Vokiečių psichologas pasiūlė paprastą visų pažinčių problemų sprendimą
0 (0)

moteris, pora, pazintys, flirtas

Nepavyksta susirasti sau tinkamos antrosios pusės? Vokiečių psichologas Anchu Koeglis žino, kaip išspręsti 99 procentus visų pažinčių ir pasimatymų problemų. Jo įžvalgos pravers kiekvienam, kuriam nusibodo vienatvė.

„Dauguma pažinčių problemų turi vieną ir tą pačią priežastį. Žinau, tai skamba kaip lėkšta gyvenimo stiliaus žurnalų paantraštė. Leiskite man paaiškinti.

Nesvarbu, ar jūs – vyras ar moteris, jaunas ar senas, storas ar plonas, dauguma jūsų pažinčių problemų kyla dėl to, kad investuojate savo laiką ir energiją į žmones, kurie nesako jums „Taip“.

  • Kelis mėnesius flirtuojate su simpatišku darbo kolega ir bandote jį išprovokuoti pakviesti jus į pasimatymą, bet jis kažkodėl nepasiduoda?
  • Kelias savaites susirašinėjate su karšta blondine, tačiau kiekvieną kartą, kai pasiūlote susitikti, jis atsisako arba išsisuka?
  • Porą metų trunka jūsų romanas su vedusiu vyru, kuris seniai žadėjo išsiskirti ir pradėti su jumis naują gyvenimą, bet taip neatsitinka?
  • Praleidote naktį su nauju pažįstamu, bet jis nepaskambina arba tik labai retai parašo žinutę?

Visi tie žmonės nepasako jums vienareikšmiškai „Taip“. Per kelerius susitikinėjimų metus aš išmokau vieną dalyką: neverta investuoti savo laiko ir energijos į žmones, kurie aiškiai nesako „Taip“.

Viena vertus, neapsimoka todėl, kad mes tokiais atvejais dažniausiai leidžiamės į žaidimus, manipuliuojame, puoselėjame klaidingas viltis, peržengiame savo asmenines ribas, prarandame savigarbą ir orumą. Antra vertus, neapsimoka todėl, kad 99 procentais atvejų visos mūsų pastangos lieka bergždžios, nes visi tie žmonės galiausiai nepasirenka mūsų. Mes beveik negalime kontroliuoti to, ar patiksime kitam žmogui, ar ne. Ir nereikėtų stengtis to daryti.

Deja, didžioji pažinčių „industrijos“ dalis teigia priešingai. Ji reklamuoja ir siūlo konkrečius metodus ar elgsenos tipus, kaip padaryti įspūdį kitiems. Jūs žinote, kad visi tie patarimai („rodykite įvarius signalus, priverskite jį pavyduliauti, neskambinkite kitą dieną, būkite paslaptinga“…) yra neveiksmingi. Tad pamirškite juos. Viskas yra labai paprasta. Arba žmogus domisi jumis, arba ne. Arba jūs rūpite jam, arba ne.

Ar pasitaikė jums, kad susipažinote su žmogumi, pasikeitėte telefonų numeriais, jūs paskambinote, pasiūlėte susitikti, bet negavote teigiamo atsakymo? Taip? Man irgi. Bjaurus jausmas.

Jeigu kažkas jums nepaskambina ar neskuba susitikti, tai 99 procentais atvejų nereikia manyti, kad paskambinote netinkamą dieną ar pasiūlėte pasimatymą netinkamą valandą , ar panaudojote klaustuką vietoj šauktuko, ar pasiuntėte per daug besišypsančių veidelių, kad gavote neigiamą atsakymą.

Jeigu kažkas jums neatsako teigiamai, tai 99 procentais atvejų jūs jo nedominate. Ir čia jau nieko nepakeisite.

Arba žmogus nori su jumis susitikti, arba ne. Nėra skirtumo, kada ir kaip jūs jam pasiūlysite. Galite skambinti tą pačią dieną ar po savaitės, siųsti SMS, elektroninį laišką, rašyti į socialinius tinklus, jei žmogus jumis domisi, jis sutiks susitikti.

Tas pats galioja ne tik pirmajam pasimatymui, bet ir visam pažinties etapui. Arba žmogus iškart reaguoja į jus teigiamai, arba į jį neverta investuoti savo laiko ir energijos.

Tarkime, jau kurį laiką palaikote meilės ryšius su žmogumi, jaučiate jam potraukį ir norėtumėte susituokti. Kai jūs bandote jam emociškai atsiverti ar pasiūlote daugiau laiko praleisti, kartu, jis atsiriboja nuo jūsų. Dabar jūs galite panaudoti visus tuos negarbingus pažinčių „industrijos“ siūlomus triukus, kaip jį suvilioti. Galbūt jums net pavyks, tačiau veikiausiai tai bus nesveiki santykiai, kurie anksčiau ar vėliau sukels jums nusivylimų ir dramų.

Jeigu mes išvengtume nesveikų santykių, taptume patrauklesni kitiems, nes pagerintume savo įvaizdį ir atrodytume natūralūs.

Geriausias patarimas , kuri galiu duoti: investuokite savo laiką ir energiją į tuos žmones, kurie jus priima teigiamai, kurie pasirenka jus. Į žmones, kuriems būsite prioritetas. Į žmones, kurie taip pat nori būti kartu su jumis kaip jūs su jais.

Šį patarimą galima pritaikyti įvairioms pažinčių situacijoms:

  • Jums krito į akį bendradarbis?
  • Norėtumėte susigrąžinti savo buvusį partnerį?
  • Įsimylėjote savo geriausią draugę ar draugą?
  • Trokštate artimų santykių su konkrečiu žmogumi?

Tai būkite garbingi ir atviri. Pasiūlykite savo bendradarbiui susitikti, pasakykite savo buvusiajam, kad norite vėl atnaujinti santykius, prisipažinkite savo geriausiam draugui ar draugei, kad norite artimesnių santykių.

Gausite atsakymą „Taip“ arba kokį nors kitą. Ir jeigu negausite aiškaus „Taip“, liaukitės lankstyti paskui tą žmogų. Jis nenori būti su jumis kartu. Pamirškite visus žaidimus, manipuliacijas, klastingus veiksmus – jie vis tiek nefunkcionuoja.

Mes negalime paveikti kito žmogaus, kad jis pradėtų mus mėgti ir mylėti, kad norėtų su mumis susipažinti, gyventi kartu.

Pasimatymai turi būti skirti ne tam, kad įvairiais triukais ir žaidimais bandytume įtikinti žmogų mus pamilti, o tam, kad patrauktume žmones, kurie iš pat pradžių susidomėjo mumis, pajuto simpatiją. Žmones, kurie lygiai taip pat mumis domisi kaip ir mes jais. Tik taip mes galime patraukti tinkamus žmones ir sudaryti pagrindą tikrai meilei.“

Parengė Gražina Vasiliauskienė | Alfa.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.