9 dažnos skyrybų priežastys
0 (0)

Santykių ekspertas Peteris Saddingtonas atskleidžia keletą priežasčių, kodėl keturios iš dešimties santuokų subyra, rašo independent.co.uk.

Statistika rodo, kad 42 procentai santuokų baigiasi skyrybomis, o 34 procentai susituokusių porų iki dvidešimtųjų vestuvių metinių pasuka skirtingais keliais. Kodėl taip nutinka, jei vieno tyrimo duomenimis 87 procentai porų tvirtina palaikančios gerus santykius, o pusė teigia retai ar niekada nesipykstančios?

Statistika rodo, kad dauguma porų, kurios anksčiau palaikė gerus santykius, iki dvidešimtųjų vestuvių metinių išsiskiria. Santykių ekspertas ir seksologas Peteris Saddingtonas įvardijo devynias dažniausias priežastis, kodėl išsiskiria jo konsultuojamos poros.

1. Finansinės problemos

Kalbant apie finansus, problemos gali kilti tuomet, kai vyras ir žmona skirtingai vertina pinigus. Pavyzdžiui, vienas pinigus leidžia laisvai, o kitas linkęs labiau taupyti.

2. Neištikimybė

Jeigu vienas iš poros turi nesantuokinių ryšių, labai tikėtina, kad tai palauš pasitikėjimą ir sukurs sunkumų, kurie neleis santykiuose atkurti sąžiningumo jausmo.

3. Buvusių partnerių kišimasis

Jeigu kuriant naujus santykius jūsų partnerio dėmesio reikalauja jo buvusi antroji pusė, tai gali sukurti įtampą. Dėl to gali atrodyti, kad partneris vis dar jaučiasi gyvenantis santuokoje su buvusiuoju, arba buvęs partneris jūsų antrajai pusei yra svarbesnis.

4. Seksualinių poreikių skirtumai

Nors tai stereotipas, tačiau ganėtinai teisingas. Dauguma vyrų nori daugiau sekso nei moterys ir jeigu poros seksualinio potraukio lygis skiriasi, tai gali santykiuose sukelti rimtų problemų.

5. Vaikai iš ankstesnių partnerysčių

Tai, kaip žmonės reaguoja į savo atžalas ir vaikus, kuriuos jiems tenka auginti ir auklėti, labai skiriasi. Tėvai saviems vaikams daro įvairių nuolaidų. Kai vaikai yra kažkieno kito, gali būti sunkiau užmegzti tokius pačius santykius.

6. Besikišantys tėvai

Jeigu tėvai kišasi į santykius ar partneriui atrodo, kad taip yra, tai taip pat gali tapti problema. Jeigu, pavyzdžiui, vienas iš partnerių skiria itin daug laiko pokalbiams su motina, tai gali pakenkti poros santykių intymumui.

7. Konfliktų sprendimo skirtumai

Jeigu vienas iš partnerių užaugo šeimoje, kur ginčai vyko nuolat, o vėliau užmezgė santykius su žmogumi, kuriam ginčytis nepatinka ar kuris prie to nėra pratęs, tai irgi gali sukelti sunkumų. Kadangi tokios poros suvokimas apie problemų sprendimo būdus skiriasi, tos problemos gali virsti neišsprendžiamomis.

8. Bendravimo skirtumai

Jeigu vienas iš partnerių linkęs dalintis visomis intymiomis mintimis, o kitam tai nepriimtina – tai irgi gali kelti problemų. Jeigu vienas partneris su kitu nesidalija savo mintimis, kitas tai gali suprasti savaip: „Jis manęs nemyli, jis manimi nesidomi“.

9. Privatumo problemos

Kita potenciali problema – skirtingas suvokimas apie tai, kas turi neišeiti už santykių ribų. Jeigu vienas asmuo visomis intymiomis santykių detalėmis dalijasi su draugais ar socialiniame tinkle „Facebook“, tai gali tapti rimtų nesutarimų priežastimi, kuriuos sudėtinga išspręsti.

Parengė: delfi.lt
Iliustracija: © John Rensten/Corbis

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.