Draugai jam svarbiau už viską
0 (0)

4856436776_08c0dc24b5_b

Klausimas: Sveiki, susidūriau su problema. Papasakosiu viską kas mane kankina.
Šiuo metu draugauju su vaikinu. Draugaujam dar tik mėnesį, bet esame jau seniai pažįstami ir prieš metus jau buvome kartu. Tuomet mums neišėjo, susipykome ir išsiskyrėme. O pykčiai buvo dėl mūsų bendravimo.

Jis labai gerbia ir myli savo draugus. Nekartą yra man sakęs, kad jis draugus laiko pirmoje vietoje, kad draugai svarbiau už viską. Būtent dėl to ir susipykome. Kai pradėjau reikšti pretenzijas dėl jo tokių žodžių jis tiesiog dar labiau nutolo nuo manęs. Tuomet aš tai labai skaudžiai priėmiau. Jam ne katą sakiau, kad skaudina mane šitaip elgdamasis, bet jis tik atsakydavo, kad nieko nedaro, viskas gerai ir kad aš prisigalvoju nesąmonių. Tuomet dar labiau susipykom ir išsiskyrėme.  

Prieš mėnesį, kai susitikom draugo gimtadienį, jis prisipažino, kad manęs nepamiršo ir kad kankinosi dėl mūsų išsiskyrimo. Kadangi mano jausmai jam nebuvo atvėsę, sutikau su juo pabandyti dar kartą. Prieš tai mes visą vakarą kalbėjom apie mūsų išsiskyrimą ir pnš. Jis papasakojo, kad yra susipykęs su savo draugais, kad darė klaidą laikydamas juos broliais. Po to vakaro mes pradėjome draugauti vėl.

Viskas buvo idealu. Dažnai susitikdavom, rašinėdavomės nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro ir t.t. Bet pastaruoju metu mūsų bendravimas pasikeitė. Ir nežinau kodėl. Prieš savaitę buvome susitikę, buvome jo draugų kompanijoje (kadangi jis susitaikė su jais) viskas buvo gerai, bet grįžus namo susiskambinome. Kalbėjome kaip įprastai iki kol jis ant manęs pradėjo šaukti. Žinoma, paklausiau kodėl jis kelią balsą ir išgirdau atsakymą: „Tu nervini mane.”. Pasakius „labanakt” iškart padėjau telefono ragelį. Pasipykome ir kitą vakarą susitaikėm. Bet bendravimas pasikeitė. Nebetoks. Per dieną nesusirašome, jis būna su savo draugais, o aš su savo, susitikti nenori. Nežinau ką daryti. Paklausus „Kas yra? Kodėl taip keistai bendrauji?” sulaukiu atsakymo: „Nieko. Reikia domėtis ką aš veikiu ir panašiai.” Nebežinau, nei kaip elgtis, nei ką daryti. Prašau patarimo.

Monika (vardas pakeistas)

Komentaras: Sveika, Monika,
Tavo laiške jaučiamas nerimas dėl tolimesnių santykių su vaikinu, esi pasimetusi ir nebežinai, ką toliau daryti. Tai, kad parašei, rodo, jog Tau yra svarbūs judviejų santykiai ir nori dėl jų stengtis.

Rašai laiške, kad jūs jau buvo išsiskyrę prieš metus dėl to, kad Tavo vaikinas praleisdavo daug laiko su savo draugais, tačiau po metų pertraukos radote būdą atnaujinti santykius tuo metu, kai jis buvo susipykęs su savo draugais, o šiuo metu jis vėl susitaikė su savo draugais, o jūsų santykiai ėmė šlubuoti. Galiu pastebėti, jog stengeisi su juo pasikalbėti apie tai, kas vyksta, tačiau negavai laukiamo atsakymo. Staigus vaikino elgesio pasikeitimas nebūtinai reiškia, kad santykiai griūva. Pateiksiu keletą galimų jo elgesio priežasčių ir sprendimo būdų:

1. Minėjai, kad tuo metu, kai Tavo vaikinas buvo susipykęs su savo draugais, jūs leisdavote laiką kartu: dažnai susitikdavote, rašinėdavotės ir pan. Tačiau šiuo metu jūsų bendravimas pasikeitė, kiekvienas praleidžiate daugiau laiko su savo draugais nei vienas su kitu. Iškilęs jūsų konfliktas telefonu galėtų reikšti tai, kad Tavo vaikinas nerado kito būdo kaip pasakyti Tau, jog jam reikia daugiau erdvės, jog jis nori leisti laiką ne tik su tavimi, bet ir su draugais. Prisimink tai, kad vienas žmogus negali užpildyti visų kito žmogaus socialinių poreikių.

2. Dauguma žmonių draugystės pradžioje tikisi, kad jų partneris norės praleisti tiek laiko kartu, kiek ir jie patys. Tačiau nereikėtų tikėtis, kad Tavo ir Tavo vaikino norai sutaps. Kiekvienas žmogus turi savo individualius poreikius, kiek jam norisi praleisti laiko su savo antrąją puse. Turėtumėte pabandyti rasti jums abiems priimtiną laiko praleidimo kiekį kartu.

3. Žinoma, toks staigus Tavo vaikino elgesio pasikeitimas gali reikšti, jog vis dėlto jūsų santykiuose yra problemų. Taigi, pabandyk paklausti savo vaikino, kokios yra jo elgesio pasikeitimo priežastys. Tai ypatingai tiktų daryti, kai esate vieni ir leidžiate gerai laiką. Koncentruokis į tai kaip ši situacija verčia tave jaustis. Pavyzdžiui, galėtum sakyti „Kai tu leidi savo laiką kasdien su draugais, aš pasiilgstu tavęs ir imu nerimauti, kad tu nebenori leisti laiko su manimi.“ Toks sakinys turėtų atkreipti Tavo vaikino dėmesį į Tavo poreikius, taip pat vaikinas nesijaus užpultas bei nekils noras jam gintis. Jei jam bus sunku pažvelgti į situaciją iš Tavo perspektyvos ar taps labai gynybiškas, tai gali reikšti, kad jūsų santykiuose yra kažkokių rimtesnių problemų.

Jei Tave toks vaikino elgesys daro tikrai nelaiminga, galbūt reikėtų skirti šiek tiek laiko ir apmąstyti ar tikrai šie santykiai yra tinkami Tau. Galbūt reikėtų atkreipti daugiau dėmesio į savo poreikius, didinti pasitikėjimą savimi, tenkinti savo socialinius poreikius su draugais, daryti dalykus, kurie daro Tave laiminga.

Sėkmės.

Psichologė Ignė Kazlauskaitė
www.psichologasinternetu.lt
El. p. kazlauskaite.igne@gmail.com
Foto: loveiswritten

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.