fbpx

5 depresijos gydymo raktai
0 (0)

Wright, Jesse H., Basco, Monica Ramirez „5 depresijos gydymo raktai: kaip įveikti depresiją ir atgauti gyvenimo džiaugsmą” (2017)
Išleido: Vaga
Vertė: Edita Rimavičiūtė
Puslapių: 464

Depresijai būdingas vadinamasis „užburtas ratas“, kai prarandate norą veikti. Kai nesistengiate išsiveržti iš gniuždančios būsenos, mažiau laiko praleidžiate su mylimais žmonėmis, vangiai sprendžiate problemas, todėl prarandate viltį sulaukti geresnės ateities.

Beviltiškumas maitina depresiją ir tempia žemyn. Išeitis iš depresijos yra vadinamasis „pozityvus ciklas“, kuris susidaro, kai atrandate viltį. Jis keičia žmogaus požiūrį ir veiksmus. Žengus kelis pozityvius žingsnius, nuotaika gerėja ir pradeda veržtis energija.

Amerikiečių psichiatras Jesse H. Wrightas ir psichologė Monica Ramirez Basco knygoje „Penki depresijos gydymo raktai” aprašo veiksmingą penkių žingsnių programą, padėsiančią įveikti depresiją. Žingsnis po žingsnio sekdami knygoje dalijamais patarimais, susikursite išgijimo planą, kuris leis išsivaduoti iš ligos gniaužtų ir susigrąžinti gyvenimo džiaugsmą. Kad ir kurį raktą pasirinktumėte: kognityvinę elgesio terapiją, antidepresantų vartojimą ar gydymą natūraliais preparatais, tvirtesnių santykių kūrimą, dvasinį augimą ar šių metodų derinį, asmeninis išgijimo planas padės surasti kelią į individualų depresijos gydymą. Knyga paįvairinta autentiškais pokalbiais, vertingais pratimais ir strategijomis, kurie įkvėps ryžto ir stiprybės imtis veiksmų ir spręsti jus kamuojančias problemas.

Tai išsamus ir lengvai pritaikomas vadovas, kuris padeda išsivaduoti iš depresijos. Pateikiama integruota programa, kuri padės žmonėms suderinti pažangiausių biologinių, psichologinių ir dvasinių gydymo metodų elementus.

Informacija suskirstyta į Penkis raktus, atrakinančius duris į gydymą.

  • Mąstymo raktas išmokys ugdyti savigarbą ir kontroliuoti negatyvias mintis, sukeliančias beviltiškumą ir nerimą.
  • Veiksmų raktas paskatins imtis aktyvių veiksmų, spręsti problemas ir atsisakyti gniuždančio elgesio.
  • Biologinis raktas atskleis biologinio gydymo antidepresantais privalumus ir patars, kaip pagerinti fizinę savijautą.
  • Santykių raktas išmokys spręsti konfliktus su mylimais žmonėmis ir bendrauti bei sutarti su pažįstamais ir artimaisiais.
  • Dvasingumo raktas nukreips į teisingą gyvenimo kelią, išmokys atrasti savyje slypinčią dvasinę energiją, surasti stiprybės ir ugdyti gyvenimo prasmės pojūtį.

Kiekvienas raktas atrakina duris į įvairias metodikas, padedančias įveikti problemas, su kuriomis dažniausiai susiduria sergantieji depresija.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.