Kiek kainuoja neigiamas įprotis?
0 (0)

Kiek kainuoja neigiamas įprotis? Jeigu jis naudojamas dažnai, tada tikrai daug. Deja mes nelinkę keisti įpročių. Taip yra dėl įvairių priežasčių. Viena jų yra ta, kad pasąmonė susieja įprotį su teigiamu įvykiu ar įvykiais. Tam kad pakeisti tokį įprotį kitu galima naudoti techniką, kuri dažnai naudojama koučinge.

Kadangi pasąmonė informaciją apdoroja vaizdiniais, įpročio pakeitimui galima naudoti metaforas. Metafora yra vaizdiniais išreikštas sakinys. Norint pakeisti neigiamą įprotį, galima panaudoti teigiamą metaforą. Tai atliekama tokiu būdu.

Pirma išsiaiškinama kaip pasąmonė supranta neigiamą įvykį ir tas įvykis pakeičiamas teigiamu. Klientas paprašomas apibūdinti neigiamą įvykį vaizdiniais (metafora). Tas reikalinga tam, kad suprasti kokią teigiamą metaforą parinkti. Pavyzdžiui rūkorius gali rūkymą apibūdinti kaip maudymąsi pliaže. Tai rodo, kad pasąmonė į rūkymą žiūri teigiamai. Tokiam atvejui galima pritaikyti metaforą „kai aš esu sveikas, aš maudausi pliaže”. Toks vaizdinio pakeitimas sukelia naują asociaciją pasąmonėje, kuri buvimą sveiku susieja su teigiamu įvykiu, tai yra maudymusi pliaže. Taip atsiejamas rūkymo ryšys su teigiamu įvykiu. Kadangi tokių sąsajų gali būti daugiau, gali prireikti šią techniką panaudoti keletą kartų.

Pakeisti neigiamą įprotį nėra sudėtinga. Tam užtenka panaudoti šią techniką. Tai gali užtrukti dešimt ar penkiolika minučių, o vėliau įprotis pamažu dings savaime.

Parengė koučingo specialistas Deividas Grigas | „Koučingas visiems”

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.