Aklas pilotas
5 (2)

Asociatyvi portalo foto

Žmonės skrido lėktuvu iš vieno miesto į kitą. Netikėtai lėktuvas buvo priverstas nutūpti kiek anksčiau nei planuota. Skrydžio palydovė pranešė, kad keleiviai turi kelias valandas laisvo laiko ir gali pasivaikščioti šioje vietovėje, iki jie vėl pakils numatyto tikslo link.

Visi išlipo iš lėktuvo, išskyrus vieną moteriškę, kuri buvo akla ir sėdėjo toliausiai nuo išėjimo. Lėktuvo pilotas pastebėjo ją salone. Buvo aišku, kad ji turi regėjimo negalią, nes šalia jos kojų gulėjo apmokyas šuo-vedlys, su specialiu pavadėliu ir skiriamąja liemene.

– Ponia, mes skridome gerą valandą. Gal norėtumėte išlipti ir pramankštinti kojas?, – paklausė pilotas.

– Ačiū, ne, – atsakė neregė, – bet turbūt mano šuo mielai tai padarytų.

Šalia lėktuvo buvę keleiviai sustingo kaip įbesti, kai pamatė iš jų lėktuvo išlipantį pilotą su aklųjų vedliu šunimi. Pilotas lyg tyčia dar buvo užsidėjęs ir tamsius akinius nuo saulės. Žmonės netrukus išsisklaidė. Daugelis jų mėgino pakeisti lėktuvą, ieškodami tinkamų skrydžių per visas prieinamas oro linijas ir įsigijo bilietus už gerokai didesnę kainą nei šiaip įprastai toks skrydis kainuotų.

Kai kurie dalykai ne visada yra tokie kaip atrodo. Kiekviena gyvenimo situacija unikali. Dažniausiai nepastebime jos galimybių ir realios vertės, ypač jei vadovaujamės stereotipais ar įprastais vertinimo šablonais, nes tada esame it neregiai.

Pagal: John Mason (2020) „Niekada nepasiduok“, Luceo.

Įvertinkite!
[Balsavo: 2 Vidurkis: 5]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.