Draugė išdavė savo vaikiną, o mane graužia sąžinė
0 (0)

3 Responses

  1. Vyt parašė:

    Jei išduosi paslaptį, abiejų akyse liksi kalta, kad išskyrei porą. Turbūt geriau į tai nesivelti, tačiau padėti vaikinui praregėti vertėtų. Kaip? Tu – moteris, turėtum žinoti įvairių gudrybių. Jūs ne tik geriau meluojate :)

  2. ne parašė:

    Vietoje tavęs to tikrai nepasakočiau, visgi panašiuose situacijuose kaltas lieka tas trečiasis žmogus.
    Pasikalbėk su drauge.

  3. Anonimas parašė:

    Neaišku, kas kelia didesnę sumaištį – ar tai, kad draugė privertė būti sąjungininke (žodžiai nesakyk, vaikinui), ar tai, kad draugė moraliai krito Gerdos akyse, ar tai, kad pati Gerda laiku nesusizgribo, nesureagavo tinkamo atsako gelbėti gerų draugų santykių apsaugant nuo kvailysčių.
    Išties, tai ir pasitikėjimo dilema – ar galima toliau pasitikėti drauge, kiek galima pasitikėti, kad nepasinaudos ir sekantį kartą Gerdos gera reputacija Kajaus akyse slėpti savo slaptus romanus?

    Kas įvyko, tas įvyko. Praeitis davė pamoką, kad stengtis nekartoti klaidų. Svarbu pasidaryti atitinkamas išvadas.
    Klausimas – o kaip Gerda dabar elgsiesi kitą kartą pajutusi, pamačiusi kur link krypsta panaši girtų orgija? Atsakymas – sureaguoti tinkamai, laiku, griežtai nustatant ribas ir perspėjant „draugę” šaltu dušu – būtina paruošti tinkamą atsakymą „Aš nesivelsiu. Jei klaus – atsakysiu tiesiai” ir būti pasiruošus jį pakartoti 3 kartus(ta prasme, atlaikyti įkalbinėjimus).

    Na o dabartinį slogutį apie gilią paslaptį galima mėginti išnarplioti – pakalbėti su drauge, pasakyti kad gailieisi jos, jos tokio požiūrio į tave, Gerda, kad ji mano, jog tau priimtina. Taip, tai pasitikėjimas, bet toli gražu – draugė Gerdos nepažįsta, tik žino, kad Gerda stovi visa galva aukščiau kai tenka gelbėti reputaciją, dangstyti. Tai čia atsakymas draugei – pasikalbėti būtina ir išsakyti savo nepritariančią poziciją.
    Antra – apgautasis Kajus. Apie įvykį galima nupasakoti tarytum tai jo neliečia – trečiuoju asmeniu, tarytum tai ne apie jo draugę, kad tai vyko prieš 10 metų mokykloje kokio vakarėlio metu ir atsargiai paklausti, kaip jis būtų elgęsis tokioje situacijoje. Čia toks pusiau melas. Bet tik žinant kaip jis žiūri į tai, galima paminėti, kad tai buvo jo draugė, kol jis dar jos nepažinojo.
    Išties, gaila išskirti porą, likti kalta, galbūt prarasti ir draugę….bet ar teisinga yra padėti, toleruoti, leisti draugei toliau apgaudinėti savo vaikiną? Galbūt žmogus gyvenimą, ateitį nuo pat pradžių kuria ant neteisingo pamato? Man atrodo nesąžininga, greičiausiai ir Gerdai taip atrodo todėl ir graužia sąžinė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.