Įkvėpimas tavo kišenėje: 4 programėlės, skatinančios kūrybingumą
0 (0)

Po ilgos ir varginančios darbo dienos sunku mąstyti ir veikti kūrybiškai? Minčių blokas yra neišvengiama bet kokio kūrybinio proceso kliūtis. Tačiau neverta dėl to nerimauti – jūsų išmanusis gali būti puikus pagalbininkas ieškant originalių idėjų ir įkvėpimo.

Jūsų dėmesiui – keturios Arnoldo Lukošiaus, „Tele2 Inovacijų biuro“ eksperto, programėlių rekomendacijos, kūrybinio įkvėpimo beieškantiems.

1. Penas akims. Įkvėpimo trūkumas gali išties apsunkinti darbą. Ypač jei jis reikalauja kūrybinio indėlio. Vos susidūrę su tokia situacija, skubėkite pasisemti įkvėpimo iš pačių kūrybingiausių ir įdomiausių šios srities profesionalų. Atraskite it priešnuodis nuo kūrybinio bloko veikiančią programėlę „Behance“. Joje menininkai ir kūrybininkai dalinasi savo darbų pavyzdžiais, akimirksniu išsivaduojančiais iš kasdienybės bei nuobodulio. Čia rasite eskizų, schemų, animacijos – visko, ko reikia jūsų kūrybiškumui pamaitinti.

iOS: itunes.apple.com
Android: play.google.com

2. Atraskite motyvuojančias sėkmės istorijas. Kartais viskas, ko reikia, kad kūrybiškumas išlįstų į dienos šviesą, yra kiti žmonės ir jų patirtys. „TED“ (pirmosios žodžių Technology, Entertainment, Design raidės) yra pasaulinė konferencijų organizacija, pritraukianti novatoriškus lyderius, kurie mielai dalinasi savo sėkmės paslaptimis. Į savo išmanųjį telefoną įdiegę programėlę „TEDtalks“, su savimi nuolatos nešiositės šimtus motyvuojančių pranešimų. Inspiruojančių kalbų galėsite klausytis namuose, darbe arba kelionėse.

iOS: itunes.apple.com
Android: play.google.com

3. Įrankis, kuris palengvins kūrybinį kelią. Ar jūsų idėjos ir darbai tampa realybe tik tuomet, jei prieš tai buvo užrašyti ar nupaišyti ant popieriaus lapo? Nuo šiol jums nebereikės nešiotis sunkios eskizų knygelės ar suglamžytos popieriaus skiautės kišenėje – visas savo idėjas pasižymėkite programėlėje „Tayasui Sketches“. Manote, piešimas mobiliajame įrenginyje nė iš tolo neprilygsta realiam veiksmui? „Tayasui Sketches“ suteikia galimybę mėgautis piešimo ant popieriaus pojūčiu, tad programėlė tiks ir ne patiems didžiausiems technologijų entuziastams.

iOS: itunes.apple.com
Android: play.google.com

4. Puodelis kavos pasiklydusioms mintims. Neretai kūrybiškumą stimuliuoja tam tikrų vietų kuriama atmosfera. Pavyzdžiui, daugelį geriausios idėjos aplanko kavinės šurmulyje gurkšnojant kavą. Ar jūs esate vienas jų tačiau ne visada galite ištrūkti iš biuro? Tuomet atsisiųskite mobiliąją programėlę „Coffitivity“. Ji suteiks galimybę bet kur ir bet kada mintimis nukeliauti į tą malamos kavos, žmonių klegesio, šaukštelių ir puodelių skambėjimu užpildytą vietą. Su šia aplikacija galėsite klausytis mielų kavos krautuvėlės garsų ir susikaupti efektyviam darbui ar idėjų generavimui.

iOS: itunes.apple.com
Android: play.google.com

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.