Kaip po išsiskyrimo su vienu žmogumi priimti kitą asmenį?
0 (0)

meileKlausimas:

Sveiki, kreipiuosi į Jus, nes nežinau kaip įveikti šią problemą ir man reikia gero patarimo. Kaip po išsiskyrimo su žmogumi, priimti kitą asmenį? Ir kaip nelyginti visko su tuo, kas buvau ankščiau… Nežinau ką daryti, noriu turėti šalia kažką vėl, bet man labai sunku „prisileisti” kažką kitą…

Vesta (pakeistas)

Atsakymas:

Sveika, Vesta. Ačiū, kad pasidalinai sunkumais ir tau kylančiais klausimais.
Sunku atsakyti į tavo klausimus nežinant tavo konkrečios situacijos, kyla klausimai: kiek laiko praėjo po išsiskyrimo ir ar tas kitas asmuo jau yra tavo gyvenime? Kadangi atsakymų nežinau , tiesiog leisiuos į šiokius tokius pamąstymus.

Išsiskyrimas – skaudi asmeninė patirtis kupina įvairių išgyvenimų ir emocijų. Patirtyje, kaip ši, vieną svarbiausių vaidmenų vaidina laikas. Jis yra tai, ko reikia, kad širdis aprimtų, mintys praskaidrėtų, jausmai būtų išgyventi ir išjausti. Tai svarbu. Vienos draugystės užsimezga ir auga, tačiau kitos ima ir nutrūksta. Svarbu tinkamai išgyventi jų pabaigą. Sugyti. Kadangi keli klausimą kaip nelyginti to, kas buvo anksčiau, su tuo, kas yra dabar sukelia jausmą, kad praeities dar nesi pilnai paleidusi…

Natūralu, kad patyrę neigiamų išgyvenimų tampame atsargesni, nebe tokie atviri naujai pažinčiai, uždaresni. Stengiamės apsisaugoti. Reikia nemažai drąsos vėl leistis į santykius ir tikėti, kad šie nesibaigs taip, kaip pirmieji. Reikia iš naujo imti pasitikėti kitu žmogumi, ir tikėti, kad šie santykiai nebus skaudinantys. Tą kur kas lengviau bus padaryti jei skirsi laiko savo žaizdoms pilnai užgyti, netgi jei tai ir užtruktų ilgiau nei norėtųsi.

Skaitau tavo žodžius apie tai, kad nori turėti kažką šalia ir man kyla klausimas, ar tau svarbu turėti šalia? Perskaičius tavo žodžius apima toks jausmas, tarsi svarbiausia turėti, o ką ir nelabai svarbu. Dažnai tokiu būdu skubama užpildyti atsivėrusią tuštumą, ir neretai nusiviliama, jei nauji santykiai ne tokie geri kaip ankstesnieji, vaikinas ne toks šaunus kaip buvęs, o ir jo akių spalva ne ruda. Ar nuoširdžiai gali sau pasakyti, kad jau atėjo laikas naujam žmogui ateiti į tavo gyvenimą?

Manau, kad leisti sau išgyventi nutrūkusių santykių jausmus, neskubėti ir leisti mintims apie buvusį partnerį, ir buvusius santykius palengva išgaruoti iš galvos būtų pirmieji žingsniai į naujų santykių kūrimą. Nauja draugyste bus galima džiaugtis tuomet, kai senai beliks labai nedaug vietos mintyse ir širdyje. Tad pabaigai nuoširdžiai noriu palinkėti neskubėti ir žingsnis po žingsnio paleisti tai kas buvo bei atlaisvinant širdyje vietos tam kas dar bus.

Psichologė Ieva Nedzveckaitė

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.