10 būdų pulti į depresiją
5 (1)

ne-laikas-sypsotis

1. Numokite ranka į savo gyvenimą ir domėkitės svetimu. Aukokite save kitiems, nuoširdžiai, visiškai užmiršdami apie save.

2. Nė nemanykite rodyti savo jausmų. Ypatingai pykčio. Tai negerai. Pyksta tik blogi žmonės.

3. Visada darykite tai, kas reikalinga ir būtina (ypač kažkam kitam)! Dar geriau, jei tai bus kažkas globalaus, visa apimančio. Turėti skolų, negražintų kreditų už būstą, tai pernelyg smulku. Daug geriau, jei būsite skolingi iki grabo lentos, savo tėvams ar vaikams.

4. Nesisavinkite savo nuopelnų. Tai žema. Kritikuokite save, būkite nepatenkinti, pasipiktinę viskuo, ką jūs darote. Būkite perfekcionistai, kelkite sau neįgyvendinamus reikalavimus. Visa tai, ką iki šiol pasiekėte, meskite į šiukšlių dėžę. Juk jūs tai jau padarėte, kam dar tuo didžiuotis ar džiaugtis, gi galima padaryti ir geriau. Tobulėjimui ribų nėra, todėl jūs niekada tų ribų ir nepasieksite, bet visada turite daryti viską tam, jog artėtumėte šio tikslo link.

5. Dažniau jauskitės kalti. Jūs juk galite kažkam, nors ir netyčia, bet pakenkti? Nenorom, suprantama, bet juk galite. Šiandien neigiamai atsakėte draugui. Jis jūsų visad prašydavo pasitikti jį naktimis oro uoste ir jūs visad sutikdavote. O šiandien atsisakėte, nes siaubingai sergate gripu ir vos vos išsėdite darbe. O jis štai kaip supyko. O kodėl? Visa tai jūs! Atsiprašinėkite už viską dažniau. Jūs gi esate kalti, net jei ir labai stengiatės viską daryti teisingai. Štai, pavyzdžiui, šiandien, užėmėte vietą viešajame transporte, kvėpavote, o ten ir be jūsų buvo tvanku. Ech kaip negerai! Gėdykitės.

6. Niekada nesilaikykite jokios pozicijos. Geriausia – savo nuomonės išvis neturėkite.

7. Nuolat galvokite apie tai, ką apie jus mano kiti. Padarykite taip, kad jie jumis didžiuotųsi. Atitikite jų lūkesčius.

8. Imkitės kuo daugiau atsakomybės. Būkite atsakingi už visus projektus darbe, už kaimynės savijautą, už tai, kad jūsų sutuoktinis visada turėtų švarius marškinius ryte, už tai, su kuo draugauja jūsų vaikas, su kuo miega jūsų draugai, ar išgėrė jūsų tėvas vakare savo vaistus, užtai, kad visiems jūsų bendradarbiams šilta ar šalta biure, ir, žinoma, būkite atsakingi už jūsų boso nuotaiką. Na ir kas be ko, savaime suprantama, negi jūs galite ramiai miegoti jei Hondūre badauja vaikai.

9. Nesusigalvokite ginti savęs ar savo interesų! Na, nebent tik tuo atveju, jei jums prireikė pasijusti kaltais… O šiaip, nė nemanykite. Jei viešajame transporte jus grabalioja įkaušęs vyriškis, nė nedrįskite piktintis ar trauktis šalin. Atminkite, kad jis tiesiog seksualiai nepasitenkinęs, ir gal gi būtent jūs galite jam šioje bėdoje pagelbėti! Laikykitės bendro fono taisyklės, neišsiskirkite.

10. Na ir svarbiausia: nepamirškite, kad gali nutikt bet kas! Pasaulis yra pilnas pavojų, žmonės nusiteikę jūsų atžvilgiu priešiškai, tad jums reikia būtinai užsitarnauti jų meilę ir palankumą. Aplink vien maniakai ir žmogžudžiai, pasaulis nenuspėjamas, ir laukti ar tikėtis kažko gera nė neverta. Todėl – kruopščiai viską planuokite, kontroliuokite ir organizuokite. Būkite atsargūs! Visada ruoškitės pačiam blogiausiam scenarijui, tada tikrai neapsiriksite. Daug nesijuokite, nes rytoj gali tekti verkti. O geriausia, tai išvis nesijuokite, niekada.

Šaltinis: gestaltclub.com

Įvertinkite!
[Balsavo: 1 Vidurkis: 5]

2 Responses

  1. Persikutis parašė:

    Man patiko. Čia toks pavyzdėlis, kaip nedaryti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.