Kas antras žmogus nemėgsta bučiuotis
0 (0)

Corbis-42-21473378

© Illustration Works/Corbis

Nors romantiški bučiniai poros santykiuose atrodo pats natūraliausias dalykas, pasirodė, jog toli gražu ne visiems jie patinka. Nevados ir Indianos universitetų mokslininkai išanalizavę 168 skirtingų pasaulio kultūrų duomenis atrado, kad bučiuojasi tik 54% planetos gyventojų.

Statistiniai duomenys labai nevienodi ir stipriai kinta, priklausomai nuo regiono. Tyrėjai nustatė, kad Artimųjų Rytų regiono kultūrų atstovai, iš tokių šalių kaip Turkija, Egiptas, Iranas, Irakas, Jemenas, Omanas ar Saudo Arabija, neįsivaizduoja savo gyvenimo be romantinių bučinių, tą teigia beveik 100% respondentų.

Europos ir Azijos kultūrose apie 70% tyrimo dalyvių nurodė, jog mėgsta bučiuotis, kiek vėsesnės poros pasirodė Šiaurės Amerikoje – 55%, Australijoje – 44%, Pietų Amerikos regione – 19% ir beveik visai nesibučiuoja Afrikoje, tą daryti mėgstantys nurodė tik 13% apklaustųjų.

Vienose kultūrose bučiniai yra artimo bendravimo išraiška, kitose – tai seksualinio aktyvumo dalis, tačiau, pabrėžia mokslininkai, tyrimas paneigia, jog tai yra universalus reiškinys ar būtina žmogiškos prigimties, žmogiško bendravimo priemonė, tai veikiau tik kultūrinė tradicija, būdinga tam tikriems regionams.

Pagal: William R. Jankowiak, Shelly L. Volsche, and Justin R. Garcia (2015).”Is the Romantic–Sexual Kiss a Near Human Universal?”, PDF, interaktyvus statistikos žemėlapis.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. x parašė:

    Man bučiuotis labai šlykštu,nes nenoriu kad patektų į burną kito žmogaus seilių,o apie oralinį seksą negali būti net kalbų.Pabučiuoti žmogų į žanduką parodant koks jis brangus man yra normalu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.