Bendravimas paauglystėje: kodėl Jis su manimi nešneka?
0 (0)

kodel-jis-nesnekaGerai žinoma, kad mergaičių estrogeno lygis paauglystės laikotarpiu tolydžio didėja ir nuspaudžia smegenų jungtukus, skatinančius daugiau kalbėti, daugiau bendrauti su bendraamžėmis, daugiau galvoti apie berniukus, daugiau rūpintis savo išvaizda, o taip pat didinančius jautrumą stresui ir emocingumą.

Mergaites valdo troškimas megzti ryšius su kitomis mergaitėmis ir su berniukais. Dopamino ir oksitocino antplūdis, patiriamas kalbant ir palaikant artimus ryšius, motyvuoja jas užmegzti kuo daugiau intymių ryšių. Tačiau jos nesuvokia, kad jų tikrovė yra tik jų tikrovės versija. Daugumai berniukų nėra būdingas stiprus verbalinio ryšio poreikis.

Mergaičių, kurios tikisi, kad jų draugai berniukai plepės su jomis taip, kaip tai daro mergaitės, laukia nemaloni staigmena. Jų pokalbiai telefonu gali būti pilni skausmingų tylos akimirkų, laukiant, kol jis ką nors pasakys.

Išties, geriausia, ko mergaitė gali tikėtis iš berniuko bendraujant telefonu – kad jis bus kantrus klausytojas. Bet ji negalį nė įtarti, kad jam tiesiog nuobodu ir jis tenori kuo greičiau grįžti prie savo vaizdo žaidimo.

Šis skirtumas taip pat gali tapti priežastimi to nusivylimo, kurį daug moterų patiria visą gyvenimą bendraudamos su savo sutuoktiniu – jis yra socialiai pasyvus ir nemėgsta ilgų kalbų. Bet jis dėl to nekaltas. Kai berniukas tampa paaugliu, testosterono lygis jo kraujyje įveikia visus rekordus ir jis „prasmenga paauglystės duobėje”. Nustatyta, kad testosteronas slopina ne tik poreikį kalbėti, bet apskritai socializacijos interesą, išskyrus sportinį bendravimą arba seksualines iniciatyvas.

Paauglys vaikinas viduje jaučiasi vienišas ir gėdijasi savo minčių, jis gyvena apimtas baimės, kad bus demaskuotas, jog yra apsėstas tokių stiprių seksualinių fantazijų, jog jaučia daugelį kartų per dieną kompulsyvų potraukį masturbuotis. Jis baiminasi artimo verbalinio ryšio su mergaitėmis, nors apie kita intymumo formas svajoja dieną ir naktį.

Kalbant apie tiesioginį bendravimą, keletą paauglystės metų mergaitės ir berniuko smegenų prioritetai visiškai skirtingi.

Pagal:
Louann Brizendine “Moters smegenys” (2013, 59-61 p.)

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.