fbpx

Laimingos santuokos paslaptis: kaip pora išgyveno drauge daugiau nei 70 metų?
0 (0)

Couple enjoying one another while having breakfast in bed

Kai Thomas Howardas pamatė moterį, su kuria praleis visą savo gyvenimą, jam pačiam buvo vos 9-eri, rašoma Your Tango. Jo būsima žmona Irene ir jos brolis Frankas gyveno šalia, tad net būdami vaikai jie praleisdavo laiką kartu ir vienas kitam maloniai asistavo. 1941-aisiais metais, Antrojo pasaulinio karo metu, pora buvo išskirta, tačiau tai nesutrukdė jiems vienas kito mylėti toliau ir sulaukti susitikimo.

Susituokę 1945-aisiais, jie 2015-aisiais minėjo net 70-ąsias vestuvių metines, o neišskiriami jau yra net 85-erius! Pora sakė, kad yra laimingesnė negu tada, kai pirmą kartą susitiko, ir dalinasi savo patarimais ir pastebėjimais, kaip išsaugoti meilę ilgus dešimtmečius.

Prisiminkite, kokie laimingi esate, kad jūsų partneris jus išsirinko

Thomas pasakoja, kad kai buvo jaunas, jam teko pakovoti su savo draugais dėl Irene dėmesio ir meilės. Jie vis norėjo merginą kviesti į pasimatymus, todėl būsimam jos vyrui teko pasistengti. Niekas nepriverčia taip vertinti žmogaus, kaip net ir menkiausia galimybė jį prarasti. Užtat Thomas vis prisimena, ko verta jo Irene.

Visada vienas kitą gerbkite

Thomas mano, kad pagarba vienas kitam – kelias į ilgalaikę ir laimingą santuoką. „Kai aš buvau jaunuolis, mane mokė, kad moteris būtina gerbti. Pavyzdžiui, sutikus gatvėje visada nulenkti galvą. Kitaip būtum papuolęs į bėdą“.

Skirkite laiko vienas kitą pažinti prieš santuoką

Thomas ir Irene turėjo prabangą augti kartu ir pažinti vienas kitą kaip nuluptą. Tačiau tai nereiškia, kad mes neatrasime tikros meilės, jeigu mūsų situacija kitokia – tiesiog tam reikia laiko ir noro vienas kitą pažinti. Šiuo atveju buvimas kartu nuo pat mažų dienų Thomui ir Irene padėjo sukurti ir pakloti pamatus tikrai, visą gyvenimą trunkančiai meilei.

Išmokite ginčytis ir užglaistyti konfliktus

Net ir konfliktai gali būti pozityvūs ir duodantys naudos. Thomas sako, kad būdavo atvejų, kai jų keliai su Irene susikirsdavo, tačiau svarbiausia, jo nuomone, išmokti tinkamai spręsti konfliktus ir susitaikyti dienos pabaigoje. „Kai kada būdavau kaltas aš, kai kada – ji, tačiau visada rasdavome išeitį“, – tikina jis.

Didžiuokitės savo partneriu

Jeigu norite ilgai trunkančios santuokos, turite didžiuotis savo partneriu. Ne dėl to, kad jis „karštas“ ar „juokingas“ – esmė didžiuotis tuo, kokia asmenybė ir žmogus jis yra. „Mes vis dar įsimylėję vienas kitą, ir aš ja labai didžiuojuosi. Jeigu galėčiau viską pakartoti, vesčiau šią merginą kiekvieną kartą iš naujo“, – sakė Thomas.

Parengė Ji24.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.