Susipažinkite – tai jūs
0 (0)

Bill Sullivan „Susipažinkite – tai jūs. Genai, mikrobai ir visa, kas mus paverčia mumis“ (2020)
Išleido: Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla
Vertė: Elena Macevičiūtė ir Eduardas Macevičius
Puslapiai: 392
ISBN: 9786094801709

Kodėl jus traukia tam tikro tipo žmonės? Kodėl esate veikiau „vyturys“ nei „pelėda“ arba priešingai? Kodėl balsuojate būtent taip, o ne kitaip?

Šioje „National Geographic“ leidybos grupės išleistoje mokslo populiarinimo knygoje pateikiamas išmintingas, gyvenimą keičiantis požiūris į veiksnius, kurie ir nulemia tai, kas esame.

„Negali būti, kad ką tik tai pasakiau“, „Kodėl taip pasielgiau?“, „Ar man kas negerai?“
Mes nuolat ieškome atsakymų į fundamentalius klausimus – ir štai pagaliau mokslas gali į juos atsakyti. Gardžiausias maistas, simpatiškiausi žmonės, emocijos, kurias jaučiame, ir įsitikinimai, kuriais vadovaujamės, – visa tai priklauso nuo mūsų DNR, mikrobų ir gyvenamosios aplinkos.

Tačiau esama ir kitų, paslaptingesnių, veiksnių…

Knygoje „Susipažinkite – tai jūs“ – pažangiausių mokslinių duomenų ir šmaikštumo dermė. Iš šios kasdiene kalba parašytos knygos skaitytojai sužinos, kaip genetika, epigenetika, mikrobiologija ir psichologija sąveikauja tarpusavyje nulemdamos mūsų asmenybę bei mūsų veiksmus.

Mokslininkas ir mokslo populiarintojas Billas Sullivanas įgijo ląstelių ir molekulinės biologijos daktaro laipsnį Pensilvanijos universitete. Šiuo metu jis – Indianos universiteto Medicinos mokyklos farmakologijos ir mikrobiologijos profesorius, infekcinių ligų ir genetikos specialistas, paskelbęs arti šimto mokslo darbų, atradęs ir patentavęs antiparazitinį vaistą.

Ne vieną apdovanojimą pelnęs mokslininkas, dėstytojas ir mokslo populiarintojas kviečiamas kaip ekspertas dalyvauti CNN sveikatos laidose, jo straipsnius skelbia tokie leidiniai kaip „Scientific American“, „Cosmos“, „The Scientist“, tinklalaidėje „The Naked Scientists“ ir „PLOS SciComm“ tinklaraščiuose.

Studentai jį vadina „smagiu vyruku su marškinėliais” ir ne kartą yra išrinkę Billą Sullivaną geriausiu dėstytoju.

Labai aiškiai pateikiamos, bet sykiu ir stulbinančios įžvalgos. Sullivanas surengia mums puikią ekskursiją, supažindindamas su galybe veiksnių, kurie lemia tai, kas mes esame.
David Eagleman

Retą malonumą suteikianti knyga: su pasimėgavimu prarijęs viską nuo pirmo iki paskutinio puslapio tampi išmintingesnis ir kur kas geriau perpranti, kas gi esi iš tiesų.
Adam Alter

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.