Kaip išsivaduoti nuo minčių apie buvusį?
0 (0)

pamirsti

Buvę vyrai užima daug vietos mūsų gyvenime bei širdyje. Vieni vyrai palieka mažesnį, kiti gilesnį pėdsaką. Blogai, kai šie prisiminimai neleidžia gyventi šia diena. Būna, jog prisiminimai neleidžia mums gyventi įprasto gyvenimo, tad ką jau kalbėti apie gyvenimą su nauju partneriu. Jaučiamės lyg paukštis, kuris susižalojo sparnus ir negali skristi. Portalas papilot.pl skuba į pagalbą su patarimais tiems, kuriuos kamuoja prisiminimai apie buvusį.

Psichologė Anna Chotecka paprastai paaiškino, kodėl po išsiskyrimo kurį laiką negalime gyventi įprasto gyvenimo. „Jeigu santykiai buvo intensyvūs arba labai svarbūs, nebūtinai turėjo trukti daug metų, kad ilgam išliktų prisiminimuose. Ypatingai, jeigu žmones suartino stiprūs jausmai, juk jų neatsikratysime per dieną.“ Jeigu jus vis dar kankina prisiminimai apie buvusį partnerį, pasinaudokite portalo papilot.pl patarimais, kuriuos galite perskaityti žemiau.

Užrakinkite praeities duris

Naudinga, nes: padeda susidoroti su praeities demonais bei žengti lemtingą žingsnį į priekį. Nors nepavyks visiškai pamiršti praeities, svarbiausia yra, jog ji netrukdytų gyventi šiandien. Prisiminkite, jog kas bebūtų, svarbiausia yra ši diena ir rytojus. Tai suteiks jums jėgų bei pasitikėjimo savimi. Atsispirkite nuo to, kas buvo ir nerkite į pasaulį.

Kaip tai padaryti?

Tikriausiai perskaitę šį patarimą, pagalvojote, jog to įgyvendinti neįmanoma. Pagalvokite dar kartą? Ženkite harmonijos link, pradėdami nuo savo darbo stalo. Taip, nes neretai pasitaiko, jog ant moterų darbo stalo vis dar yra įrėminta buvusiojo nuotrauka, o stalčiuose pilna jo laiškelių. Ir jūs norite jį pamiršti? Išvažiuokite kur nors, nueikite į kirpyklą, kur jums pakeis šukuoseną, užsirašykite į įdomius kursus, pradėkite kurti eilėraščius. Susigalvokite, ką norėtumėt dar nuveikti, bet susigalvoti neužtenka – veikite.

Susitikite su žmonėmis

Naudinga, nes: nėra nieko blogesnio už keturias sienas, tarp kurių esate jūs ir jūsų televizorius. O jei dar šalia yra daug saldumynų, o mintyse begalė niūrų minčių – nieko gero nepasieksite. Nuo tokios kasdienybės net ramiausias žmogus gali išprotėti. Didžiausia klaida, jeigu vos užklupus niūrioms mintims, susiriečiate į kamuoliuką ir galvojate, jog tai etapas, kurį turite išgyventi. Pradėti naują gyvenimą padės ne lovą ar vienatvė, o draugai, naujos pažintys bei žmonės.

Kaip tai padaryti?

Labai paprastai – nevenkite žmonių, net jei to norite. Jeigu draugės kviečia į klubą pašokti arba organizuoja kepsnių vakarienę – neatsikalbinėkite. Faktas, jog kartais vienatvė yra labai reikalinga, bet tik kartais. Tik tarp žmonių suprasite, jog laikas bėga, gyvenimas eina į priekį ir jūs žengiate pirmyn. Vėliau pajusite, jog gyvenimas išties gali būti malonus.

Nepulkite į glėbį bet kuriam vyrui

Naudinga, nes: per prievartą bandymas susirasti ką nors, kas atstos buvusį, gali būti kur kas skausmingiau nei pačios skyrybos. Nauji santykiai po skyrybų yra geri tik tuo atveju, jeigu dėl naujojo išrinktojo tiesiog pametėte galvą ir įsimylėjote iki išprotėjimo. Priešingu atveju prisiminimai apie buvusį gali tik sustiprėti, o jūs kitus vyrus lyginsite su buvusiuoju. Negalvokite, jog atėjo laikas pasiguosti kitų glėbyje, verčiau mąstykite taip: „Bus taip, kaip turi būti. Einu į priekį.“ Toks būdas yra geriausias bei efektyviausias.

Neflirtuokite su kiekvienu iš eilės, neplanuokite pasimatymų su 10 vyrų, kurie jums tikrai nepadės. Jeigu būsite tarp draugų, kur yra vien vyrai – geras būdas užsimiršti, jeigu nepradėsite vieno iš jų matyti kaip savo naujojo vaikino. Negalvokite, jog dabar svarbiausia kam nors patikti ir suvilioti – taip nieko neįrodysite ir nieko nepagerinsite. Blogiausia, kai moterys nusistato laiką, iki kada turi susirasti naują mylimąjį. Atsiminkite, jis tikrai ateis, tačiau tada, kai bus tinkamas laikas ir vieta. Nesvarbu ar rytoj, ar po pusės metų.

Vertinkite gerąsias skyrybų puses

Naudinga, nes: išsiskyrėte ne šiaip sau, tam buvo priežastys. Šie santykiai anksčiau ar vėliau pasibaigtų, todėl nesigailėkite. Geriau išsiskirti anksčiau nei gaišti laiką ir vėliau išsiskirti su dar didesniu skausmu, nusivylimu. Tad džiaukitės teisingu sprendimu ir eikite pirmyn!

Kaip tai padaryti?

Pabandykite suprasti, jog nebuvote skirti vienas kitam. Toks įsitikimas padės jums grįžti į realų gyvenimą ir nebegalvoti apie tai, ką gero ir blogo padarėte jūs ar jūsų partneris. Dabar turite daugiau laiko sau – džiaukitės tuo. Patirkite laisvę ir pasimėgaukite ja, kol turite laiko. Parodykite pasauliui, aplinkiniams, jog esate graži mergina, kuri pasitiki savimi ir myli, o ne savyje užsidariusi savyje pilka mergina. Jūs ne viena, kuri kenčia po skyrybų, tai natūralu, bet nepamirškite, jog esate stipri.

Skyrybos niekada nėra lengvas dalykas. Sudėtinga ir nustatyti, kas geriau – palikti ar būti paliktai. Tačiau bet kokiu atveju, kai jus kankina prisiminimai apie buvusįjį, prisiminkite, jog turite eiti į priekį su pakelta galva. Ir nepamirškite žodžių: „laikas gydo žaizdas“. Laimei, laikrodžio rodyklės sukasi greitai – net nepastebėsite, kaip jūsų skausmas mažės, mažės ir išnyks.

Parengė Sabina Adamovič
Šaltinis: lrytas.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.