Popkultūra: jausmų istorijos, kūniški tekstai
0 (0)

Popkultura-jausmu-istorijos-kuniski-tekstai

Artūras Tereškinas „Popkultūra: jausmų istorijos, kūniški tekstai” (2013)
Išleido: Kitos knygos

Ši knyga, tai atsvara ironiškam nihilizmui, kurio perpildytas Lietuvos viešasis gyvenimas, tai pirmoji lietuviška sociologine studija, išimtinai skirta populiariajai kultūrai.

Ką reiškia gyventi gerą gyvenimą, būti vyru ar moterimi, kentėti, užsiimti seksu ir apie jį fantazuoti, išgyventi gėdą, priešintis nevilčiai, tapti įžymybe, patirti nepatogumo ir malonumo jausmus?

Analizuodamas popkultūros reiškinius šioje unikalioje monografijoje A. Tereškinas gilinasi į terapines skausmo raiškos strategijas lietuviškose televizijos pokalbių laidose, įžymybių kultą popkultūroje, vyriškumo konstravimą muilo operose, kūnais dainuojančių muzikinių merginų grupių seksualumą, gero gyvenimo fantazijas žinomos atlikėjos Džordanos Butkutės kūryboje bei miestą kaip nepatogų, bet malonumą keliantį popkultūros tekstą.

Knyga – ne tik pirmoji sociologinė studija, skirta išimtinai Lietuvos populiariajai kultūrai, bet ir retas autobiografinės sociologijos pavyzdys.

„… populiarioji kultūra – tai vieta, kurioje kovojama dėl simbolinės galios.”

„… kaip manai, ar sunku pasidaryti lietuviška žvaigžde? Labai lengva: turi savo kūnu paveikti viešą žinojimą apie tai, ką reiškia solidarizuotis, mylėti, nekęsti, klupti ir prisikelti; privalai nuolat viešinti savo intymų gyvenimą, kasdien priminti apie save, skandalizuoti(s).”

„… įžymybės – tai daugiausiai apsukrūs menko intelekto asmenys, kurie pasidaro žinomi tik dėl įvairių skandalų. Jos žaidžia su ugnimi ir mažaraščių žmonių jausmais.”

Knygos pagrindu skelbti tekstai:
Skausmo terapija ir kentėjimo rinka TV laidose

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.