Festivalio „Anima mundi 2014“ dalyviai: Lietuva kontrastų šalis
0 (0)

Festivalio akimirka (Sauliaus Jankausko nuotr)

Vilniaus galerijoje „Kalnas“ iki sekmadienio vyksta tarptautinis meno festivalis „Anima mundi 2014“. Jau visą savaitę vykstančiame festivalyje vyksta parodos, tarptautinė konferencija, kūrybinės dirbtuvės. Projekte dalyvauja tapytojai, grafikai, skulptoriai, fotografai, skaitmeninės dailės atstovai iš 13 pasaulio šalių. Festivalio dalyviai dalinasi savo mintimis apie Lietuvą, pozityvumą ir vartotojišką visuomenę.

Soli Madsen (Danija / Prancūzija)

Manau, kad Lietuva labai įdomi bei kontrastų šalis. Čia yra daug gražių dalykų, auksinės bažnyčios, nuostabi architektūra. Iš kitos pusės, matosi, kad ne visi žmonės turtingi. Lietuvoje esu antrą kartą ir jaučiuosi puikiai, tikiuosi, kad dar sugrįšiu. „Anima mundi“ organizatoriai daro milžinišką, labai sunkų darbą. Atvyko puikūs menininkai iš viso pasaulio, jie pristato puikius darbus. Visi šie darbai stengiasi žmones sudominti dvasiniais dalykais, skatina būti mažiau materialistais. Modernioje visuomenėje daug žmonių per dažnai leidžia laiką žiūrėdami televiziją. Reikėtų būti mažiau vartotojiškais ir daugiau galvoti apie savo dvasinius dalykus. Man patinka lietuviai, nes jie mažiau vartotojiški nei daugelio kitų šalių žmonės. Ši vieta labai ypatinga. Buvau daugelyje parodų visame pasaulyje, Londone, Niujorke. O čia vyksta tai, ko nėra kitur – žmonės tampa draugais ir tai nuostabu. Jaučiu ryšį su šiais puikiais žmonėmis.

Saulius Jankauskas (Lietuva)

Anima mundi“ vertingas pirmiausia tuo, kad čia atvyksta menininkai iš visų kontinentų, iš viso pasaulio. Svarbus patirties pasidalijimas. Manau, kad tokio tipo ir formato festivalių Lietuvoje nėra. Festivalyje pažįsti žmones ir supranti, kad nėra tokių didelių skirtumų, kaip mes įsivaizduojam. Menas vienija žmones – mes visi panašūs, mus jungia požiūris į gyvenimą ir pasaulį, tos pačios vertybės, taika, pozityvumas. Jeigu žmonės daugiau kurtų ir mažiau galvotų apie materialinius dalykus, visi būtumėm daug laimingesni.

Debronzes (Indonezija)

Dalyvavau ir praėjusių metų „Anima mundi“ festivalyje. Puiku ir vėl sugrįžti į Lietuvą, čia malonūs žmonės. Lietuvos žmonėms linkiu šilumos, bendravimo. Laimingi esame bendraudami, todėl visiems to ir linkiu.

Rudy Murdock (Indonezija)

Man patinka Lietuva, nes čia ramu. Indonezijoj visur labai daug žmonių, o čia galima atsipalaiduoti. Po festivalio ketinu pakeliauti po šalį, geriau su ja susipažinti. Vienintelis trūkumas – šaltis. Indonezijoje mes turime tik du sezonus – sausąjį ir lietaus. Tačiau pas mus visuomet šilta. Ar Lietuvoj čia apskritai būna vasara?

Clotilde Solange Rigaud (Prancūzija / Lietuva)

Į Lietuvą mane atvedė draugystė. Čia gyvenu jau šešis metus. Vilniaus kolegijoje studijavau vaidybą ir dainavimą. Man čia patinka paprastumas, pozityvumas, kultūra, autentiškumas, kurio jau nebėra Prancūzijoje. Labai džiaugiuosi, kad pakliuvau į „Anima mundi“ festivalį, kuriame surengėme koncertą.

Daugiau informacijos apie festivalį „Anima mundi 2014“:
www.iaf-animamundi.com
https://www.facebook.com/events/312734998890390/

Kontaktinis asmuo:
Zita Vilutytė
Tel: +370 616 98 307
El. paštas: iaf.animamundi@gmail.com

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.