Mindfulness grupė
0 (0)

KAUNE RENKAMA 8 SAVAIČIŲ SĄMONINGU DĖMESINGUMU (MINDFULNESS) GRĮSTOS KOGNITYVINĖS TERAPIJOS PROGRAMOS GRUPĖ

Pradžia 2020 m. spalio 15 d. – pabaiga gruodžio 03 d.
Užsiėmimai vyks Kaune, ketvirtadienio vakarais, nuo 18.30 iki 21.00 val. Mokymus ves sertifikuotos mindfulness instruktorės: Janina Sabaitė Melnikovienė ir Eglė Adomavičė. Taip pat užsiėmimuose dalyvaus gydytojas psichoterapeutas dr. Julius Neverauskas.

Streso ir nerimo valdymui, įtampos mažinimui, darbingumo ir susikaupimo didinimui skirtoje programoje: 8 kassavaitiniai susitikimai po 3 ak.val., įvadinė paskaita, mindfulness diena ir individualios įvadinės konsultacijos.
Jei bus sugriežtintos karantino sąlygos ir įvesti papildomi apribojimai susitikimams, grupė vyks nuotoliniu būdu.

Mindfulness metodo efektyvumas įrodytas gausybe mokslinių tyrimų, Vakarų šalyse plačiai taikomas ir valstybinėse ligoninėse bei poliklinikose.  Siūloma programa prieš dvidešimt metų išaugo iš dėmesingumu grįsto streso valdymo programos. Šiuo metu ji plačiai taikoma įvairiose Europos šalyse, o ypač populiari Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje. Užsiėmimus lanko įvairiausio amžiaus žmonės, varginami streso, sirgę depresija, susiduriantys su psichologiniais sunkumais, ar kenčiantys nuo lėtinių ligų. Kaip streso mažinimo būdą šią metodiką taiko įvairiausių sudėtingų profesijų atstovai.

10 svarbiausių priežasčių, kodėl Mums reikia MINDFULNESS

1. Gerėja gebėjimas susikaupti bei valdyti dėmesį, tampame sąmoningesni
2. Didėja vidinė ramybė, psichologinis stabilumas bei atsparumas
3. Išauga galimybės suvaldyti stresines reakcijas
4. Mažėja fizinė ir emocinė įtampa
5. Švelnėja emocinės reakcijos į sunkias situacijas
6. Pagerėja bendravimas ir bendradarbiavimas su kitais
7. Daugėja teigiamų emocijų
8. Gerėja darbingumas, jaučiame daugiau energijos
9. Gerėja gebėjimas pastebėti savo poreikius
10. Geriau išsimiegame

Kurso programa parengta taip, kad nuolat skubančiame pasaulyje stresą patiriantis žmogus įgautų nuoseklios patirties ir įgūdžių, kaip galima atsipalaiduoti ir nuraminti savo emocijas, kaip net sunkiose situacijose galima bent minutei sustoti ir priimti sprendimus, kurie naudingi jo vidinei būsenai.

Kas rodo, kad esate pasiruošusi (-ęs) šiai programai ir ji gali būti naudinga?
• Jums nepatinka, kaip jaučiatės, ir esate pasiruošę dėti pastangas, kad situacija keistųsi;
• Sugebate (arba norite mokytis) būti smalsi (-us), toleruoti šiek tiek neužtikrintumo, ir dėti reguliarias pastangas kai rezultato reikia truputį palaukti;
• Į savo dienotvarkę galėsite įtraukti bent 10-30 minučių kasdienių pratybų.

Kam ši programa nerekomenduojama?
Užsiėmimai nerekomenduojami asmenims, turintiems psichozinių sutrikimų, šiuo metu išgyvenantiems sunkios depresijos epizodą arba ką tik patyrusiems sunkią krizę ar netektį. Šiuo atveju rekomenduojame kreiptis individualiai psichoterapeuto konsultacijai.

MOKYMŲ PROGRAMĄ SUDARO:
I. ĮVADINĖ KONSULTACIJA. Siekiant užtikrinti grupės veiksmingumą ir dalyvių motyvaciją, norinčius dalyvauti programoje pirmiausiai kviečiame į įvadinę konsultaciją su mindfulness instruktoriumi (telefonu ar on-line). Šios konsultacijos trukmė – 30 min., jos kaina 19 eur. Jeigu konsultacijos metu paaiškėja, kad šie užsiėmimai netinka, specialistė patars apie kitus galimus problemų sprendimo būdus. Jei apsisprendžiama dalyvauti visame kurse, konsultacija (19 eur) įskaičiuojama į galutinę visos programos kainą.
II. ĮVADINĖ PASKAITA su dr. J.Neverausku. Skirta supažindinimui su sąmoningu dėmesingumu (mindfulness) grįstos kognityvinės terapijos principais, su šios praktikos pagrįstumu.
III. 8 SAVAIČIŲ TRUKMĖS MOKYMAI. Mokymus sudaro 8 kassavaitiniai 3 ak.val. trukmės užsiėmimai. Įprastai dirbama su dalyviais tiesiogiai, grupelėje iki 14 asmenų, bet karantino metu mokymai gali vykti nuotoliniu būdu, naudojant Zoom programą. Vieno užsiėmimo trukmė – 3 ak.val.
Mokymų instruktorės turi asmeninės patirties vedant mindfulness grupes tiek tiesiogiai, tiek nuotoliniu būdu dar šį 2020-ųjų pavasarį (vasario-kovo-balandžio mėn.). Pavasario grupės, kuri prasidėjo gyvais susitikimais ir vėliau persikėlė į nuotolinį formatą, dalyvių atsiliepimais, tuo metu, kai vyravo visuotinė įtampos kupina situacija, praktikuoti ir tęsti užsiėmimus buvo vienas geresnių sprendimų pasirūpinant savo emocine būsena.
IV. MINDFULNESS DIENA (numatyta 2020-11- 21) su dr.J.Neverausku. Mindfulness diena skirta visų gautų žinių užtvirtinimui, daug dėmesio skiriama svarbiausių pratimų išbandymui, jų atlikimui praktikoje, susipažinimui su papildomomis praktikomis, tiesiogiai prižiūrint patyrusiam specialistui (įskaičiuota į kurso mokestį)
V. Palaikymo grupė (fb messenger/ viber/ whatsapp)

Mokymų kaina:
Viso kurso kaina (8 vakariniai užsiėmimai + įvadinė konsultacija) – 199 eur.
Įvadinės konsultacijos kaina – 19 eur (jei apsisprendžiama dalyvauti visame kurse, ši kaina įskaičiuojama į galutinę viso kurso sumą).
Įvadinė paskaita – nemokamai. Užsiregistravę į kursą dalyviai gaus specialiąją nuorodą.
Mindfulness diena – 29 eur (kurso dalyviams įskaičiuota į viso kurso kainą).
Papildomai gaunama:
1. Mokymo dalyviai gauna išsamią mokymų medžiagą.
2. Mokymų dalyviai gauna mokymų baigimo pažymėjimus.

Registruotis kviečiame užpildžius šią formą: https://forms.gle/igHyGSUjYtTbP1vu7 arba el.paštu info@psichoterapija.info .
Dėl papildomos informacijos galima skambinti tel. 8 616 53444.

KAIP VEIKIA MINDFULNESS PRAKTIKOS?

Per 8 savaites, susitikdami ketvirtadienio vakarais, saugioje ir psichologiškai komfortiškoje, konfidencialioje aplinkoje leisime sau patyrinėti, kokios mūsų autopilotinės reakcijos, kas sukelia stresą ir kaip galima, ugdant dėmesingumą, priimti sudėtingus gyvenimo pokyčius ar net nemalonius kūno potyrius su atjauta ir meile sau.

Mindfulness metodika, kuri susideda iš moksliniais tyrimais validuotų meditacinių užsiėmimų bei psichoterapijos (kognityvinės elgesio terapijos) pagrindų, šiuo metu viena plačiausiai naudojamų pasaulyje kaip efektyvus pasirūpinimo savimi ir psichologinės bei emocinės sveikatos gerinimo, depresijos ir depresijos atkryčio prevencijos būdų.

Daugelyje vakarų Europos šalių, pvz., UK, Vokietijoje, Šveicarijoje, Prancūzijoje ir kitose, taip pat JAV, Kanadoje, Australijoje mindfulness jau dešimtmečius naudojama ligoninėse ir medicinos centruose dirbant su sudėtingais ligoniais siekiant pagerinti jų prisitaikymą gyvenimui. Universitetų mokslinių tyrimų centrai atlieka tyrimus apie mindfulness galimybes ir rezultatus streso valdymui, nerimo, nuovargio, įtampos, nemigos mažinimui. JAV mindfulness plačiai taikoma kariams, grįžusiems iš karštųjų zonų, siekiant padidinti psichologinių sunkumų įveikimą ir greitesnį prisitaikymą.

Šiais metais mindfulness praktikų efektyvumą išbandė organizacijos, susidūrusios su dideliais pandemijos situacijos sukeltais iššūkiais.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.