Kuo skiriasi tikra ir narcistinė meilė sau?
5 (2)

Jcomp / Premium license

Daug parašyta apie meilę sau, bet norisi labai aiškiai ir paprastai apibrėžti, kas tai per reiškinys yra meilė sau ir kuo ji skiriasi nuo egoizmo, nes tai visgi yra skirtingi dalykai.

Narcistinė meilė Meilė sau
Aš pati geriausia, gražiausia, protingiausia. Man reikia patvirtinimo iš kitų žmonių. Aš graži ir gera. Man nereikia iš kitų žmonių patvirtinimo.
Aš pati svarbiausia, net jei tai ne mano šventė, bet ką padarysiu, kad dėmesys būtų man. JEi einu į vestuves, tikslas būt gražesniai už nuotaką. Moku džiaugtis, kitų švente. Noriu būti graži sulaukti dėmesio, džiaugsiuos ir mėgausiuos komplimentais. Ir jokio pavydo, kartėlio nuotakai, kad ji šiandien gražiausia ir dėmesio centre.
Jei kas mane pakritikuos, sužinos, ką aš apie juos galvoju. Kaip liūtė ginsiu savo garbę. Rėksiu garsiai, kad oponentas pasigailės pakritikavęs mane. Priimu, konstruktyvią kritiką. Žinau, kas mane labiau žeidžia, kuriose srityse esu jautresnė. Jei žmogus kritikuodamas ims žeminti mane, tada išsakysiu savo nuomonę, kad nutraukčiau puolimą.
Visi kalti, tik ne aš. Visi esame žmonės ir klystame. Neklystančiųjų nėra. Priisiimsiu dalį kaltės, bet saves negraušiu, o palaikysiu. Aš žmogus ir klysti galiu.
Melas! O kas čia tokio. Kaip išgyventi, nemeluojant? Visi viską pagražiname gyvenime ir nieko čia baisaus. Tikiu, ką sakau ir tikrai tame yra dalis tiesos. O jei kiti, galvoja, kad meluoju, čia jų bėdos, tegu galvas persišviečia. Esu sąžininga kitiems ir sau. Stengiuosi, geriau nutylėsiu, pakeisiu temą, nei meluosiu. Nebent šventas melas vyrui, kiek kainavo suknelei. Jei man blogai, pripažinsiu ir negražinsiu tiesos savo artimiesiems. Geriausiai jaučiuosi, kai esu atvira sau ir kitiems. Man nereikia, kad kiti galvotų apie mane geriau nei yra.
Tai partneriui pasisekė, kad mane gavo į žmonas, be manes jis prapultų. Jis visiškas niekas be manes! Mums abiems pasisekė, kad turime vienas kitą. Vertinu partnerį ir jaučiuosi vertinama. Myliu save ir jį panašia meile.
Man reikia, pačio geriausio darbo, pačio geriausio vyro, pačios brangiausios mašinos, rankinuko. Su bet kuo neisiu apsirengusi. Einu tik pas geriausią kirpėją visam mieste, gydausi, tik pas įžymybes, tik pas pačius geriausius. Turi mokėti labai daug, kad gautum geriausią gydymą ir geriausią aptarnavimą. Noriu maksimaliai visko. Jei negausiu bus skandalas. Aš džiaugiuosi ir myliu savo vyrą, toks koks jis yra. Savam darbe realizuoju save ir jaučiuosi labai gerai. Mašina svarbu, kad saugi, patogi ir graži spalva. Man svarbu, kad daiktuose derėtų grožis ir kokybė kartais ir praktiškumas. Turiu gražių rūbų, batelių rankinukų. Bet neatiduosiu paskutinės kapeikos už firminį daiktą, kad galėčiau pasipuikuoti prieš kitus. Man yra svarbesnių ir kitų dalykų.

Kirpėja mano labai gerai ir vertinu jos žinias ir švelnumą plaunant galvą, neįsivaizduoju, kuri kirpėja mieste geriausia.

Svarbiausia kokybė ir aš to verta.

Psichologė-psichoterapeutė Vitalija Mikutaitienė
Daugiau apie tai kalbėsime 7 audio seminarų cikle „Kaip tapti mama pačiai sau”
https://www.facebook.com/events/467318481590833
Registracija mpkcentras@gmail.com

Įvertinkite!
[Balsavo: 2 Vidurkis: 5]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.