Tam, kad vyras varlė pavirstų į princą, reikia kur kas daugiau nei bučinio
0 (0)

engagement-637789_640

Alisa Bowman, populiari JAV psichologė, žurnalistė ir tinklaraštininkė, išgelbėjo ne tik savo, rodos, beviltišką santuoką, bet ir daugelio kitų. Tūkstančiai porų, perskaitę šiuos patarimus ir pradėję keisti savo gyvenimą, ne tik neišsiskyrė, bet ir iš naujo patyrė didelę laimę būdami kartu.

Rasti savąjį šeimos laimės receptą, sako A. Bowman, – tai lyg prižiūrėti sodą. Iš pradžių sėjate, laistote, ravite piktžoles. Lenkiate nugarą, susibraižote kojas. Išgyvenate, kad pernelyg kaitri saulė arba per dažnai lyja, keikiate paukščius, kurie nulesa derlių. Džiaugiatės, kai kas nors užauga, prisirpsta, pražysta… Taip pat ir santuoka.

Dėl jos tenka nemažai padirbėti. Kai kurios priemonės pasitvirtina, kai kurios – ne. Jeigu būsite kantri, sulauksite gražaus derliaus. Pačios saldžiausios braškės… Tai – naujas, geresnis seksualinis gyvenimas, artimesni santykiai, tikrumas, kad esate mylima ir vertinama. Ir netgi jei nesulauksite to, net jeigu ir išsiskirsite su vyru, vis tiek šios pastangos nenueis veltui. Jūsų projektas „Išgelbėti santuoką“ duos nemažai svarbių pamokų, leis tapti stipresne ir išmintingesne moterimi. Pabandyti išties verta!

Pirmas žingsnis. Ieškokite savęs

Dėl nelaimingos santuokos labai lengva apkaltinti partnerį. Tačiau tiesa yra ta, kad pats žmogus save padaro nelaimingą. Tai yra vidinė būsena. Esate atsakinga už savo nuotaiką, gerą savijautą ir laimės pojūtį. Rūpintis savimi – jūsų darbas, vyras būdamas šalia gali tik palaikyti.

  • Kaupkite savo viduje gerą energiją. Kad turėtumėte, ką duoti šeimai ir draugams.
  • Darykite viską, kas būtina, kad būtumėte sveika. Nepamirškite pasimankštinti. Ilsėkitės, išsimiegokite, sveikai maitinkitės. Kuo dažniau pabūkite vienumoje, užsiimkite širdžiai malonia veikla.
  • Atidžiai paanalizuokite savo santykius su aplinkiniais. Draugaukite su tais, kurie jus palaiko ir supranta. Venkite nuodingų santykių, kurie pagrįsti pykčiu, nesveika konkurencija, abejingumu. Jeigu turite galimybę, užmegzkite naujus ryšius, susidraugaukite su įdomiais žmonėmis.
  • Stenkitės atsikratyti kaltės jausmo dėl per mažai skiriamo dėmesio šeimai. Neįmanoma būti gera žmona ar mama, jei pamirštate save. Pirmiausia – jūs, paskui – vaikai ir vyras. Niekas nebūna laimingas, jei šis balansas pažeidžiamas.
  • Visada šypsokitės. Atrodysite laiminga, aplinkiniai tokius mėgsta. Kai jausite kitų žmonių prielankumą, būsite visada geros nuotaikos ir pasitikinti savimi.
  • Mokykitės įveikti liūdesį. Jis nėra mirtinas ir nesitęsia amžinai. Liūdesį paprastai sukelia baimė. Kai jos atsikratysite suvokusi, kad iš tiesų bijoti nėra ko, nes nėra situacijos, iš kurios negalėtumėte rasti tinkamo sprendimo, iškart pasijusite komfortiškiau.
  • Drąsiai imkitės įgyvendinti savo svajones. Nesibaimindama nesėkmės ir nesiteisindama nepalankiomis aplinkybėmis. Kuo daugiau energijos skirsite savo troškimams įgyvendinti, tuo laimingesnė jausitės.
  • Mokykitės tvirtai išsakyti savo nuomonę ir prašyti to, ko reikia.
  • Nesiliaukite ieškoti savęs, kol pajusite, kad laiminga galite būti ir viena, ir santuokoje. Žinojimas, kad esate stipri ir neišmušama iš vėžių, suteiks narsos stoti akis į akį su šeimos problemomis ir jas spręsti.

Antras žingsnis. Įvardykite didžiausią jųdviejų santykių problemą

Trokštame gražių santykių, kaip įmanoma stengiamės dėl jų, tačiau problema nė iš vietos, o gal net tampa dar didesnė. Pamėginkite keisti strategiją, palikite ramybėje neveiksmingus metodus ir imkitės kurti naują šeimos gyvenimo projektą.

  • Didelės problemos per dieną neišspręsite, tad verta ją išskaidyti į mažesnes, ir tikslo link eiti mažais žingsneliais.
  • Nesibaiminkite nesėkmių. Niekada negalite žinoti, veiks ar neveiks koks nors metodas, kol jo neišbandysite. Jei neveikia, nenuleiskite rankų, ieškokite kito būdo.
  • Tikėkite jųdviejų ateitimi. Be šio tikėjimo negalėsite tvirtai laikytis, kai užklups sunkesnės akimirkos. O jų tikrai bus.
  • Būkite kantri. Tam, kad vyras varlė pavirstų į princą, reikia nuveikti kur kas daugiau nei pakštelėti jam į skruostą.
  • Kiekvieną dieną pasakykite sau: „Aš pasirinkau variantą – būti ištekėjusi už savo vyro, išsaugoti mūsų santuoką.“ Tvirti sprendimai ir pasirinkimai trokštamą tikslą greičiau paverčia realybe, padeda geriau kontroliuoti situaciją.

Trečias žingsnis. Į projektą įtraukite ir vyrą

Jūsų vienos pastangų, be abejo, nepakaks, dėl šviesios ateities turi stengtis abu sutuoktiniai. Betgi žinome, kokie nekalbūs ir nerangūs vyrai tampa, kai reikia aiškintis santykius.

Išsakykite vyrui jausmus, paaiškinkite, kaip ruošiatės gelbėti jųdviejų ryšį, ir paprašykite prisidėti. Darykite tai, kai esate geros nuotaikos. Ramus balsas ir šypsena – stebuklingos priemonės.

Jei manote, kad susijaudinusi nesugebėsite tiksliai reikšti minčių, užrašykite jas ir arba perskaitykite pati garsiai, arba tegul perskaito vyras.

Drąsiai išsakykite savo lūkesčius ir reikalavimus. Jų greičiausiai turės ir vyras, išklausykite atidžiai, tik tuščiai nežadėkite.

Aiškiai suformuluokite, kodėl esate nelaiminga būdama su vyru. Stenkitės jo nekaltinti. Pasiūlykite planą, kaip keisti situaciją.

Vieną vakarą per savaitę pavadinkite „problemų sprendimo vakaru“ ir visus keblumus aiškinkitės tik jo metu. Stenkitės priimti išmintingus sprendimus, tenkinančius abu. Jei viskas klostysis sėkmingai, tokių vakarų prireiks vis rečiau. Tačiau iš pradžių jie labai pagelbės, primins, kad jokia problema savaime neišsisprendžia.

Ketvirtas žingsnis. Pamirškite senas nuoskaudas

O! Šio „gėrio“ turime prikaupę visi. Tik vieni paslėpę giliausiame sąmonės kampe ir užrakinę po septyniais užraktais, o kiti kone kasdien lankosi šioje slėptuvėje, apžiūrinėja ir vėl išgyvena tuos pačius negatyvius jausmus ar ištraukia kaip kozirį barnio metu. Tai labai ydingas, santykius nuodijantis įprotis. Atsikratykite jo kuo greičiau!

  • Niekas nesiginčija, atleisti yra sunku. Labai sunku. Bet įmanoma. Pradėkite nuo to, kad nesate idealūs. Jūs irgi klydote, ir ne kartą. Atleiskite sau. Kai pradėsite į save žiūrėti kaip į žmogų, nusipelniusį atleidimo, bus lengviau taip pat žvelgti ir į vyrą.
  • Neskubėkite. Reikia laiko pamatyti, koks vyras yra dabar, ir užmiršti, koks buvo anksčiau.
  • Stenkitės nepraleisti pro akis nė menkiausio sutuoktinio elgesio pasikeitimo į gera ir tuo garsiai pasidžiaugti.
  • Prisiminkite, dėl kokių savybių įsimylėjote savo vyrą.
  • Rašykite vienas kitam meilės laiškus.

Penktas žingsnis. Kuo daugiau supratingumo ir romantikos

Turėkite tikslą kuo labiau pažinti vyrą ir suteikite galimybę jam dar geriau pažinti jus. Net jei esate vedę daugybę metų.

  • Jei sutuoktinis nenori kalbėtis apie gyvenimo prasmę ar analizuoti egzistencinių klausimų, na ir tegul. Juk ištekėjote ne už filosofo. Jis – savita asmenybė, vien to pakanka pagarbai ir susidomėjimui jausti.
  • Ką jis labiausiai mėgsta? Kaip įsivaizduoja idealią dieną? Kokios knygos ar filmai jį domina labiausiai? Kokia jo gyvenimo svajonė? Kur keliautų, jei neribotų galimybės? Pokalbiai panašiomis temomis gilina santykius.
  • Vyrams daug lengviau kalbėtis, kai nereikia žiūrėti į akis. Tinkama vieta atviriems pokalbiams – automobilis. Keliaudami juo galite nemažai sužinoti vienas apie kitą.
  • Tapkite romantiškesnė, net jei iš pradžių ir nesulauksite atsako. Kvieskite vyrą į pasimatymus, sakykite jam komplimentus, lieskitės, šypsokitės, kuo dažniau sakykite „ačiū“.

O kaipgi seksas?

Pasak šių patarimų autorės A. Bowman, jei nesinori mylėtis su sutuoktiniu, vadinasi, kažkas yra negerai. Jei intymūs santykiai nemalonūs dėl sveikatos sutrikimų, skausmo, šis keblumas nesunkiai sutvarkomas – tereikia kreiptis į gydytoją.

Vis dėlto daugelis moterų tiesiog liaujasi geidusios savo vyrų, kai jaučiasi įskaudintos, pavargusios nuo barnių ir nesusipratimų. Psichologės teigimu, verta padaryti viską, kad seksualinis apetitas vėl atsirastų. Nors suplanuotas seksas ir nėra toks uždegantis kaip spontaniškas, tačiau tuo atveju, kai pora mėgina kurti naujus, gražesnius santykius, „X dieną“ geriau abiem planuoti.

Galimas dalykas, įsiaistrinsite vien nuo jos laukimo… Kai pavyks atkurti ankstesnį artumą, puoselėkite jį – mylėkitės kuo dažniau. Tobulinkite meilės meną, išmėginkite naujoves, darykite, ko iki šiol nedarėte.

Parengė: Ji24.lt
Foto: ldesignstudio/Pixabay

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

2 Responses

  1. ag parašė:

    o siaube, kai pamaciau straipsnio saltini.

  2. as parašė:

    „Pirmiausia – jūs, paskui – vaikai ir vyras” – ot, tai liuks patarimas.Sau skirti dėmesio reikia nemažai laiko turėti, tad kol po darbo grįžusi rūpiniesi tik savimi, šeimai laiko tikrai nebelieka. Tad toks patarimas-tiesus kelias į šeimos subyrėjimą…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.