Knygos pristatymas bei aktuali diskusija apie įtraukųjį ugdymą
0 (0)

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir Vilniaus kolegija kviečia į Maltos universiteto profesoriaus Carmelo Borgo knygos „Socialinė klasė: kalba ir galia“ sutiktuves ir diskusiją apie įtraukųjį ugdymą. Tai ugdymas be atskirties ir diskriminacijos. Lietuvoje įtraukusis ugdymas vis dar suprantamas kaip negalią turinčių vaikų įtraukimas į bendrą ugdymo(si) procesą. Profesorius Carmelas Borgas apie tai kalba plačiau – ne tik kaip apie negalią turinčių vaikų, bet ir kaip apie socialinę atskirtį patiriančiųjų įtraukimą į ugdymo procesą. Renginys vyks sausio 23 d. 15.00 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Konferencijų salėje.

Diskusijoje dalyvaus minėtos knygos autorius – Vilniaus kolegijos garbės daktaras prof. Carmelas Borgas, Ministro Pirmininko patarėja Unė Kaunaitė, švietimo ir mokslo ministro patarėjas Arminas Varanauskas, Vilniaus mero patarėjas švietimo klausimais Albertas Lakštauskas, Lietuvos žmogaus teisių centro direktorė Birutė Sabatauskaitė, Lietuvos tėvų forumo atstovas Kęstutis Mikolajūnas, psichologė Asta Blandė, Šeškinės pradinės mokyklos direktorė Diana Slepakovienė, Vilniaus kolegijos lektorė Aušra Simoniukštytė. Diskusiją ves Lietuvos radijo ir televizijos žurnalistė Rūta Kupetytė.

Profesoriaus Carmelo Borgo knygoje nagrinėjami kritiški mokslininkų, švietimo lyderių, mokinių apmąstymai apie lygybę ir socialinį teisingumą, analizuojama, kaip švietimo sistema gali stiprinti socialinę, politinę, kultūrinę ir ekonominę nelygybę, ieškoma atsakymų, kaip kalba, lingvistinis meistriškumas gali palengvinti emancipaciją.

Renginyje laukiami mokytojai, moksleiviai ir jų tėveliai bei visi kiti, kuriuos domina švietimo situacija, įtraukiojo ugdymo problemos ir jų sprendimo būdai. Į renginį būtina registruotis.

Daugiau informacijos https://www.facebook.com/events/216048582274274/

Negalintiems dalyvauti, bus prieinama tiesioginė transliacija internetu, YouTube >>

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.