150 drąsuolių įveikė 25 metrų eketę
0 (0)

Antrą kartą Lietuvos istorijoje organizuotose 25 m. ledinės eketės mėgėjų varžybose dalyvavo beveik 150 dalyvių, tarp kurių žieminio oro nepabūgę – dalyviai iš Ispanijos, Prancūzijos ir Čekijos. Pernai gimusi Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidento Simonas Dailidės idėja šiais metais į Trakuose vykusį renginį pritraukė ir nemažai žiūrovų.

Vieno žmogaus idėja pritraukė šimtus grūdinimosi entuziastų

Antrus metus iš eilės sausio viduryje Lietuvos sveikuolių sąjunga skelbia 30 dienų ledinės eketės iššūkį. LSS prezidentas S. Dailidė šį iššūkį prieš dvejus metus iškėlė pats sau ir pirmomis dienomis Žaliuosiuose ežeruose iškirstoje eketėje maudėsi vienas. Tačiau sveikuolių judėjimo lyderio pavyzdys sulaukė neįtikėtino palaikymo ir pritraukė šimtus jaunų žmonių, išdrįsusių pirmą kartą išbandyti šį veiksmingą grūdinimosi būdą.

„Įvairūs gąsdinimai ligomis, mirtimis ir infarktais yra laužtos iš piršto. Trumpas panirimas į šaltą vandenį tik padeda žmogaus kūnui atsigauti ir pasisemti energijos iš gamtos. Kai žmogus nugali baimę šaltam vandeniui, jis savo gyvenime gali įveikti daug didesnes baimes ir peržengti prote susikurtas ribas“, – savo patirtimi dalijasi jaunuolis.

Netikėtai didelis dalyvių skaičius

Pernai metais vykusiose varžybose dalyvavo 25 dalyviai, daugiausiai bendraminčiai, susibūrę per 30 dienų iššūkio maudynes. ,,Šiais metais dalyvių skaičius gerokai išaugo pritraukdamas ledinio vandens mėgėjus ne tik iš įvairių Lietuvos miestų, bet ir iš Čekijos, Ispanijos, Prancūzijos. Dalis jų praeitą savaitę maudėsi Baltijos jūroje grūdinimosi šventės „Palangos ruoniai“ metu. 25 m. ledinės eketės varžybos jiems nepasirodė per didelis išbandymas, džiaugiamės, kad dalyvavo. Didelis renginio dalyvių skaičius rodo, kad vis daugiau Lietuvos žmonių domisi sveiku gyvenimo būdu,“ – sako LSS prezidentas.

Visi sėkmingai įveikė distanciją

Visi startavę dalyviai sėkmingai įveikė distanciją, jokių netikėtumų nebuvo. „Svarbu tai, kad tai nėra sportinės varžybos, siekiama ne greičio ar rezultato. Pirmą kartą dalyvaujantiems užtenka praplaukti savo greičiu, pažiūrėti savo galimybes, kiti, kam tai ne naujiena, tiesiog plaukia kaip gali greičiau, nes, visgi, ne vasara“, – šypsosi S. Dailidė
Varžyboms teisėjavęs A. Šarėjus paskelbė nugalėtojus:
JAUNIMAS IKI 20metų:
1. Abin Kuch 13:37s
2. Nojus Skirutis 14:37s
3. Andžej Monkevič 19:93s
VYRAI:
1. Nerijus Andriulevičius 12:86s
2. Alanas Masnikovas 13:12s
3. Mantas Simutis 14:17s
VETERANAI:
1. Egidijus Jankauskas 16:43s
2. Virgilijus M 19:23s
3. Antanas Norkevičius 19:90s
Visi dalyviai gavo dalyvio medalius, o nugalėtojai – prizus.

Istorinės varžybos

S. Dailidės teigimu, Lietuvos sveikuolių sąjunga – pirmieji, kurie organizuoja tokias rungtynes. ,,Lietuvoje to nėra buvę, seniai Palangoje sąjunga organizavo 15 m plaukimą, bet tokio atstumo, kokios, dažniausiai, vyksta plaukimo ekete varžybos kitose valstybėse, mūsų šalyje dar nėra buvę. Kitiems metams turime dar daugiau minčių ir idėjų“, – sako Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentas.

Šaltinis sveikuoliai.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.