Kodėl moteris taip traukia vyrai narcizai?
0 (0)

selfie-900001_640

Jei vis pasirodo, kad vyrai, kurie jus traukia, galiausiai yra tikri pašlemėkai, pernelyg nesistebėkite – austrų atlikto tyrimo metu paaiškėjo, kad moteris išties kur kas labiau traukia narcizams būdingų asmenybės savybių turintys vyrai.

O ypač moteris domina viena šių savybių – spinduliuojantis jų pasitikėjimas savimi, praneša portalas „Men’s Health“. Tik šis pirminis susižavėjimas greitai praeina.

Tyrimą rengę mokslininkai apklausė savanorius, kad nustatytų jų asmenybės bruožus, ir tuomet nusiuntė juos į keletą greitų pasimatymų. Po kiekvieno iš pasimatymų moterų buvo paprašyta įvertinti sutiktą vaikiną ir apsispręsti, ar su juo norėtų pasimatyti dar kartą.

Paaiškėjo, kad po pirmosios pažinties moterys teikė kur kas didesnį prioritetą vyrams, turintiems narcizams būdingų savybių. Taigi į antrąjį pasimatymą jos buvo labiau pasiryžusios eiti su tais vyrais, kurie joms pasirodė pasitikintys savimi, siekiantys būti dėmesio centre bei kiek išdidūs nei su tais, kurie šiomis savybėmis nepasižymėjo.

„Narcizai labai dažnai palieka gerą pirmąjį įspūdį, su jais smagu bendrauti ir jie visuomet pirmi pradeda pokalbį, nes dėmesys jiems yra labai svarbus. Būtent dėl to moterims tokie vyrai jau po pirmosios pažinties gali pasirodyti labai žavūs.

Vis tik, kaip parodė vokiečių atlikta studija, šis susižavėjimas greitai praeina – ilgainiui moterys pamato, kad jas sužavėjęs narcizas yra pernelyg susikoncentravęs į save, itin konkurencingas, ir susidomėjimas juo greitai išgaruoja“, – tikina tyrimo autorius psichologijos profesorius Austrijos universitete Emanuelis Jaukas.

Parengė Ji24.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.