Dar apie manipuliaciją. Kaip jai nepasiduoti?
5 (1)

2 Responses

  1. Ernesta parašė:

    Visada veikia sitas metodas, su kiekvienu zmogum bendraujant reikia islikti blaivaus proto ir jausti save, ko istikruju nori. Sunku butu isivaizduoti kitoki bendravima. Jeigu turim proto tai juo ir naudojames, ar ne? aisku nepatarciau analizuot kiekviena zmogaus sakini, tai butu labai nenaturalu ir nenuosirdu, tiesiog reikia jausti kas naudinga yra sau paciam, ir kas galbut naudinga butu tik pasnekovui. :) savo gyvenima kuriame mes patys. ;)

  2. MTG parašė:

    Teisingai pastebėjote, Ernesta, tikrai nereikia narstyti kiekvieno žodžio. Žaidžiant mokslininką, labiau pasimato, ką šis žmogus dabar siekia manyje sukelti. Galbūt gąsdina, vadinasi, vietoj to, kad pasiduočiau emocijoms, t.y. baimei, aš tiesiog permatau jo kėslus. Tada mintyse pasitikrininu – ar jam yra naudinga, kad aš išsigąsčiau. Pasižiūriu – tiksliai, tada jis pasiektų savo tikslą. Viskas aišku, galima nebijoti, pavojus netikras, dirbtinai sukeltas, siekiant sumanipuliuoti.

    Kitoj situacijoj man galbūt siekia sukelti kaltės jausmą, gėdą ir pan. Bet jausmai, nepraėję mokslininko žvilgsio, greitai užsisėja mūsų viduje ir tada jie valdo mus manipuliatoriaus naudai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.