fbpx

Džonatanas Livingstonas žuvėdra
0 (0)

Dzonatanas-Livingstonas-ZuvedraRichard Bach „Džonatanas Livingstonas žuvėdra” (2011)
Išleido: Trigrama
Šią knygą: Galite įsigyti pas mus!

„Dauguma žuvėdrų skraidymo gudrybių pramoksta tik tiek, kad galėtų pakilusios nuo kranto susirasti maisto, o paskui grįžti atgal. Daugumai žuvėdrų svarbu ne skrydis, o maistas. Bet šiam paukščiui rūpėjo ne lesalas, jam rūpėjo skrydis. Labiausiai už viską pasaulyje Džonatanas Livingstonas Žuvėdra mėgo skraidyti.”

Džonatanas prisijaukino aukštumų vėją ir pirmasis iš kada nors Žemėje gyvenusių perprato aukštojo pilotažo figūras.

Tai pasakojimas kupinas giliausių poetinių prasmių apie mumyse esantį dvasios paukštį, apie tobulybės siekį, iššūkį prigimčiai ir tikrojo skrydžio džiaugsmą.

Kiekviename iš mūsų slypi begalinės laisvės idėja. Neverta tikėti tuo, ką dabar mato mūsų akys, jos mums tegali parodyti ribas. Žvelgdami pasitelkime supratimą ir taip išsivaduosime nuo viso to, kas mus riboja, sako autorius.

Ši alegorinė  amerikiečių rašytojo Ričardo Bacho apysaka yra vienas žymiausių jo kūrinių. Tai odė beribei dvasinei laisvei, kupinas gyveno išminties pamokslas, daugiasluoksnis pasakojimas, kuriame kiekvienas skaitytojas ras kažką sau.

Kelios citatos:

„Kas begali būti atsakingesnis už tą, kuris, atradęs gyvenimo prasmę ir aukščiausiąjį tikslą, jais seka?”
„Dangus – tai ne erdvė ir ne laikas. Pasiekti dangų reiškia tapti tobulam …”
„… nugalėjus erdvę lieka tik Čia, o pažabojus laiką lieka Dabar.”
„… tu esi laisvas būti pačiu savimi, čia ir dabar atskleisti tikrąją savo esatį, ir niekas negali tau sutrukdyti. Tai Didžiosios Žuvėdros dėsnis, amžinai galiojantis dėsnis.”

Tai viena iš tų knygų kurios priklauso būtinų perskaityti per gyvenimą sąrašui, o tiems kas tai jau padarė – visada verta paskaityti ją dar ir dar.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.