Kontrolė ar pasitikėjimas?
0 (0)

Skysurfers in Formation

Nors vieną dieną pabandykite pastebėti, kaip jūsų protas bando irtis prieš gyvenimo srovę. Jums kas nors ką nors siūlo, o jūs atsisakote. Jums bando kažką pasakyti, o jūs atsikalbinėjate. Kas nors dėsto savo požiūrį, o jūs bandote ginčytis – įrodyti savo tiesą.

Kažkas daro tai, ką daro, o jūs „padedate” – aiškinate jam, kaip jis tai turėtų daryti „teisingai”. Jums siūlo sprendimą, jūs atsisakote jį priimti.

Jūs tikitės vieno, gaunate kitą ir pykstate. Kas nors jums trukdo, ir jūs tūžtate. Kažkas vyksta ne pagal jus, ir jūs pereinate į puolimą, kad tik srovė tekėtų jums reikalinga vaga.

Pakeiskite taktiką: susitelkite ne į kontrolę, o į stebėjimą. Nustokite kumščiais daužyti vandenį, ir pamatysite, kaip jums iš karto taps lengviau.

Žmogaus protas veikia kaip kompiuteris: jis stengiasi iš anksto išskaičiuoti bent kelis ateities ėjimus ir sudaryti veiksmų planą. Protui retai kada pavyksta atrasti optimalų sprendimą, nes šioje užduotyje pernelyg daug nežinomųjų, o ir situacija gali keistis. Tačiau jis užsispyrusiai laikosi savo scenarijaus, kitaip tariant, irkluoja prieš srovę.

Galiausiai tuščiai iššvaistome jūrą energijos, o problemų ir kliūčių skaičius tik auga. Protas siekia valdyti ne savo plaukimą tėkmėje, o pačią tėkmę. Tai – viena iš pagrindinių problemų ir nemalonumų. Stenkitės daugiau stebėti, nei kontroliuoti. Neskubėkite numoti ranka, prieštarauti, ginčytis, įrodinėti, kištis, valdyti, kritikuoti.

Suteikite situacijai šansą rutuliotis be jūsų įsikišimo ar pasipriešinimo.

Nes atsisakę kontrolės jūs įgysite jos gerokai daugiau, nei kada nos turėjote.

Vadimas Zelandas, „Praktinis transerfingo kursas”
Šaltinis: drasagyventi.lt
Iliustracija: © moodboard/Corbis

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.