Pavydo problema: vaikinas bendrauja su mergina iš kito miesto
0 (0)

vaikinasKlausimas:

Susidūriau su problema iš labai plačios „pavydo” temos. Trumpai nupasakosiu situaciją. Kuriu naujus santykius (daugiau nei metai laiko), ir vaikinas turi vieną išskirtinę gerą draugę, tik prieš mane na jie nebuvo pora, tačiau nebuvo ir eiliniai draugai (žymiai artimesni), dabar tikrai gan dažnai rašosi, bendrauja, susiskambina, ji iš kito miesto, matyt tai ir trukdo susitikti. Aš labai pavydžiu ir turiu pagrindo manyti, kad ji jam tebejaučia kažkokius jausmus, ne tik kaip draugui. Aš negaliu jiems uždrausti bendrauti, tačiau man labai sunku kovoti su savo pavydu. Ką galite man patarti? Nes jeigu toliau kelsiu pavydo scenas, santykiai žlugs. Žinau, kad jis mane myli, kad ji jam tėra draugė. Bet jos pozicija man neaiški, ir kartais atrodo, kad su ja smagiau bendrauja nei su manimi. Deja susipažinti su ja šiuo metu progos irgi neturiu.

Evelina

Atsakymas:

Sveika Evelina,
Ačiū, kad pasidalinai problema. Suprantu, jog Tu šiuo metu kuri santykius su romantiniu partneriu, bet neramina tai, jog draugas turi artimą draugę su kuria bendrauja. Tave vargina pavydas.

Visų pirma, pastebėk savo mintis, jausmus ir elgesį. Ką apskritai galvoji apie romantinio partnerio ir jo artimos draugės bendravimą? Kaip jautiesi dėl šios situacijos? Kaip elgiesi?

Skaitant Tavo laišką, man atrodo, jog tas pavydo ir nepasitikėjimo jausmas galėtų kilti dėl nežinomybės: nesi bendravusi ir nepažįsti tos merginos. Rašai, jog ,,žinau, kad jis mane myli“, užtat draugės pozicija lieka neaiški. Taip pat rašai, jog ,, turiu pagrindo manyti, kad ji jam tebejaučia kažkokius jausmus ne tik kaip draugui“. Dabar Tavęs paklausčiau: o koks tas pagrindas? Be to rašai: ,,kartais atrodo, kad su ja smagiau bendrauja nei su manimi“. O kaip Tu bendrauji su romantiniu partneriu? Ir koks (stebint iš šono) atrodo romantinio partnerio ir draugės bendravimas?

Gaila, kad nepaminėjai, kaip bandei spręsti šią problemą. Manau, kad būtų naudinga pasikalbėti atvirai su draugu, pasakyti, kaip jautiesi, kas neramina. Tiesiog tas pokalbis turėtų būti nuoširdus ir nevirsti į pavydo sceną su priekaištais. Galbūt apskritai net priežasčių pavydėti nėra, juk kartais žmonės gali būti tiesiog draugai ir tiek.

Kartais žmonės, susidūrę su tam tikra problema, linkę situaciją ,,užaštrinti“, tuo metu tarsi ieškoma detalių ar faktų, kurie leistų patvirtinti savo mintyse sukurtą scenarijų. Tam ir naudinga paanalizuoti savo mintis, jausmus ir elgesį, kad atsirastų galimybė tarsi iš šalies pastebėti save: ar aš pats neatsidūriau tokioje situacijoje? Ar aš pats, užvaldytas įkyrių minčių, negriaunu savo santykių? Netgi sąžiningai atsakyti sau: ką aš jaučiu savo partneriui?

Evelina, tikiuosi laiške išsakyti mano pamąstymai leis paanalizuoti savo dabartinę situaciją ir priartėti prie problemos sprendimo būdų.

Linkiu sėkmės!
Psichologė Rasa Baležentytė

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

2 Responses

  1. Sandra parašė:

    O kodėl neturi progos su ja susipažinti? Jei atsakymas \\\”Nes mano vaikinas…\\\” ar pan., tai antra sakinio dalis net nesvarbi, jeigu jis nenori jūsų pažindint, tai jausmus jai jaučia ir jis, deja…

  2. Vyt parašė:

    Absurdiška jau vien tai, kad Tavo vaikinas turi nerealiai gerą draugę iš kito miesto. Visada sakiau ir sakysiu, kad tarp skirtingų lyčių tiesiog gera draugystė prieštarauja gamtos dėsniams. Tad patarčiau blaiviai pažiūrėti į esamą situaciją. Esmė tokia: jei vaikinas nori draugiško bendravimo, jis dažniausiai rinksis vyriškos lyties draugus jau vien todėl, kad vyras vyrą supranta geriausiai. Tuo tarpu moteris tik draugės rolėje – visai kita planeta. Kyla klausimas – kokia tokios draugystės prasmė? Ką tokio gali duoti ji, ko negalėtų geras draugas? Žinoma, Tavo atveju nederėtų kategoriškai tvirtinti, kad tavo draugas suka romaniuką per atstumą, tačiau labai tikėtina, jog toji mergina jam patinka, o bendraudamas su ja jis tarsi kompensuoja dėl susijaukusių jausmų beatsirandančią vidinę tuštumą. Jūs drauge kuriate santykius, galbūt jis Tave tikrai myli, tačiau matomai emociniame lygmenyje jis jaučia kažkokį trūkumą, kurį užpildo tuo papildomu bendravimu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.