Kviečiame tapti sertifikuotais CRAFT terapinės metodikos specialistais!
5 (1)

Premium license

KVIEČIAME MOKYTIS IR TAPTI SERTIFIKUOTAIS CRAFT TERAPINĖS INTERVENCIJOS METODIKOS SPECIALISTAIS!

CRAFT (Visuomenės palaikymo ir šeimos treniravimo metodas, angl. k. „Community Reinforcement and Family Training“) yra visame pasaulyje pripažįstama ir įrodymais patvirtinta metodika bei terapinis gydymo įrankis, paremtas kognityvinės elgesio terapijos principu, skirtas darbui su žalingai vartojančių ar priklausomybės ligomis sergančių asmenų artimaisiais. Pagrindiniai šios metodikos tikslai yra pagerinti artimųjų gyvenimo kokybę, lavinti jų elgesio ir bendravimo su žalingai vartojančiu asmeniu įgūdžius bei per šeimos narius motyvuoti jį kreiptis pagalbos, sumažinti vartojamų medžiagų kiekį.

Mokymus organizuoja Respublikinis priklausomybės ligų centras.
Mokymus vykdo – VšĮ Neuromedicinos institutas.
Mokymai NEMOKAMI. Finansuojami LR Sveikatos apsaugos ministerijos.

CRAFT SPECIALISTŲ MOKYMUS IR SERTIFIKAVIMĄ SUDARO:
1. Baziniai 15 val. on-line tiesioginiai mokymai su CRAFT metodo įkūrėjais dr. Robert J. Meyers ir Hendrik G. Roozen. Mokymai planuojami š.m. liepos 12-13 dienomis (pradžia 13 val., pabaiga – 19 val.).
2. Vieną kartą per mėnesį vykstančios grupinės supervizijos pagal iš anksto suderintą grafiką, trukmė 1.5 val.
3. Paruošimas 12-13 darbinių sesijų arba klinikinių įrašų (garso, mp3 formatu, išsamiau bus pateikta mokymų metu) su individualiais klientais.
4. Specialistų mokymas ir ruošimas vyks iki 2022 gegužės 22 d.
5. Po bazinių mokymų (1 punktas) iš mokymuose dalyvavusių specialistų grupės bus sudaryta penkių asmenų grupė, kurie taps klinikiniais koduotojais. Klinikiniai koduotojai, naudodami tam tikrą įrašų kodavimo sistemą, padės pateikti kitų specialistų klinikinius įrašus supervizoriams iš užsienio (Olandija). Su klinikiniais koduotojais bus sudaromas atskiras individualaus darbo susitarimas.

KAS GALI MOKYTIS CRAFT METODIKOS?
1. Specialistai (psichologai, socialiniai darbuotojai, psichiatrai) dirbantys su priklausomų asmenų artimaisiais Vilniaus m. ir Vilniaus raj., vienoje iš šių įstaigų: RPLC, psichikos sveikatos centruose, visuomenės sveikatos biure arba Nevyriausybinėse organizacijose, teikiančiose pagalbą žalingai vartojantiems ar priklausomybės ligomis sergantiems asmenims ir jų artimiesiems.
2. Mokymai vyks anglų kalba, todėl dalyvių anglų kalbos žinios turi būti ne žemesnės nei B2 (Upper-Intermediate lygis). Jeigu abejojate dėl anglų kalbos, bet esate pasiryžę baigti mokymus, rašykite mums, ieškosime sprendimų kartu.
3. Specialistai, kurie gali įsipareigoti dalyvauti liepos 12-13 d. mokymuose bei pereiti visą sertifikavimo procesą, truksiantį iki 2022 m. gegužės 22 d., kurio metu reikia pateikti iki 12-13 darbo su klientais (priklausomų artimųjų šeimos nariais) klinikinių įrašų.
4. Priimamas ribotas dalyvių skaičius, planuojama, kad sertifikavimo procesą baigs 25 specialistai.
Norinčiuosius dalyvauti CRAFT mokymuose prašome užpildyti šią anketą iki liepos 2 d.
https://forms.gle/webirsBNNr9q2yMW7
Dėl išsamesnės informacijos rašykite reda.repeckaite@psichoterapija.info, skambinkite +370 610 31301 (Reda Repečkaitė). Papildomą informaciją pageidaujantiems apie CRAFT atsiųsime jūsų nurodytu el.paštu.

Įvertinkite!
[Balsavo: 1 Vidurkis: 5]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.