Pažangi neurologijos svarba vaikams
5 (1)


Vaikų neurologas yra tas specialistas, kuris profesionaliai dirba su vaikams pasitaikančiais nervų sistemos sutrikimais, padeda palaikyti tinkamą vaiko psichikos ir protinės veiklos vystymąsi. Susiduriant su nervinėmis problemomis, neurologo pagalba įgyja neįtikėtinai didelę reikšmę, kadangi nuo tinkamo vaiko vystymosi priklauso visa tolimesnė jo sveikata.

Toliau skaitydami šį straipsnį sužinosite apie neurologų atliekamą darbą ir kokiais atvejais reikėtų nedelsiant kreiptis pagalbos. Tuo pačiu rasite patyrusius, su vaikais dirbančius neurologus, kurie visuomet atskubės jūsų mažiesiems į pagalbą.

Ką daro vaikų neurologas?

Vaikų neurologo darbo sritis yra centrinės bei periferinės nervų sistemos tyrimai vaikams bei paaugliams iki 18 metų amžiaus. Šias abi nervines sistemas gali apimti labai daug įvairių susirgimų, kurie nustatomi profesionalia diagnostine įranga.

Paprastai su nervų sistema turintis problemų vaikas patiria galvos skausmus ir nerimą, prastai miega, gali patirti simptominius traukulius ar epilepsiją, nugaros skausmus, sutrinka bendrinė vaiko raida. Tai labai rimta, nes sunkesnius nervinius sutrikimus reikia spręsti nedelsiant, kol jie dar neperaugo į didesnes problemas.

Rimtesni nervų sistemos veiklos sutrikimai pasireiškia epilepsija, cerebriniu paralyžiumi, migrena, nemiga, taip pat įvairiomis kitomis nervinėmis ligomis, kurios gali būti ir įgimtos. Jeigu pastebite nerimą keliančius požymius vaiko elgesyje ir sveikatoje, jeigu girdite vis dažniau pasireiškiančių nusiskundimų prasta savijauta – nieko nelaukdami atlikite į kliniką profesionaliems tyrimams.

Tyrimu metu bus nustatyti tikslūs susirgimai, tuomet gydytojas žinos, kokių veiksmų imtis ir sudarys individualų gydymo planą. Tuo pačiu tėveliams teikiamos išsamios konsultacijos individualiais vaiko sveikatos klausimais, pateikiamos rekomendacijos, ką reikėtų daryti, ko vengti, kaip stiprinti vaiko sveikatą ir pasirūpinti jo taisyklinga raida bei gera savijauta.

Stiprios sveikatos formavimas vaikui

Labai dažnai vaikų neurologai dirba kartu su psichologais ar net psichiatrais, todėl esant specifiniams atvejams gali būti pasiūlytos ir šių specialistų konsultacijos, taip pat gali būti reikalinga ir logopedo pagalba. Taip parenkamas vaikui tinkamiausias gydymas, kuris padeda palaikyti visokeriopą ugdymą ir sveikatinimą stiprinant tiek jo kūną, tiek asmenybę. Kelių specialistų bendras darbas apjungia viską į vieną ir suteikia nepriekaištingą rezultatą.

Pasitaiko ir lengvesnių nervinės sistemos pažeidimo atvejų, kuomet tiesiog retkarčiais pakamuoja nemiga, skauda galvą, juntamas kitoks diskomfortas. Šiuo atveju, vaikų neurologo konsultacijos taip pat labai pravarčios, nes pasitarnauja geresniam vaiko sveikatos ir savijautos kūrimui.

Kreipkitės į vaikų neurologus, kurie padarys viską, ką gali geriausia ir pasirūpins tvirtesne vaiko sveikata! Tinkamai rūpindamiesi vaiku, galėsite pamiršti jo sveikatos rūpesčius ir užtikrinti jam geresnę ateitį.

Įvertinkite!
[Balsavo: 1 Vidurkis: 5]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.