Atviri grupiniai užsiėmimai „Susidraugaukime su mindfulness“
0 (0)

Kviečiame registruotis ir dalyvauti atviruose grupiniuose dėmesingo įsisąmoninimo (angl. mindfulness) užsiėmimuose. Užsiėmimai skirti visiems, kas nori susipažinti su mindfulness praktikomis, taip pat tiems, kas jau praktikuoja ir nori palaikyti dėmesingo įsisąmoninimo įgūdžius grupėje bendraminčių.

Dėmesingas įsisąmoninimas (angl., mindfulness) – tai sąmoningumas, kuris atsiranda tikslingai, be vertinimų kreipiant savo dėmesį į esamą momentą. Mindfulness praktikos padeda pastebėti įvairiose gyvenimo situacijose kylančias savo automatines reakcijas ir jas sukeliančias mintis, mažinti gyvenimą „autopilotu“ ir reaguoti į gyvenimo įvykius juos priimant ir nevertinant, be kančios.

Dėmesingu įsisąmoninimu grįstos streso mažinimo programos pradininkas Jon Kabat – Zinn mindfulness praktikas apibūdina pasitelkdamas sportavimo metaforą: mindfulness praktikos yra lyg sporto salė dėmesiui. „Treniruotė“ vyksta vis grąžinant ir grąžinant dėmesį į tam tikrą objektą, kvėpavimą ar kūno vietą – tarsi mankštinant raumenis.

Šitaip „treniruodamiesi“ žmonės stiprina ne tik dėmesį ir įsisąmoninimą, bet ir gauna daug antrinės naudos: moksliniai tyrimai rodo, kad mindfulness tinka streso mažinimui ir atsparumo didinimui, depresijos gydymui, nerimo mažinimui, miego kokybės gerinimui. Mindfulness praktikos tinkamos sergantiems lėtinėmis ligomis, kenčiantiems nuo skausmų, turintiems viršsvorio, praktikų efektyvumas įrodytas tiek vaikų, tiek paauglių, tiek suaugusiųjų terapijoje, mindfulness taip pat plačiai taikomas ir organizacijose siekiant sumažinti darbuotojų patiriamą stresą ir perdegimą.

KAIP VYKS UŽSIĖMIMAI?

10-15 min. bus skiriama įžangai, likęs laikas skiriamas mindfulness praktikavimui bei praktikų aptarimams.
Vietų skaičius ribotas, planuojama iki 8 žmonių kiekviename užsiėmime. Užsiėmimai atviri, tai reiškia, kad galima registruotis į vieną, kelis ar visus užsiėmimus ir užsiėmimų dalyviai gali keistis. Atskiro pasiruošimo praktikoms nereikia, tik svarbu nevėluoti ir ateiti nusiteikus skirti laiko sau.

LAIKAS:
Balandį – gegužę pirmadieniais 18.00 – 19.30 (pradžia balandžio 9 d.).

VIETA:
VšĮ Psichoterapijos ir mokymų centras (B kab.), Kęstučio 41a, Vilnius.

UŽSIĖMIMUS VES:
Psichologė, kognityvinės elgesio terapijos (KET) psichoterapeutė Kristina Paradnikė, Lietuvos įsisąmoninimu grįstos psichologijos asociacijos narė ir asociacijos vykdomų mokymų „Įsisąmoninimu (mindfulness) grįstos kognityvinės ir elgesio terapijos pagrindai“ dalyvė.

REGISTRACIJA IR APMOKĖJIMAS:
Praktikos atviros visiems norintiems prisijungti, bet registracija bus patvirtinta tik gavus jūsų mokėjimą. Kaina – 7,5 eur. už vieną užsiėmimą. Mokėti galima už vieną arba kelis užsiėmimus.
Mokėjimą galite atlikti čia: http://bit.ly/demesingumas

KONTAKTAI:
VšĮ Psichoterapijos ir mokymų centras, svetainė www.psicentras.lt, 863000149, el. p. kristina@psicentras.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.