Laimingų žmonų klubas
0 (0)

laimingu_zmonu_klubasFawn Weaver „Laimingų žmonų klubas” (2014)
Išleido: Vaga
Verė: Lina Krutulytė-Kriščiūnė

Ši knyga apie tai, kaip viena moteris visame pasaulyje ieškojo puikios santuokos paslapčių.

Kartu su amerikiečių autore Fawn Weaver leisitės į jaudinančią ir egzotišką kelionę per 6 žemynus ir drauge atrasite darnios bei laimingos santuokos paslaptis.

Paklajosite po Mauricijaus gatves, antikinius Romos griuvėsius, Naujosios Zelandijos ir Australijos tyrus. Keliausite nuo Keiptauno iki Londono, nuo Manilos iki Buenos Airių, nuo Vinipego iki Zagrebo. Ir kelyje, kas žingsnį, sutiksite moterų, kurių santuokos paslaptys, neatskiriamos nuo jų šalių kultūros. Išgirsite istorijų, liudijančių meilę ir įkvepiančių tikėti, jog laimingos ir gražios santuokos tikrai egzistuoja, o jūsiškė gali būti viena iš jų!

Ši knygelė subūrusi visame pasaulyje augančią moterų draugiją, ji įkūrė laimės siekiančiųjų judėjimą, pakerėjusį visų širdis ir galintį pasiekti kiekvienus namus. Kiekviename skyriuje aprašoma kokia nors šalis ir vienos moters gyvenimas, padedantis atskleisti paslaptį, kaip būti laimingai, ištarus „Taip“.

Meistriškai rinkdama žodžius Fawn Weaver pasakoja tikras gyvenimo istorijas, atskleidžiančius laimingos santuokos principus. Šios knygos genialumas – jos paprastume. Laimingų žmonų klubas įrodo, kad visi žmonės, nepriklausomai nuo kultūros, turi tą patį poreikį – mylėti ir būti mylimi.

Sveikos santuokos pagrindas – ribos

„… jeigu pasikapstytume žmonių neištikimybėje giliau, beveik visada pamatytume, kad romanas prasidėjo kur kas anksčiau už pirmąjį slaptą bučinį … daugelis romanų prasideda tada, kai vyras arba žmona susiranda naują draugą ir užsimezga iš pažiūros nekaltas intymumas. Nejauti artėjančio pavojaus, nes juk draugystė – tai nieko blogo? … Matydama, kiek santuokų išyra, nes vianas arba abu sutuoktiniai nutarė per „Facebook” palaikyti ryšį su sena meile ar draugu, jaučiuosi laiminga, kad pasižadėjau to nedaryti …

[Psichologė Širlė P. Glas] iškėlė teoriją, kad visos sveikos santuokos sudarytos iš sienų ir langų. Langai – tai jūsų santykių aspektai, atviri pasauliui: tai yra būtini plyšiai, pro kuriuos bendraujate su kitais šeimos nariais ir draugais; o sienos tai pasitikėjimo barjerai, už kurių saugote pačias intymiausias savo santuokos paslaptis.

Tačiau dažnai taip nutinka, kad taip vadinamų „nekaltų” draugysčių metu imate apie intymius dalykus, kuriuos turėtumėte slėpti santuokos viduje, pasakoti savo naujam draugui. Atskelidžiate paslaptis apie save, savo giliausius troškimus ir frustracijas, nes šitaip atsiverti labai malonu. 

Atlapojate langą ten, kur iš tiesų turėtų būti tvirta, svorį laikanti siena, ir netrukus jau liejate širdies paslaptis šiam naujam žmogui. 

Nenorėdami, kad sutuoktinis imtų pavyduliauti, imate slėpti detales apie šią naują draugystę. Taip darydami, sukūrėte problemą: ką tik pastatėte sieną tarp savęs ir sutuoktinio, kur turėtų laisvai cirkuliuoti oras ir šviesa.” (41-43 psl.)

Knygos pagrindu skelbti tekstai12 laimingos santuokos paslapčių

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.