Tikslų siekimas. I klaida ir jos taisymas
0 (0)

Pradedame kelių straipsnių ciklą skirtą tikslų siekimui.

I klaida: per mažas dėmesys supratimui, ko mes iš tikro norime

„Vizija tampa tikra tik tada, kai pažvelgi į savo širdį. Kas žiūri į išorę, tas tik svajoja, o kas pažvelgia vidun, prabunda.“ Karlas Jungas

Suskirstykime mus visus į tris grupes: žinančius, laikančius save žinančiais ir nežinančius, ko norime iš gyvenimo. Lengva tiems, kurie jau žino, kokios jų svajonės, gyvenimo tikslai. Truputį sunkiau tiems, kurie mano, jog žino, bet iš tikrųjų žino ne taip jau gerai. Dar sunkiau tiems, kurie nežino, ko nori.

Pirmąją grupę palikime ramybėje ir pradėkime nuo antrosios. Esate antroje grupėje, jei svajonė nekelia Jūsų į viršų, t.y. Jums trūksta motyvacijos ir entuziazmo jos siekti. Tikriausiai ta svajonė nėra Jūsų – ji gali būti suformuota aplinkinių (madinga turėti savo verslą ar namą pajūryje) ar tikti Jums tik iš dalies.

Trečioji žmonių grupė svajonių paieškų klausimą dažniausiai palieka ramybėje. Jie laukia, kol suvoks, ko jiems reikia. „Na, nežinau savo gyvenimo tikslų, tad ko čia dar siekti?“, „Kai pajusiu, suprasiu, ko noriu, štai tada ir dėsiu visas pastangas“. Pritariu rašytojui M.V.Hansenui, pasakiusiam, kad „tai, ko trokšti tu, trokšta tavęs“, bet ar tai reiškia, jog mes turime sėdėti ir laukti, kol mūsų svajonė pati ateis ir mums prisistatys, kas ji tokia? Nežinojimas nuo ko pradėti neatleidžia nuo atsakomybės pradėti.

Suprasti ko mes norime iš gyvenimo dažnai kliudo įsitikinimas, kad svajonė turi būti ypatinga, susijusi dideliais pasiekimais (ypač karjeros srityje). Ar tikrai kiekvienam iš mūsų reikia nuosavo verslo? Kalno pinigų? Karjeros aukštumų? Jei visi, kurie yra turtingi ar daug pasiekę, būtų laimingi, tuomet to tikrai vertėtų siekti. Tačiau taip nėra. Vėliau sužinosite, kokia visgi maža yra visų šių išorinių aspektų įtaka mūsų laimei. Daugeliui iš mūsų reikia visai kitokių dalykų: gražios šeimos, kelionų, daug gerų draugų ar nuotykių. Ir tokios svajonės nei kiek ne prastesnės. Priešingai, jos dažnai rodo ne tik sveikesnę asmenybę, bet ir iš tiesų padaro žmones laimingus.

Supraskite, ko norite būtent Jūs. Tuomet išsispręs beveik visos Jūsų problemos. Tikrai!

Kaip spręsti šią problemą:
1.Visų pirma išsiaiškinkite, ar Jūs skiriate pakankamai dėmesio supratimui apie savo svajones, gyvenimo tikslus. Kuriai grupei save priskirtumėte – žinančių, laikančių save žinančiais ar visai nežinančių, ko nori? Taip pat, kokius savęs pažinimo būdus jau išbandėte?
2.Nereikia iš naujo išradinėti dviračio. Ieškokite informacijos internete, knygose ir kt. Vien atsidarius „Google“ paiešką ir įvedus joje užklausą „kaip suprasti, ko noriu iš gyvenimo“ galima daug apie tai sužinoti. Galite informacijos ieškoti ir pagal savo pomėgius, gyvenimo būdą. Taip pat nueikite į vieną ar kelis seminarus arba išbandykite saviugdos specialistų (liaudyje vadinamų „koučerių“) paslaugas.
3.Stenkitės kuo daugiau bendrauti su žmonėmis, kurie turi panašių pomėgių. Juos rasite paklausinėję draugų, pasidomėję internete ir pan. Panašių pomėgių turintys žmonės padės Jums suprasti, ko norite iš gyvenimo ir kaip tuos norus paversti realybe.
4.Įneškite naujų spalvų į savo gyvenimą: keiskite aplinką, sugriaukite rutinos tėkmę, išbandykite kuo daugiau naujų dalykų.
5.Medituokite. Kad ir kiek kalbama apie meditacijų naudą, žmonės tiesiog negirdi. Jei Jūs iš tokių žmonių, atsikimškite ausis. Esti įvairių meditacijos formų: nuo gilaus transo iki atsipalaidavimo parduotuvėje.

Susiję rašiniai: II klaida ir jos taisymas, III klaida ir jos taisymas, IV klaida ir jos taisymas, V klaida ir jos taisymas

Autorė::
Rasa Venckutė

Daugiau info:
www.dziaugiuossavim.eu

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. e-zmogus parašė:

    įdomu, aciu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.