti iš jūsų gyvenimo, tai nereiškia, kad jūs turite atsakyti tuo pačiu, – įsitikinęs A. Andersonas. – Be kovos nepasiduokite! Klauskite jo, kaip praėjo diena, kas šiandien įvyko darbe. Ženkite pirmą žingsnį. Jeigu kalta tik rutina, kuri nepaliko jums laiko pokalbiams, bėgant laikui susigrąžinsite pirminį domėjimąsi vienas kitu“.

4. Jis mažai domisi seksu. Intriga dingo, potraukis išblėso, ir, atrodo, jūsų partnerį tai visiškai tenkina. Taip nutinka dėl kelių priežasčių. Galima apie jas pagalvoti sėdint naminiais drabužiais virtuvėje ir pliaukšint sau per suapvalėjusius šonus. Santykių pradžioje norisi kiekvieną gyvenimo sekundę praleisti kartu, kad ir koks tas gyvenimas būtų. Toks atvirumas turi atvirkštinę pusę: įpratimas, rutina ir, kaip pasekmė – susidomėjimo dingimas. „Fizinio artumo pradedama vengti tada, kai užgaunami jausmai, – teigia šeimos terapeutė Jenny Ingram iš Našvilio (Tenesio valstija). – Visiškai neatsiverkite, palikite kažkuriuos „kambarius“ uždarytus. Visiškas atvirumas ir naivumas – ne geriausia ilgų santykių pradžia“. Išeitis: susigrąžinti moteriškumą, bendrauti su partneriu pirmiausia kaip su vyru.

5. Jis įprastai kritikuoja jūsų draugus ir šeimą. Jūsų partneris dabar jau jūsų šeimos dalis, tačiau jis gali būti ne toks geraširdis kaip jie. Pasistenkite suprasti, kad komentarai kurio nors iš jūsų šeimos narių adresu (kad ir kas tai būtų), yra komentarai ir jūsų adresu. Tai nepriimtinas elgesys. Išeitis: „Pasakykite apie tai iš karto, – pataria B. Whetstone. – Nepradėkite pati ir neleiskite savo antrajai pusei aptarinėti jūsų draugus ir šeimą, nes taip peržengiamos ribos ir liekate be palaikymo“. Kad galiausiai nesigautų, kad yra jis – idealas, ir yra visi likusieji – jūsų šeima ir tame tarpe jūs.

Parengė: delfi.lt
Foto: Loic Djim

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.