fbpx

Dviejų dienų mokomasis MENO TERAPIJOS seminaras kartu su Liudmila Lebedeva
0 (0)

meno-terapija

Dviejų dienų mokomasis MENO TERAPIJOS seminaras kartu su asmenine terapija „Grupinė meno terapija“ (vedančioji: prof. iš Maskvos Liudmila Lebedeva).

Kviečiame Jus į mokomajį dviejų dienų meno terapijos seminarą kartu su asmenine terapija „Grupinė meno terapija“. Seminaro vedančioji – daugeliui gerai pažįstama prof. iš Maskvos LIUDMILA LEBEDEVA.

Seminaras vyks 2016 m. lapkričio mėn. 12 – 13 d. (10.00 – 18.00 val.).

Seminaras skirtas dideliam specialistų ratui – visiems, besidomintiems meno terapija ir meno terapijos metodų taikymu: praktikuojantiems psichologams, psichoterapeutams, pedagogams, meno terapeutams, menininkams, įvairių švietimo sričių specialistams bei visų šių sričių studentams. Taip pat seminare laukiami visi norintys geriau pažinti save, atskleisti bei vystyti savo asmeninius resursus.

liudmila_1LIUDMILA LEBEDEVA (Maskva, Rusija) – pedagogikos mokslų daktarė, žinoma dailės terapeutė, Rusijos valstybinio socialinio Universiteto profesorė, Pozityvių technologijų ir konsultavimo instituto mokslo srities prorektorė. Darbo sritys – dailės terapijos metodologija, teorija ir praktika. L.Lebedeva yra individualių meno terapijos technikų autorė. L. Lebedeva yra parašiusi daugelį knygų apie dailės terapiją. 2013 metais Lietuvoje buvo išleista viena iš jų – „Dailės terapija: teorija ir praktika“. Liudmila yra parašiusi 160 mokslinių straipsnių, nuolat veda seminarus ir dailės terapijos grupes (Rusijoje, Baltarusijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir kt.)., bendradarbiauja su praktinės psichologijos centrais ir institutais bei Australijos, Didžiosios Britanijos, Olandijos ir kitų šalių mokslininkais.

Dalyvaudami šioje dviejų dienų seminaro programoje, Jūs susipažinsite su autorinėmis meno terapijos technikomis, semsitės meno terapijos patirties, susipažinsite su kūrybiškais emocijų pažinimo ir valdymo metodais, padedančiais rasti palankius bendravimo būdus tarpasmeniniuose santykiuose darbe ar šeimoje, padedančiais atrasti asmeninius išteklius, gerinančius gyvenimo kokybę.

Pasitelkiant savistabą turėsite galimybę peržvelgti savo gyvenimiškas elgesio strategijas – įvertinti asmeninių nesėkmių patyrimą ir jį įprasminti, apsvarstant jį kaip sau vertingą resursą.

Meno terapija leidžia žmogui atskleisti savyje neatpažintas galimybes, talentus, surasti naujus problemų sprendimo būdus, pasisemti stiprybės. Esantiems sudėtingose gyvenimo situacijose (stresas, konfliktai, sielvartas, baimė, ligos, šeimos ar amžiaus krizės…), atsižvelgiant į skirtingus trauminių patirčių atvejus, meno terapijos metodai, naudojami terapiniame procese, suteikia psichologinę ir emocinę paramą dalyviui.

Plačiau apie šiame seminare nagrinėjamas temas ir meno terapijos technikas

1 diena “Asmeniniai konfliktai – tyrinėjimas ir jų įveikimas”. Meno terapijos metodai:

1. Konfliktinės situacijos vaizdavimas spalvomis;
2. Kelionė aktualių išgyvenimų – nuoskaudų labirintu: atsisveikinimas su konfliktais ir nuoskaudomis. Dirbdami su labirinto metafora spontaniško kūrybinio proceso metu, turėsite galimybę pamatyti tarsi iš šono Jums svarbius dalykus ar sudėtingas gyvenimo situacijas bei sumažinti vis dar esančią emocinę įtampą.
piesimo-terapija3. Meno terapijos metodas „Baltas šokis” suteiks galimybę tyrinėti individualų vidinį procesą – suvokti vis dar esančias asmenines nuoskaudas ar įsižeidimus ir pasitelkiant sąmoningumą rasti būdų, kaip išspręsti sudėtingas gyvenimo situacijas bei išgirsti asmeninius atsakymus, kaip atleisti ir susitaikyti. Skambės ir simbolinis klausimas: „Ką aš pakviesiu baltam šokiui?” Šiame kūrybos procese bus naudojami neįprasti meniniai raiškos būdai ir priemonės.

2 diena “Meno terapijos metodai ir transformacija”. Meno terapijos metodai:

1. „Keistas miškas” – dailės terapijos technika darbui su apribojimais ir emociniais resursais. Jums bus pasiūlytas kūrybinis darbas monotipijos technika, bus naudojama ir plastilino medžiaga. Ši kūrybinė užduotis leis tyrinėti ir stebėti vidinius procesus. Savianalizės bei asmeninės terapijos procese turėsite galimybę pastebėti savas emocines adaptacijas, emocinės būsenos koregavimo būdus, siekiant geresnės gyvenimo kokybės. Meno terapijos sesija leis suvokti problemines sritis, draudimus, apribojimus ir asmeninės laisvės/nelaisvės ribas.
2. Meno terapijos technika: „Gyvenimiškų transformacijų stadijos“ (stadijų „Kiaušinis – vikšras – kokonas – drugelis“ metafora. Imago – stadija). Įveikos elgesio modelių repertuaro plėtimas. Sąmoningos asmeninių neigiamų emocinių išgyvenimų korekcijos pratimai, asmeninių jausmų, elgesio ir santykių optimizacija.
3. „Žingsnis į ateities paveikslą ir teigiamas pažadas sau.” Tai – įdomus kūrybinis darbas, orientuotas į simbolinį “teigiamo ateities įvaizdžio” modeliavimą. Metaforiškas perėjimas (įveikimas) – darbas su bato vaizdu, sukuriant „idealių batų vaizdą.” Teorinis šios užduoties pagrindas – įvairiarūšis terapijos (gydymo) menas.

Taip pat esant dalyvių pageidavimui gali būti demonstruojamos ir kitos (alternatyvios) meno terapijos technikos.

Šiame grupinės terapijos seminare dalyvių skaičius yra ribotas – tik iki 14 dalyvių.

L. Lebedevos organizuojamų seminarų Vilniuje datos ir kainos:

• 4 val. įvadinis seminaras MENO TERAPIJA vyks 2016 m. lapkričio mėn. 11 d. (17.00 – 21.00 val.) Vilniuje. Seminaro kaina: 35 Eur (įskaičiuotos visos reikiamos priemonės). Registracijos patvirtinimui reikalingas 15 Eur avansinis mokėjimas. Daugiau informacijos apie šį seminarą: renginys facebook’e.

• Dviejų dienų mokomasis seminaras kartu su asmenine terapija „GRUPINĖ MENO TERAPIJA” vyks 2016 m. lapkričio mėn. 12 – 13 d. (10.00 – 18.00 val.). Šiame grupinės terapijos seminare dalyvių skaičius yra ribotas – tik iki 14 dalyvių. Dviejų dienų seminaro kaina: 135 Eur/dalyvaujantiems įvadiniame penktadienio (2016-11-11) seminare (įskaičiuotos visos reikiamos dailės priemonės); ir 145 Eur visiems kitiems (įskaičiuotos visos reikiamos dailės priemonės). Registracijos patvirtinimui reikalingas 35 Eur avansinis mokėjimas. Daugiau informacijos apie šį seminarą: renginys facebook’e

Dalyviams bus išduodami pažymėjimai. Seminarai vyks rusų k. (jei reikalingas vertimas, registruojantis, prašome, mus apie tai informuokite).

Mūsų rekvizitai:
VšĮ SAVĘS PAŽINIMO IR SAVIRAIŠKOS STUDIJA
Įmonės kodas: 303011485
a.s LT957044060007887398

Organizuoja: VšĮ SAVĘS PAŽINIMO IR SAVIRAIŠKOS STUDIJA
Adresas: Vytenio g. 10, Vilnius (atskiras įėjimas iš kiemo pusės).

Registruotis galite el.p.: pazinimas.saviraiska@gmail.com, tel. pasiteirauti 868444109 (Dainora)
Visa informacija puslapyje: pazinimassaviraiska.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.