7 patarimai poroms, kaip išsaugoti gerus santykius
0 (0)

Couple embracing --- Image by © Tabor Gus/Corbis

© Tabor Gus/Corbis

Santuokos, porų draugystės neretai išyra, nes žmonės ima vystytis skirtingomis kryptimis, nevienodu tempu. Santykiai arba perauga į harmoniją ir laimę, arba į įtarinėjimus, abejones, nusivylimą, o tada baigiasi išsiskyrimu ar skyrybomis. Puoselėti santykius – nenutrūkstamos pastangos, tam reikia kantrybės, žaismingumo, atviros širdies. Huffingtonpost.com pateikia 7 patarimus, ko reikia, norint išsaugoti poros santykius.

1) Pasitikėjimas

Nesąžiningumas labai greitai sužlugdo santykius. Kai nelieka pasitikėjimo, atsiranda vietos kritikai, pavydui, nepriėmimui. Nuoširdumas, pasitikėjimas – aukščiausia intymumo forma. Jei kartą pameluoji, paskui imama abejoti kiekvienu tavo žodžiu.

2) Geismas

Geismas – sąsaja tarp meilės ir sekso. Geismas meilei – lyg malkos ugniai. Geismas be meilės baigiasi ilgesiu.

3) Meilė

Žmogiška meilė – paslaptinga, magiška, laisva, kartais absoliučiai nekontroliuojama. Meilė dengia jausmų, emocijų įvairovę. Meilė – emocija, ji gali būti džiaugsmas, gali būti švelnumas… Meilė atskleidžia mūsų potencialą matyti, liesti, užuosti, jausti tai, apie ką anksčiau nė nesvajojome. Mūsų pasirinkimas, kaip išgyvename meilę. Ji gali užgriūti netikėtai, gali atrodyti, kad žmogus tiesiog buvo sutvertas mums. Mylėti žmogų reiškia priimti jį tokį, koks jis yra, viską apie jį žinoti, matyti visus bruožus ir vis tiek norėti susieti su juo savo gyvenimą.

4) Intymumas

Vienas svarbiausių žmogiškos meilės aspektų – intymumas. Intymumas reiškia būti priimančiam, pažeidžiamam. Intymumas – suvokimas, kaip meilėje jūs ir partneris augate, vystotės.

5) Bendravimas

Atviras, nuoširdus bendravimas turėti būti visų santykių dalis. Ne mažiau svarbu rasti tinkamą laiką pokalbiams. Aptarinėti miegamojo klausimus per vakarėlį, sutikite, ne pats išmintingiausias sprendimas. Giliems pokalbiams reikia nuoširdaus išklausymo. Sąžiningai pasakyti, kad pykstate, nelengva, bet kur kas blogiau meluoti, nutylėti. Galiausiai kuo labiau galvojate apie pokalbio baigtį, rezultatą, tuo labiau nusivilsite.

6) Savivoka

Tai, kaip matote savo stipriąsias vietas, kaip suvokiate savo emocijas, išvaizdą ir pan. – unikalus jūsų aplinkos suvokimas. Niekada neišduokite savęs. Prisiimkite atsakomybę už savo veiksmus, teikite prioritetą fiziniams, emociniams, dvasiniams gyvenimo aspektams. Mus apibrėžia pasirinkimas, kiekvieną minutę daromas pasirinkimas. Kai žmogus suvokia, koks jis yra, jis neleidžia kitiems jo apibrėžti. Jei savęs nemylite, savimi nesirūpinate, nepaisote savo jausmų, galiausiai pasijuntate nesaugiai. Baimė uždaro širdį, meilė ją atveria. Sveika meilė sau prasideda nuo kiekvienos dabarties akimirkos išgyvenimo ir savo jausmų suvokimo (ne jų vengimo, slopinimo).

7) Laisvė

Santykiuose buvimas kartu derinamas su asmenine žmogaus laisve. Labai gera išlikti nepriklausomam ir tuo pačiu išlaikyti gilų ryšį su partneriu. Santykiai, kurių pagrindas pavydas, pyktis, nesaugumas, nerimas ir savininkiškumas gali sukurti tik abejones, įtarimus. Norint pasitikėti savo partneriu, pirmiausia reikia pasitikėti savimi. Norint būti atviram, sąžiningam su partneriu, pirmiausia reikia būti atviram, sąžiningam su savimi. Visavertiški santykiai – niekada nesibaigiantis nuotykis, kuriam reikia žaismingumo, kūrybingumo ir įsipareigojimo.

Parengė: delfi.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.