Psichologai: moteris traukia neigiamos vyrų savybės
0 (0)

vyras

Psichologai iš Lenkijos, Didžiosios Britanijos ir Suomijos išvardijo pagrindines vyrų savybes, kurios labiausiai patinka kitos lyties atstovėms. Tyrimo rezultatai paskelbti žurnale „Evolution and Human Behaviour”, o trumpai apie juos praneša leidinys „The Daily Telegraph”.

Specialistų nuomone, moteris traukia vyrai su tamsiąja triada. Čia omenyje turimos trys asmenybės savybės: narcisizmas, makiavelizmas ir psichopatiškumas.

Narcisizmui būdinga didybės manija, puikybė, savimeilė ir empatijos nebuvimas. Makiavelizmas apima manipuliaciją, cinišką dorovės ignoravimą, susitelkimą į savo interesus ir melagingumą. Svarbiausi psichopatiškumo ypatumai yra asocialus elgesys, impulsyvumas, egoizmas, beširdiškumas ir negailestingumas.

Psichologų manymu, moterys gana dažnai teikia pirmenybę kresniems vyrams stambiais veido bruožais. Jos juos renkasi, instinktyviai manydamos, kad sudarys porą su fiziškai stipriu, protingu ir savimi pasitikinčiu patinu. Bet, pasak ekspertų, taip atrodantys vyrai dažniausiai yra tamsiosios triados nešiotojai. Kartu mokslininkai pažymi, kad moterų jaučiamas potraukis paprastai nesusijęs su visaverte meile, kurią vainikuoja sveika santuoka.

Tyrime dalyvavo 2370 suaugusių moterų, kurios turėjo pasirinkti vieną iš dviejų vyrų atvaizdų, daugiau arba mažiau atspindinčių tamsiosios triados savybes.

Parengė: Elta

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

3 Responses

  1. Sandra parašė:

    Trūksta detalumo, aiškumo ir konkretumo. Suprantantys anglų kalbą infomaciją pasitikslins.

  2. Vaida parašė:

    Nesamone.

  3. Sima parašė:

    tikrai ne, tokio vyro nesirinkciau…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.