Seime šeimos ir sveikuoliai, politikai ieškos sąmoningos tėvystės bendros krypties
0 (0)

Gruodžio 14 d. 13 val. Seimo Spaudos konferencijų salėje Lietuvos sveikuolių sąjunga bendradarbiaudama su Seimo sveikatos reikalų komitetu rengia konferenciją ir diskusijas „Sąmoninga tėvystė – šeimų ir valstybės bendradarbiavimas“.

Lietuvos sveikuolių sąjungos valdybos narys ir konferencijos organizatorius Juozas Dapšauskas teigia, kad 2016-uosius Lietuvos sveikuolių sąjunga yra paskelbusi Sąmoningos tėvystės metais. „Kiekvienais metais atkreipiame dėmesį vis į kitą sveikatos puoselėjimo aspektą. Sąmoninga tėvystė – vienas iš jų: šeimų sąmoningo sveikatingumo skatinimas. Šia konferencija siekiama formuoti bendrą asocijuotų šeimų organizacijų, ekspertų ir valdžios institucijų viziją“, – sako J. Dapšauskas.

Pranešimus konferencijoje pristatys šeimų ir tėvų organizacijų atstovai, ekspertai, sveikatingumo puoselėtojai. Tėvų forumo vadovas Audrius Murauskas klaus: ,,Ar viena kryptimi žiūrime?“ , o Nacionalinės šeimų ir tėvų asociacijos atstovas Algimantas Ramonas atskleis, kad neretai – ,,Šeimų pasirinkimas – plaukti prieš srovę“. O Lietuvos sveikuolių sąjungos viceprezidentė Sigita Kriaučiūnienė kels klausimą: ,,Ar valstybė sudaro sąlygas auginti sveikus vaikus Lietuvoje?“ Pranešimus taip pat pristatys mitybos specialistė Raminta Bugušienė, viena iš Tėvystės centro kūrėjų Vitalija Pilipauskaitė-Butkienė ir kiti.

„Pradėjus darbą naujam LR Seimui, LR Vyriausybei imantis programos įgyvendinimo koordinuojant skirtingų ministerijų veiklą, įsiklausant į nevyriausybinių organizacijų balsą, viliamės, kad ne vienoje srityje, kur reikia skirtingų sričių bendradarbiavimo, įvyks esminiai proveržiai“, – viliasi sveikatingumo metų ir Sveikatos bangos dešimtmečio sąjūdžio iniciatorius J. Dapšauskas.

Stebėti konferenciją bus galimybė ir internetu www.seimas.lt puslapyje.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.